返回列表 發帖

2016 JOOX / MOOV / KKBOX 音樂會討論主題

供討論2016年由JOOX / MOOV / KKBOX所舉辦的各類型音樂會
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

02 著地 - 鄧麗欣

9月25日將舉行《JOOX Presents Endy Chow Play Live 2016》- *SmarTone全力支持*,想睇嘅朋友要留意喇,換飛詳情是咁的:
只要由即日起至8月23日,透過指定活動專頁購買JOOX 12個月VIP($488),即有機會獲得音樂會門票2張。記住要去登記頁填埋資料,我哋先可以響活動結束後以Email同SMS發得獎通知俾大家呀!
門票數量有限,先到先得。大家立即打開JOOX,點撃活動Banner參加啦!
《JOOX Presents Endy Chow Play Live 2016》
日期:2016年9月25日(日)
時間:晚上8時正
地點:香港會議展覽中心 HALL 5FG
02 著地 - 鄧麗欣

【KKBOX LIVE: 方大同西遊記新碟音樂會】
日期:2016年10月17日
時間:晚上8時
地點:旺角麥花臣場館
=============
由即日起申請Citi信用卡就有機會得到門票,想要飛嘅朋友可以去到以下網址睇詳情!而現有KKBOX用戶亦唔洗擔心,更多消息請密切留意住KKBOX Facebook page公佈啦!
即睇搶飛詳情:http://kkbox.fm/V1ydi4
去埋 Citi Hong Kong Facebook參加抽獎:http://bit.ly/citifbevent
02 著地 - 鄧麗欣

02 著地 - 鄧麗欣

endy個場除咗換飛之外可唔可以買飛吖?內地都下載唔到joox,微信公眾號話活動已經結束,有冇人換咗兩張飛可以出一張俾我

回復 3# hinz

只可以換飛不可以直接買咩?內地下載唔到joox,都唔知仲有冇飛剩

回復  hinz

只可以換飛不可以直接買咩?內地下載唔到joox,都唔知仲有冇飛剩 ...
Erica 發表於 2016-8-8 12:38

只可以換飛,經Joox/Smartone買,Joox無曬了

回復 8# Nomore

smartone仲有?我喺官網度未搵到,可唔可以share個link俾我,多謝~

喊岀黎
大哥就算世界同愛在天地變左耶歌
PUN DIE
02 著地 - 鄧麗欣

喊岀黎
PUN DIE
hinz 發表於 2016-8-12 22:28

求 rundown
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

唱左我叻女我可以肥喎

竟然同小明合唱分手總要在雨天
求Rundown
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

情深說話未曾講
一場誤會
街燈晚餐
錯過你
My Love My Fate
陰天假期
我懷念的你
失戀的意義 with 方皓玟
分手總約在雨天 with 方皓玟
殘酷遊戲

Rainbows
脂肪葡萄
穿花蝴蝶

Amazing Grace x 愛在天地動搖時 with 詩歌班
就算世界無童話 with 詩歌班
大哥 with 詩歌班

Encore
心亂如麻
離家出走
02 著地 - 鄧麗欣

情深說話未曾講
一場誤會
街燈晚餐
錯過你
陰天假期
我懷念的你
...
hinz 發表於 2016-8-12 23:43

唱番上次演唱會無唱嘅一場誤會同我懷念的你

希望年尾出碟送DVD
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

就算世界無童話個part真係恐怖到一個點
強力推薦大家要睇
IF 有視頻
02 著地 - 鄧麗欣

強力推薦大家要睇
IF 有視頻
hinz 發表於 2016-8-13 00:21

youtube 揾唔到
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

youtube 揾唔到
大唔透 發表於 2016-8-13 00:25

睇下聽日有無啦
遲d joox應該都有掛
02 著地 - 鄧麗欣

睇下聽日有無啦
遲d joox應該都有掛
hinz 發表於 2016-8-13 00:29

joox 咁形容果part

• 30人的choir同Janice合唱嘅一part,唱咗<愛在天地動搖時>、<就算世界無童話>同<大哥>,堅精彩

衛蘭:「今次是轉投華納後的首個音樂會,得到這麼好的反應很感恩,亦是首次在音樂會上安排了一個福音歌環節,有30位和音,一定很澎湃。」
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

喊岀黎
PUN DIE
hinz 發表於 2016-8-12 22:28

大哥還可以

就算世界無童話。班choir 真係災難級。。。

可能M 會員有份唱

唱左我叻女我可以肥喎
tungbilly 發表於 2016-8-12 23:19

JANICE 今日瘦了好多

JANICE 今日瘦了好多
kk8733 發表於 2016-8-13 01:02

只係今日?

大哥還可以

可能M 會員有份唱 ...
kk8733 發表於 2016-8-13 01:01

我個Choir 好高質嘎
衛蘭下次可以考慮用我
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

強力推薦大家要睇
IF 有視頻
hinz 發表於 2016-8-13 00:21

好想睇班Choir 點Fail 法
有冇嗰隊Choir 名?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

情深說話未曾講
一場誤會
街燈晚餐
錯過你
陰天假期
我懷念的你
...
hinz 發表於 2016-8-12 23:43

rundown堅正
love wins!

