返回列表 發帖
今日1215-1230
用APP成功買飛,7, 10/ 10, 680各一

只買到280..
真心唔想佢太刻意用演唱會去呈現佢政治意向. SUBTLE 少少其實大家都明.
BTW, 我想聽SIDE TRACK her story, 畸后

花迷戀青空青蔥BYEBYE滿地可可可INTHEEND花辭妮歌青春祭PLS

佢會唔會用唔同顏色黎分唔同part 呢?

收到優先訂既飛lu
都有第11行 唔算太後...

收到優先訂既飛lu
都有第11行 唔算太後...
kanxd 發表於 2016-9-24 15:40

4.門票數量有限,售完即止。座位將以先到先得方式分配。如持卡人訂購6張或以上門票,AEG Promotion Ltd.(「AEG」)保留分隔座位(包括以單數方式分配座位)之權利。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

4.門票數量有限,售完即止。座位將以先到先得方式分配。如持卡人訂購6張或以上門票,AEG Promotion Ltd.( ...
hinz 發表於 2016-9-24 16:57

就係想講我臨爆之前十五分鐘左右既時間買到

睇男神ig, 睇黎有 舊約 金剛經 青山黛瑪

hehe 發表於 2016-10-1 13:39

都係唱番嗰堆歌架啦十年先出一首新歌

唔知有無一part會唱撐社民連打學生呢

都係唱番嗰堆歌架啦十年先出一首新歌
gooloo 發表於 2016-10-1 15:36

舊約同金鋼經好耐無唱過其實佢好多歌都好耐無唱
Happy ending,如無意外,汽水樽,妮歌,再見rosemary..........

睇尾場
希望會唱水花四濺,忘,愛無愧

hehe 發表於 2016-10-1 13:39

我好似見到有韻律泳~

舊約同金鋼經好耐無唱過其實佢好多歌都好耐無唱
Happy ending,如無意外,汽水樽,妮歌,再見rosemary... ...
kanxd 發表於 2016-10-1 20:12

我鍾意佢每次既演唱會都會唱一d sidetrack, 好正,唔知今次會有邊d

我好似見到有韻律泳~
Jacz 發表於 2016-10-1 22:46
memento 韻律泳已經做到超靚
我唔知今次可以超越上次

出生入死 唔該 未唱過
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

期待今次rundown

麥花臣嗰次多咗side-cut
希望今次微調一吓
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

今日就係喇,好期待呀~~~

我鍾意佢每次既演唱會都會唱一d sidetrack, 好正,唔知今次會有邊d
Jacz 發表於 2016-10-1 22:47

上次唱GE 未來同睡王子 好正~

唔知左膠part會有幾長

出生入死 唔該 未唱過
風見志郎 發表於 2016-10-2 09:06

請問你頭像果位女歌手是誰

會唔會唱《同窗會》

Wyman遺珠經常出現喺阿詩演唱會
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

未開始 但個台望落似將reimagine伊館個台變四面咁

係咪8:45開場? 要等到9號真係想死,唔敢打開youtube, ig

係咪8:45開場? 要等到9號真係想死,唔敢打開youtube, ig
Jacz 發表於 2016-10-7 20:49

hocc曾經話會準時

上次唱GE 未來同睡王子 好正~
快劍俠 發表於 2016-10-7 13:09

好驚喜佢上次有唱不眠皇后 同 嘆息橋

hocc曾經話會準時
dorispeko 發表於 2016-10-7 20:52

可能第一場遲d  

有如無意外不過啲props望落好cheap

有如無意外不過啲props望落好cheap
721AXA 發表於 2016-10-7 21:45

個樓梯係咪一直棟係度架? 我到時坐藍區前排係咪會一直遮住我

個樓梯係咪一直棟係度架? 我到時坐藍區前排係咪會一直遮住我
Jacz 發表於 2016-10-7 21:51

似係

有薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉

有圓滿!!!!

做乜唱兩次親愛的黑色
連埋開場前播mv
一共聽左唔知七定八次
02 著地 - 鄧麗欣

有我勁鍾意既水花四濺!!

利申 冇睇 未知full rundown 但睇左好多ig啲片
意料之內 整體production完全不及memento/以前既紅館
製作大概係伊館質素左右

不過都預左係sell氣氛/音樂

RUNDOWN無乜太大驚喜
9成係大路歌
竟然無乜左膠part
講野都好小

但係
氣氛好到呢
係咪關無乜hold飛事
無論680 480 定280 (應該係)
快歌個2part都企哂起身
歡呼聲多到我成日以為邊個嘉賓黎左
好中意2 part快歌

太照顧藍區啦
有7成都係面對個邊
我全程睇佢petpet
Overall 可以俾到70分既

另外奉勸所有諗住去買紀念品既朋友
4點好去排 (雖然唔知係咪頭場既關係)
02 著地 - 鄧麗欣

有冇rundown睇呀?

求rundown

回復 187# Jacz

舊約
韻律泳
豔光四射
光明會 x 我勁愛你
拋磚引玉

滿地可
光榮之家
天使藍
如無意外
親愛的黑色

薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉
禁色
勞斯
圓滿
鋼鐵是怎樣煉成的

你是八十年代 x 花見
金剛經
木紋
青山黛瑪

somewhere only we know
是有種人
親愛的黑色
千千萬萬個我

水花四濺
迷你與我

如果Memento我俾90分,今次我俾70,有點悶

得唱25首咁少?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

坐第7行睇真係好正
岩岩睇完
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

好似唱得咁少歌既

回復 193# kio0909

頭場又遲開 encore又用黎多謝 正常 encore 至少多兩隻

有無人留意到無普通話歌⋯⋯

回復 195# kanxd

唔洗第100次詩與胡說好感動

如果Memento我俾90分,今次我俾70,有點悶
kinderpark 發表於 2016-10-7 23:51

我同意,memento個主題好完整,癡情司果part完全推高哂standard.今次啲歌有啲散,為左將啲歌併湊啲meaning出黎搞到啲野好碎濕濕。金剛經明明好high,無喇喇木紋-.-
不過overall都好好睇既,千千萬萬個我個scene對我黎講好震撼,個意義好大,呈現方法都好靚。

最唔鍾意睇演唱會有煙花爆
今次有冇

最唔鍾意睇演唱會有煙花爆
今次有冇
johnny0113 發表於 2016-10-8 00:11

冇 for sure
02 著地 - 鄧麗欣

一首dress me up既歌都冇

太早入場會被親愛的黑色不停洗腦
今晚話就話化妝SET頭整耐咗所以遲開 信住先