返回列表 發帖
偽毒有冇去睇(抽水)

唔係好多吉位,開場計都有8成入座
自己歌差唔多唱晒,除左迷失東京
一貫地Heidi唱得最差,Cheronna唱得最好
嘉賓有林奕匡、農夫同埋唱左2句I Belong To U既陳詩欣
   阿橋 發表於 2016-11-12 01:28

其實後排都幾多吉位....380個堆!但一眼望過去都7 8成!
今日睇完 意見如下:唱得最差我覺得係Jessica ...
Yanny反而今次都幾驚豔...一直唔多留意佢!今次佢唱得幾好!
Heidi都係咁...兒歌腔口!所以兒歌個part佢真係有feel!btw 佢同男觀眾互動 佢好放wo!
Aka有d失望 今日不論佢既服裝 講野 唱歌 都跌晒watt...
Cheronna真係最好 跳得好有力 唱得好 所有野都得...佢唱無盡真係揀錯歌 唔岩佢唱(雖然個part講心路歷程係岩feel既)
Overall 除 守衛兵 之外 其他都唱得幾好 特別係快歌

今日個show只會係岩岩合格...
我覺得大部分都要歸咎於製作公司同主辨單位!畢竟可能佢地公司第一次搞咁大個show...真係要注意下!
我未試過睇一個售票演唱會,歌手上台已經唱緊歌,個ear mon仲未較好!(heidi不斷係台上指手畫腳咁示意 大聲d!聽唔到!) 都彩排過晒 點可以仲有呢d問題發生!
佢地企位(唔計跳舞排位)同舞台上既默契真係執執....講野既時候 身位經常人疊人!
過場太耐喇...明白5個人要換衫 但真係要計到好準 因為出現播完條片dead air 幾十秒 先再有音樂!
講野太悶 haha...但佢地第一次大型演唱會 就算啦
氣氛除fans club個邊之外 個個都係石頭人 去到農夫先救番成個場!

成個show最shine on都係跳舞快歌...請繼續做呢條路線

偽毒有冇去睇(抽水)?
JayantL 發表於 2016-11-12 02:49

東網話佢有去睇
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

我覺得Aka應該似係得罪左人,
件件衫都好核突,
肉色衫而家打底咩?
表妹保莉 發表於 2016-11-12 02:27

其他都仲ok

係呢件我心諗邊個咁大整蠱呀大佬

我覺得Aka應該似係得罪左人,
件件衫都好核突,
肉色衫而家打底咩?
表妹保莉 發表於 2016-11-12 02:27

件肉色衫真係好核突 影落似衫鋪D膠Model

偽毒有冇去睇(抽水)?
JayantL 發表於 2016-11-12 02:49

有去,係場外見到佢,我仲同佢一齊唱一朝修理皮帶扣
Infinity & Eternity

頂唔順中段既懷舊金曲夜
同埋肉色衫真心災難
總結Yanny最正

頂唔順中段既懷舊金曲夜
同埋肉色衫真心災難
總結Yanny最正
wilson0091 發表於 2016-11-12 12:25

最估唔到係竟然唱擋不住的風情

性感佢地有既....身材就

yanny琴晚出場個look真係幾sharp,表現都比預期中好。其實佢地個show如果唔係fans都幾悶,好多歌大家都唔太熟

有無人有rundown呀?

其實後排都幾多吉位....380個堆!但一眼望過去都7 8成!
今日睇完 意見如下:唱得最差我覺得係Jessica ...
Y ...
rfv123 發表於 2016-11-12 03:20

cheronna真係5個當中最sharp,同埋佢地真係唔好唱慢歌喇,太易暴露唱功缺點。

第一個concert黎講 個台都幾dum本 起碼有LED
成個production+某啲環節都幾日韓concert feel(當然係低成本version)

唔係好多吉位,開場計都有8成入座
自己歌差唔多唱晒,除左迷失東京
一貫地Heidi唱得最差,Cheronna唱得最好 ...
阿橋 發表於 2016-11-12 01:28