只係今日?
lblemon 發表於 2016-8-13 01:11

可能係無哂水腫呀。。

我個Choir 好高質嘎
衛蘭下次可以考慮用我
matthew1990 發表於 2016-8-13 01:13

未聽過。唔知你班人高唔高質

最搞笑JANICE 問大家班CHOIR好唔好。台下零反應
大哥最好。最災難級係就算世界無童話

Ah...... why I smile cos you make me smile Ah...... why I smile cos you make me smile 變哂。嚇到我呢。心都離一離。我是歌手???
今日排隊已經聽到災難級別一次。之後入到場再聽一次。班CHOIR 真係要KILLING THEM SOFTLY  

大哥還可以

可能M 會員有份唱 ...
kk8733 發表於 2016-8-13 01:01

梗係啦
大哥無乜點執 只係多左少少和音
02 著地 - 鄧麗欣

好想睇班Choir 點Fail 法
有冇嗰隊Choir 名?
matthew1990 發表於 2016-8-13 01:14

我ig限時個幾個post有愛在天地動搖時
02 著地 - 鄧麗欣

梗係啦
大哥無乜點執 只係多左少少和音
hinz 發表於 2016-8-13 02:01

大哥最後幾粒音變了我是歌手。不過算唔錯了。

本帖隱藏的內容需要積分高於 2500 才可瀏覽

嘩, 對個choir好有興趣

嘩, 對個choir好有興趣
lblemon 發表於 2016-8-13 02:20

https://www.youtube.com/watch?v=3wD2mwO5qE4

kk8733 發表於 2016-8-13 02:48

難為編個個 陰功
呢首仲要係我第一首2weeks no1 唉
02 著地 - 鄧麗欣

難為編個個 陰功
呢首仲要係我第一首2weeks no1 唉
hinz 發表於 2016-8-13 02:51

勁BAD TASTE LOR

依首歌D 英文歌詞咁正。依家搞成咁

根本衛蘭A Music d歌就好聽
佢自己咪又係係咁唱雷生
連我懷念的你同錯過你都唱哂

又話唔鍾意唱口水歌
結果第一隻就情深說話未曾講, 仲揀埋殘酷遊戲
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

佢自己咪又係係咁唱雷生

又話唔鍾意唱口水歌
結果 ...
John 發表於 2016-8-13 03:00

錯過你佢仲叫大家識唱一齊唱
02 著地 - 鄧麗欣

錯過你佢仲叫大家識唱一齊唱
hinz 發表於 2016-8-13 03:03

開心到訓唔著。

佢自己咪又係係咁唱雷生

又話唔鍾意唱口水歌
結果 ...

咪係,覺得lanb唱K歌真係好好好好聽

佢自己咪又係係咁唱雷生

又話唔鍾意唱口水歌
結果 ...

李聖傑
台下合唱 殘酷遊戲
https://www.instagram.com/p/BJA1XwojJxH/
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

Janice 衛蘭音樂會2016 心亂如麻 大合唱版。好感動。
https://www.youtube.com/watch?v=PBjS4ljFoz0

我ig限時個幾個post有愛在天地動搖時
hinz 發表於 2016-8-13 02:07

剩係睇到頭三條
最尾果條load唔到 -_-

剩係睇到頭三條
最尾果條load唔到 -_-
matthew1990 發表於 2016-8-13 11:15

87?
02 著地 - 鄧麗欣

87?
hinz 發表於 2016-8-13 11:16

番到屋企有wifi 終於睇到最尾條片喇 (驚嚇)

李聖傑
台下合唱 殘酷遊戲
大唔透 發表於 2016-8-13 05:08

咁唔怪得唱 咁比面既
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

matthew1990 發表於 2016-8-13 13:49

Hong Kong Gospel Choir。。。高質嗎???

定平日不錯。今次變了教會聖詩STYLE 變了災難級別???

matthew1990 發表於 2016-8-13 13:49

我上面有LINK 有全首災難級。。。

kk8733 發表於 2016-8-13 14:09

02 著地 - 鄧麗欣

hinz 發表於 2016-8-13 14:36

睇唔到。。。

Janice 衛蘭音樂會2016 心亂如麻 大合唱版。好感動。
kk8733 發表於 2016-8-13 10:42

首歌真係好hit

首歌真係好hit
kayzzz 發表於 2016-8-13 20:04

聽到我眼濕濕。。

是你不想我啦 甚至不找我啦 無非幾天變化 就像摑我幾千巴
聽完好想喊。。

kk8733 發表於 2016-8-13 14:09

呢個編曲同和唱更貼近首歌既意境,我覺得係好精彩既嘗試,呢種gospel風格係外國好常見啦。