返回列表 發帖

兵兵 - 張智霖 吳業坤

單選投票, 共有 66 人參與投票
15.15% (10)
1.52% (1)
0.00% (0)
1.52% (1)
81.82% (54)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 兵兵
主唱: 張智霖 吳業坤

派台日期: 2016-8-18

http://www.joox.com/#/single?id=mXivuBXALkxjt_74nwWIsw==

曲:Kenix Cheang / 舒文
詞:林夕   
編:Kenix Cheang
監:舒文

CL: 珍惜她 鮮花般美麗 一生安享溫室也沒問題
我風雅 我威武 我保證 為她擋風到底
KG: 分享她 草根的細藝 共我 小小蝸居超多快活話題
我風趣 我識趣 我雖廢 能冒雨護駕到底

CL: 就你 離成功幾千千里 先管好你自己
KG: 驚就驚你 繁忙到力竭筋疲
ALL: 無謂妒忌 無疑極好奇 你會愛得起

CL: 做人擔得起 問誰不歡喜
談情到老那只嬉戲 難道靠你
KG: 怕你沒閒情逸致玩驚喜 ALL: 做男人我比你知機
KG: 若能玩得起 但求她歡喜
自信照顧女生心理 我知多過你 CL: 那可否恭喜你
ALL: 無論優點加缺點 也愛贏你

KG: 知不知 怎麼講責任 像我 甘心跟她煲一晚劇
我比你 更吸引 更相襯 全賴有力也有心

CL: 未信 無聊將青春荒廢 都敢講責任感
KG: 她若親你 隨時當做你親人
ALL: 傳召證人 誰才是暖男 愛我更開心

CL: 做人擔得起 問誰不歡喜
談情到老那只嬉戲 難道靠你
KG: 怕你沒閒情逸致玩驚喜 ALL: 做男人我比你知機
KG: 若能玩得起 但求她歡喜
自信照顧女生心理 我知多過你 CL: 那可否恭喜你
ALL: 無論優點加缺點 也愛贏你

CL: 如為了她好到尾 及早放棄 成全她的安樂園地
KG: 你有否時間 去了解她怎想你 ALL: 妒忌我是我的福氣
KG: 若我竟輸給你 問這世界有否天理 沒法比
CL: 談情別說理 ALL: 愛不愛未靠任何運氣

CL: 沒條件一起 怎麼敢一起
未信愛永遠不講理 還是勸你
KG: 最怕是全憑直覺先慘死 ALL: 問誰最後勝利
KG: 談情講心機 亦好比打機
別信過了這關有機 無謂再比 CL: 她應珍惜福氣
ALL: 難道終於爭到死 貴客自理

CL: 是誰被她歡喜 KG: 我們沒有權利
ALL: 不知你最近約她到最後她怎答你

兩個我最最最愛既歌手合唱
真係世界級配搭
無可能唔係1分

評分人數

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

呢首正到呢
梗係投 1 fun 喇
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

撇除佢兩個, 其實首歌都幾易入耳
不過唔好意思, 我都係會俾1分
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

兩位少女殺手唱兵兵都幾有說服力喎
5分! 再扣4分
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

@dongbb2332 點睇

可以搵埋周柏豪
nicholashin 發表於 18/8/2016 23:50
好失禮你咩而家

見個班底咁勁 就比一分
利申:唔係鏡粉

兩個我最最最愛既歌手合唱
真係世界級配搭
無可能唔係1分
hinz 發表於 2016-8-18 22:44

你唔鍾意張智霖? 
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

以歌論歌,隻歌真係好唔掂
被單身的人>>>>>>>>百姓>一場人生>冰冰
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

被單身的人都好
nicholashin 發表於 2016-8-19 01:01

隻歌好聽喎..
你試下幻想我唱
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

假如要幻想其他人唱先叫「好聽」 咁坤哥既版本唔好聽得去邊
nicholashin 發表於 2016-8-19 01:05

5分同1分既分別囉 (滿分10分)

反正同兵兵一樣都係1分
nicholashin 發表於 2016-8-19 01:07

傷心
坤坤其實有好歌
但只係佢唱得太難聽

以歌論歌,隻歌真係好唔掂
被單身的人>>>>>>>>百姓>一場人生>冰冰
John 發表於 2016-8-19 00:38

百姓最正囉

其實呢首都唔差丫 好耐未見過夕爺既西詞可以西到咁
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

百姓最正囉

其實呢首都唔差丫 好耐未見過夕爺既西詞可以西到咁
HOTMAN 發表於 2016-8-19 01:09

例如談情講心機 亦好比打機?

例如談情講心機 亦好比打機?
John 發表於 2016-8-19 01:11

Yes

做男人我比你知gay
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Yes

做男人我比你知gay
HOTMAN 發表於 2016-8-19 01:12

我鍾意游蕙禎個wor

我鍾意游蕙禎個wor
John 發表於 2016-8-19 01:13

Me2 我都甘心跟她煲一晚劇

Me2 我都甘心跟她煲一晚劇
HOTMAN 發表於 2016-8-19 01:17

你同梁美芬啦
游蕙禎係我架

你同梁美芬啦
游蕙禎係我架
John 發表於 19/8/2016 01:18
無人同我爭黃碧雲

原來你同John都係gay.........
nicholashin 發表於 2016-8-19 01:19

嬲 明明坤坤係唱知gay

我同佢都鍾意研究文化 咁咪知多d gay

你同梁美芬啦
游蕙禎係我架
John 發表於 2016-8-19 01:18

傳召證人 誰才是暖男 愛我更窩心

呢首歌係唱畀民主黨?
nicholashin 發表於 19/8/2016 01:24
唔通比林E麗咩傻既

呢首歌係唱畀民主黨?
nicholashin 發表於 2016-8-19 01:24

有事要搵民主黨丫嘛

好l憎張智霖
所以我決定唔聽唔比分
Happy and Blessed.

死啦,呢首我覺得幾好聽,繼《被單身的人》之後再比5分。如果坤哥既歌比古巨基唱,有十大質素添。

竟然搵到夕爺填詞

你太善良時期o既張智霖都有D興趣聽,宜家接近零興趣,仲要同坤坤合唱

5分,幾好聽吖

too pun
差D反左琴晚食ge buffet 出黎
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

評分人數

無力將天氣逆轉。

個MV幾好睇,不過無加到分