我見fans po嘅rundown有迷失東京
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

有無人有rundown呀?
師傅仔 發表於 2016-11-12 14:51

Opening係愛情潛水,Encore 守衞兵+一拍即愛+蓓蕾
肥婆馬上收皮

其實Yanny不論外型定琴晚嘅表現都有驚喜
但係Cheronna係五個入面真係冇得輸,最outstanding一定係佢
另外d男dancers幾型

其實Yanny不論外型定琴晚嘅表現都有驚喜
但係Cheronna係五個入面真係冇得輸,最outstanding一定係佢
另外d ...
kaytszki 發表於 2016-11-12 17:03

最爆係捉人上台同埋唱擋不住的風情

我見fans po嘅rundown有迷失東京
fifty1205 發表於 2016-11-12 16:26

邊度有fans po 嘅rundown?
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

Opening係愛情潛水,Encore 守衞兵+一拍即愛+蓓蕾
fifty1205 發表於 2016-11-12 16:27

Opening係 話愛就愛+超女時代+有事發生      愛情潛水已經係第二套衫

邊度有fans po 嘅rundown?
kklaw 發表於 2016-11-12 22:33

邊度有fans po 嘅rundown? x2

邊度有fans po 嘅rundown? x2
RedDevil 發表於 2016-11-13 01:37

watch it yourself

watch it yourself
yuelk 發表於 2016-11-13 10:21

後面班 DANCERS 好似養眼啲

Opening係 話愛就愛+超女時代+有事發生      愛情潛水已經係第二套衫
阿橋 發表於 2016-11-13 00:49

咁微博個rundown可能係流嘅
肥婆馬上收皮

完show兩日都未有rundown

完show兩日都未有rundown
hehehaha 發表於 2016-11-13 23:27

有呀

1.《話愛就愛》
2.《超女時代》
3.《有事發生》
4.《愛情潛水》
5.《有沒有我?》
6.《小幸運》(Aka, Cheronna, Jessica)
7.《海闊天空》(Aka)
8.《朋友仔》(Heidi, Yanny)
9.《給十年後的我》(Yanny)
10.《無盡》(Cheronna)
11.《友共情》
12.《Be Strong》
13.《高山低谷》(同Phil林奕匡合唱)
14.《停止繁殖》(Phil林奕匡)
15.《擋不住的風情》
16.《鎂光燈下》
17.《黑色西裝》
18.《放過我吧》
19.《Be My Love》
20.《派台妹》(農夫)
21.《舉高隻手》(同農夫合唱)
22.《美少女戰士》
23.《MOON PRIDE》
24.《小丸子的心事》
25.《Super Star》
26.《I belong to U》(同Eunice陳詩欣合唱)
27.《無中生有》
28.《分手的美》
29.《守衛兵》
30.《蓓蕾》

有呀

1.《話愛就愛》
2.《超女時代》
3.《有事發生》
4.《愛情潛水》
5.《有沒有我?》
6.《小幸運 ...
kaytszki 發表於 2016-11-14 16:08

估唔到有 今天我 聽

估唔到有 今天我 聽
harryharry 發表於 2016-11-14 17:41

起歌果陣我都呆左

有呀

1.《話愛就愛》
2.《超女時代》
3.《有事發生》
4.《愛情潛水》
5.《有沒有我?》
6.《小幸運 ...

無 <一拍即愛>

有呀

1.《話愛就愛》
2.《超女時代》
3.《有事發生》
4.《愛情潛水》
5.《有沒有我?》
6.《小幸運 ...

有《一拍即愛》呀.. 係《蓓蕾》之前..
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

有《一拍即愛》呀.. 係《蓓蕾》之前..
kklaw 發表於 2016-11-14 20:29

oops sorry 我淨係copy上面條youtube片個description然後加返農夫同phil首歌