返回列表 發帖
呢個編曲同和唱更貼近首歌既意境,我覺得係好精彩既嘗試,呢種gospel風格係外國好常見啦。 ...
powerful 發表於 2016-8-13 23:38

貼近教會意境???  想知道咩意境呢。

可能我接受唔到教會STYLE。。

外國D 動作好齊。香港依隊。。

呢個編曲同和唱更貼近首歌既意境,我覺得係好精彩既嘗試,呢種gospel風格係外國好常見啦。 ...
powerful 發表於 2016-8-13 23:38

我都覺得冇乜嘢幾好聽 tim
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

貼近教會意境???  想知道咩意境呢。

可能我接受唔到教會STYLE。。

外國D 動作好齊。香港依隊。。 ...
kk8733 發表於 2016-8-13 23:45

就係願望世界如童話,大家一同實現既畫面。

呢種音樂可能係教會聽到,但其實起源唔係教會,而係街頭。好有騷靈味道既改編,更有世界大同既美麗。

任你我他相差再多,仍然能同座。

就係願望世界如童話,大家一同實現既畫面。

呢種音樂可能係教會聽到,但其實起源唔係教會,而係街頭。好 ...
powerful 發表於 2016-8 -14 00:25

騷靈味道 JANICE 唱到。

不過班CHOIR 真係只識WUUU WOOO 有D 人舉起手,有D 人無舉,有D人 擺動身體方向都唔係跟大隊。收音好散。
唔覺達到高水平。

意境,方向係好。不過做唔到應有水平。

JOOX mini live: Yellow Rubber Jam
日期:2016年9月17日 (六)
時間:8pm
地點:九龍灣國際展貿中心Music Zone@E-MAX (全場企位)

Source: JOOX fb

「KKBOX LIVE:方大同西遊記新碟音樂會」
開售日期及時間:2016年9月3日中午12時正
開售組合:音樂會門票1張+KKBOX 90天白金會籍
售價:$480 HKD
購買網址:http://kkbox.fm/k6BXIq
=============
音樂會詳情:
日期:2016年10月17日(一)
時間:晚上8時
地點:旺角麥花臣室內場館
#KKBOX #KKBOXLIVE #方大同 #Soulboy
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

回復 56# hinz

唔想硬食佢個90日白金會藉,而且台北場10月1晚就搞,kkbox話都會直播,真係無咩意慾購票
不過佢遲啲搞抽霏又抽中實去

想問下方大同抽飛個度公布左結果未?
前幾日報左 唔知幾時出結果

想問下方大同抽飛個度公布左結果未?
前幾日報左 唔知幾時出結果
放空 發表於 2016-9-14 18:20

10月7號電郵通知

大同JTW KKBOX Live Rundown

01. 悟空
02. Flow
03. 聽
04. All Night
05. 很不低調
06. Right Girl
07. Love You So Much
08. NMW
09. 夢蝴蝶
10. 放不過自己
11. As I Know
12. Once
13. 味道
14. Ring Finger

15. 愛不來
16. 愛愛愛
17. Love Song
18. 好不容易

大同JTW KKBOX Live Rundown

01. 悟空
02. Flow
03. 聽
04. All Night
05. 很不低調
06. Right Girl
07. L ...
阻住 發表於 2016-10-17 20:28

19. 巴黎
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

阻住 發表於 2016-10-21 16:10

抽中飛好開心
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak