返回列表 發帖

[Oct/2016] 何韻詩2016演唱會 HOCC IN HK COLISEUM

演出日期 : 2016年10月7日至10日 晚上8時15分
票價 : HK$680 / HK$480 /HK$280
地點 : 紅磡香港體育館
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

wow! 有興趣!HAHA

左膠show

Oooh nice. Blackface.

希望有新歌啦

如果冇任何左膠成份/毛記出現
佢演唱會係幾值得睇
至少上次紅館都好好睇

想睇 $280, 但希望唔好將演唱會變成金鐘大台, 之前 903 叱吒最歌變成 政治表態平台, 政治正确就要選果隻歌, 我不樂意見到呢個情況.

預感將會好難買飛.

其實佢近年冇乜作品, 但開show都幾密下, 今年叱咤又5強啦.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

一定睇!!!

10/10 是不是梅姐生忌
似乎有機會加場?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

會唔會請佢至愛既社民連做嘉賓 還掂都撐人打學生

13年個次有免費飛,都仲叫好睇

但呢幾年咩都拉去政治,好反感.

13年個次有免費飛,都仲叫好睇

但呢幾年咩都拉去政治,好反感.
gordon0807 發表於 2016-8-8 18:56

對上一次聖誕show 係講佢自己,唔關政治事。

出道十幾年既獨立歌手開 SHOW 呀 又有光環拎

#又有堆人入去一齊唱今天我 ~~~~~~~~~~

認唔出係hocc....

10/10 是不是梅姐生忌
似乎有機會加場?
l00540 發表於 2016-8-8 16:38

onestowatch招募dancer演出係10月7日--10月10日
    應該加兩場.
love wins!

HOCC Live In Unity 最正!
love wins!

老老實實會唔會有演唱會主題曲?
有歌上磅先有女歌手投架噃(好似係)
希望谷埋十大 耶

Btw 已訂08/10 飛
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

ivanbb 發表於 2016-8-8 20:34

LIVE IN UNITY真係好難忘
果條紅色既裙唱神經痛果part畫面襯到

會唔會請佢至愛既社民連做嘉賓 還掂都撐人打學生
Lewis 發表於 2016-8-8 17:54

係囉 佢咁鍾意恥笑人 叫佢做隻演唱會theme song叫《#哈哈》啦
大家全場#haha

ivanbb 發表於 2016-8-8 20:34

我自己覺得各有各好live in unity同supergoo 都超high
但我自己最鐘意memento
成個主題好完整有深度,癡情司果part太有張力好難忘,表演都好目不暇給(例如韻律泳好似係個台到游水)
其實我今次只有一個願望
就係光明會唔好改到咁奇怪
上次memento 改到唔太high
反而艷光四射改得好好最跳得

LIVE IN UNITY真係好難忘
果條紅色既裙唱神經痛果part畫面襯到
艾石仔 發表於 2016-8-8 23:45

音樂盒個part真係好正
momento就痴情詩個part又真係好正
何詩做演唱會一向唔會令人失望,相信今次都一定有好睇既地方
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

onestowatch招募dancer演出係10月7日--10月10日
    應該加兩場.
ivanbb 發表於 2016-8-8 20:26

都係睇實際反應再決定加唔加啦06 07人氣最鼎盛之時都只係3+2

我自己覺得各有各好live in unity同supergoo 都超high
但我自己最鐘意memento
成個主題好完整有深度,癡情 ...
kanxd 發表於 2016-8-9 00:56

Mmt d 造型太醜

回復 27# 艾石仔

髮型醜出天際

在遊戲之外,開一個派對,
在規條之外,流一次汗,
在常規之外,做一些反常。

白不一定相對黑
常規不一定相對失常
朋友不一定相對敵人

在「真實」太多的紛亂中
找到超越對立的力量
看見黑色裡面,那顏色的總和。

希望就在黑暗中。

文案宣傳得唔錯喔。。。
笑笑就美麗

佢演唱會係幾值得睇
至少上次紅館都好好睇 ...
721AXA 發表於 2016-8-8 15:27

集體支持:叱咤903
    內定電視台: 毛記電視

就算有都好,估計唔會電視直播吧。。。
笑笑就美麗

佢演唱會係幾值得睇
至少上次紅館都好好睇 ...
721AXA 發表於 2016-8-8 15:27

我諗點都會唱首雨傘歌
算係佢近幾年最hit既作品
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

一定要加10號啊!!!!!!!!!!!!!

集體支持:叱咤903
    內定電視台: 毛記電視

就算有都好,估計唔會電視直播吧。。。 ...
Trahaearn 發表於 2016-8-10 11:40

佢應該會出dvd, 所以應該唔會直播.

雖然佢係左膠, 但無可否認佢既紅館SHOW真係好高汁好好睇
每次SHOW都睇得出佢係花左好多心機落去, 無論係音樂定RUNDOWN (造型就見人見智)
仲放左好多HIDDEN MSG係入面
上次MMT 痴情詩果PART更係一絕, 睇到喊
希望買到飛啦

老老實實會唔會有演唱會主題曲?
有歌上磅先有女歌手投架噃(好似係)
希望谷埋十大 耶

Btw 已訂08/10 飛 ...
Eddie8848 發表於 2016-8-8 22:59

佢IG話寫緊歌, 同埋開SHOW佢一定會有首主題曲

佢IG話寫緊歌, 同埋開SHOW佢一定會有首主題曲
Kyle_ 發表於 2016-8-10 17:34

希望係快歌唔洗再係光明會艷光四射你是八十年代或金剛經

02 著地 - 鄧麗欣

希望係快歌唔洗再係光明會艷光四射你是八十年代或金剛經
gooloo 發表於 2016-8-10 18:25

其實BYEBYE 好好UN但佢上次無唱,淨係播

6 7條友排緊隊,好似冇南亞佬

hinz 發表於 2016-8-11 13:52

同一個場,差幾遠?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

個server down佐,買唔到,f5佐成朝

個server down佐,買唔到,f5佐成朝
Jacz 發表於 2016-8-12 10:19

冇down,我02分左右入到,買完先06分。買到280綠區31行,好滿意

冇down,我02分左右入到,買完先06分。買到280綠區31行,好滿意
lblemon 發表於 2016-8-12 10:22

我同個fd都入唔到

入到而家都入唔到 …

岩岩一亂入就入到wor
第1場280同480少量, 第2場480少量

公售咁多黎講去飛都好快下

點解次戀次都去到payment個位彈
仲要禁到正面台
FK
02 著地 - 鄧麗欣

放棄,等加場

佢個檔期好靚, long weekend

入到而家都入唔到 …
Carina~ 發表於 2016-8-12 11:13

me too, 我都係搵朋友幫手買  

其實佢好似年年都開show咁既?
唔悶架?
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

me too, 我都係搵朋友幫手買
Jacz 發表於 2016-8-12 11:48

我入到既時候,已經得翻單丁位..唔知會唔會加場...