返回列表 發帖

我的志願如果997冠埋便四台冠了。

DBC落左榜未?有無機會5台冠呢
KITSTON 發表於 2016-8-12 21:08

睇黎有機會5台冠。其實同時冠903同勁歌都已經有難度。Alfred出道以來只有一首出走同時冠兩台。

RE: TVB音樂節目討論 (2016.08)

其實華納為咩同tvb疑似反面?好多節目都有佢地人出現,連勁歌都間唔中上.... 做咩係都唔去頒獎禮:( ...
matt0605 發表於 2016-8-20 12:25

應該未至於反面,但因為講唔掂數無大獎至唔出席掛。但如果大獎比佢地到英皇唔出席。

上年華納得三個單位爭獎,都傾唔掂
阿mark 發表於 2016-8-21 09:51

好似話分三首二十大比華納同男演繹比柏豪,女演繹比Shiga, 但分唔到三個大獎,最後唔出席。最女一定係祖祖,但如果最男或金曲金比左華納,咁Hins同弱雞點?

好似華納想分最男俾pakho啊 不過其實我都冇咩異議 pakho我都可以接受 ...
PangChiYeung 發表於 2016-8-21 18:36

This is the main point. 就係因為知道最男分比Hins所以柏豪唔出席。身為903男金唔想勁歌只有男演繹。其他人都拉隊一齊唔去。

如果雙方仲係有依啲分獎思維,就成世都傾唔掂
kayzzz 發表於 2016-8-21 19:35

根本唔夠豬肉(大獎)分,勁歌應該考慮下加個阿太最男最女比英皇。

最白痴係cut咗亞太男女歌手獎
kayzzz 發表於 2016-8-21 19:40

唔爭在再加多個大中華最男最女,大中華金曲金,反正都由十大加到二十大。

大中華最女 一定要係祖國兒女 容祖兒 攞
kayzzz 發表於 2016-8-21 20:00

祝祖祖係祖國發展順利,應該比個獎鼓勵下佢。

唔知幾時開始樂壇頒獎禮有呢d作風,其實其他台一樣都係,一傾唔掂,就成間公司開始杯葛某個傳媒 ...
阿mark 發表於 2016-8-21 22:06

呢方面英皇,華納同環球都好團結。上左位的無所謂,但最慘一班等上位的二,三線及新人。

仲有, 點解得Sony無問題?
matt0605 發表於 2016-8-25 15:40

因為Sony比較合作,起碼肯出席。

你講開年頭,超級勁歌推介都有 雙雙
反正呢兩間公司都唔肯玩頒獎 索性連榜都唔使上
其實華納就算唔玩tvb ...
阿mark 發表於 2016-8-26 00:22

聽講柏豪唔續約,多少有影響。但明明Dear Jane, Shiga同電單車的歌係網上平台播得幾好,但電台表現就……咩事?如果年底再有hit歌,其實電單車個十大都有的危。

回復  Ching2015

係好危,又唔hit,不過我覺得衛蘭根本唔會出席頒獎禮,佢都唔care ...
阿mark 發表於 2016-8-26 00:32

華納其實應該谷下Shiga, 同佢爭下獎。

主持本身又唔識問問題, 歌手上去都唔知係談私生活定介紹首歌
  上去唱完冠軍歌, 但年尾又要分番獎俾 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-27 23:39

我好懷念以前的主持阿旦。

2016.09.11 - 韋綺姍再戰樂壇送上
播出日期: 2016.09.11 (日)        

C AllStar用「靚聲」玩出新變奏,帶來新歌 ...
matt0605 發表於 2016-9-8 11:51

又冠我的志願?
覺得Alfred有點像峰少的翻版,好在重有903撐。     
唔好再玩了,快的plug新歌啦!

從未知道你最好會唔會繼續2>2>2>2>2呢? xD
matt0605 發表於 2016-10-6 09:35

可能2到度到期唱live為止。

吳若希終於無冠?
阿mark 發表於 2016-10-12 23:47

下週應該到佢冠!可能一早錄定。

不如兩個陳生互爭xD 柏宇vs煎pan
matt0605 發表於 2016-10-21 23:13

煎pan唔係合約歌手,未必會玩。

不如陳柏宇最男啦
阿mark 發表於 2016-10-21 17:48

TVB投票的都係電視觀眾多於樂迷,覺得機會唔大。柏宇反而903最男機會重大。