返回列表 發帖
如果冇任何左膠成份/毛記出現
佢演唱會係幾值得睇
至少上次紅館都好好睇

會唔會請佢至愛既社民連做嘉賓 還掂都撐人打學生
Lewis 發表於 2016-8-8 17:54

係囉 佢咁鍾意恥笑人 叫佢做隻演唱會theme song叫《#哈哈》啦
大家全場#haha

賣得好好
好過kay好多
雨傘粉?
小布丁 發表於 2016-8-13 00:10

hocc今次爆我反而覺得正常
本身hocc死忠就多 再加埋一大堆之後撐佢ge街客

唔知左膠part會有幾長

未開始 但個台望落似將reimagine伊館個台變四面咁

有如無意外不過啲props望落好cheap

個樓梯係咪一直棟係度架? 我到時坐藍區前排係咪會一直遮住我
Jacz 發表於 2016-10-7 21:51

似係

有薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉

利申 冇睇 未知full rundown 但睇左好多ig啲片
意料之內 整體production完全不及memento/以前既紅館
製作大概係伊館質素左右

不過都預左係sell氣氛/音樂

朋友話見到有幾排吉位 好礙眼

同埋睇rundown好似得五大parts?
五parts以紅館黎講係極少 LOL

睇左今晚哩場, 第一次睇HOCC CONCERT
睇得出今次好慳皮....可能真係冇咩錢
好: 首首歌都識唱, 好正, 氣氛好 ...
Kyle_ 發表於 2016-10-10 01:12

左膠們都出哂文力讚個show好完美好突破
我反而覺得成個主題編排都冇surpise 甚至個台設計都好畫公仔畫出腸
道具機關更加唔洗講

我覺得最有睇頭既都係成場個種團結既氣氛
但production太多可以改善既地方

live in unity part 2 唱過

元神出竅 放左係opening果PART
畸后 replace左娃鬼

BTW CAS入埋後台同HOCC影 ...
艾石仔 發表於 2016-10-11 11:26

你思想都幾膠喎關心社會一定要去支持hocc?

我無話關心社會=聽佢D歌喎,
艾石仔 發表於 2016-10-11 14:15

「BTW CAS入埋後台同HOCC影相支持佢  ,
總好過果D懶係熱血怴係關心社會既樂隊乜都唔做既」

你講架wor
定係同hocc影張相支持佢就係好熱血好關心社會?
如果你話無關係, 咁拉埋黎講做乜?

CAS出現撐hocc, 關第二D樂隊事咩?
你想插你唔鍾意既樂隊都搵個好D既位啦

同左膠一樣要拎下光環嘛

ANYWAY 見好多人都係 FACEBOOK 讚好好睇,下次佢開演唱會,應該會去除 ...
賴爽 發表於 2016-10-11 15:20

完左個show, 佢應該諗下以後音樂路係點
社區係可以有好多possibilities,
但下下主題都係社區社區團結團結, 是有種人x親愛的黑色題材loop十億次
你唔煩我都煩

不過, 我深信HOCC已成為宗教, 佢做乜都是好的

2020年前有冇機會出到廣東碟?
gooloo 發表於 2016-10-11 21:26

可唔可以出番一兩隻情歌