返回列表 發帖
CBM 第 348 期  2016 第 35 周

2016 CBM 冠軍歌
睡前服 / 你是你本身的傳奇 / 野生動物 / 舊街角 / 雙雙 / ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 01:39

* chanB 點解仲未瞓既
* 愛美之喔 , 10 冠 hv taste
* out 聲音騷了 聽講會俾人話係處女洞
* 終於好天氣 終於落榜 , 不過呢排天氣真係唔係幾好
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

全女班音樂流行榜(第三十五週)

閉路電視特約:「女中光華」全女班冠軍歌
我好得閒 / 剛剛好 / 舊街角 / 你是你本身的傳奇 / 你是你本身的傳奇 / / 月球下的人 / 給自己的命書 / 偽君子 /
這首歌的名字是秘密 / 這首歌的名字是秘密 / 謝謝你 / 無人知道雙子座 / 無人知道雙子座 / / 四不像 / 四不像 /
四不像 / 四不像 / B面第一首 / 山林道 / 孤雛 / 孤雛 /
鴛鴦襪 / 突然想愛你 / 新貴

終於可以 OUT 突然想愛你 , 感動
我以後唔會亂自 PLUG
btw 今個星期冠軍歌以外既 AP 係低到癡線的

各有著新貴 誰炫耀身世
誰曾拋下我 確信非我問題
也許 曾難過得無愧
竟比起你更易放低

RK LW NW AP                    WK 35                  TREND                       
01 03 10 39 容祖兒 ~ 新貴           (02>02>03>04>04>03>03>03>03>01)
02 09 02 07 許靖韻 ~ 蝴蝶           (09>02)
03 04 06 05 方皓玟 ~ 終於好天氣        (07>10>07>07>04>03)
04 07 03 05 容祖兒 ~ 鴛鴦襪          (01>07>04)
05 06 04 04 李幸倪 ~ 芝麻開門         (04>06>06>05)
06 02 05 03 江海迦 ~ 孤雛           (01>01>04>02>06)
07 10 07 03 梁詠琪 ~ B面第一首        (01>02>06>05>02>10>07)
08 NE 01 03 鄭欣宜 ~ 懶人包          (08)
09 NE 01 02 陳凱彤 ~ 少女時代         (09)
10 05 09 01 孫燕姿 ~ 半句再見         (10>04>02>03>09>02>09>05>10)

xx 01 16 xx 容祖兒 ~ 突然想愛你        (08>05>07>05>04>02>06>10>10>09>09>10>09>08>09>10>01)
xx 08 01 xx 王灝兒 ~ 太空人          (08)

容祖兒 派台記錄

我要玩 8
連續劇 1
蜉蝣 1
正好 1
出色 8
霧裡看花 1
追風箏的風箏 2
加大力度 1
雙子情歌 3

途經北海道 6
充電器 5
另眼相看 1(3)
天窗 1(2)
小日子 1(4)
蟲之家 1
我杯茶 1

布穀鳥大反擊 8
愛情也有生命 1
小草 2
榮耀娛樂 2
共你痴痴愛在 5
讓我們走下去 1
天然呆 1
最近比較煩 10
樂觀 1(2)

這麼近那麼遠 1
飄紅 1
女皇 1(2)
世界真細小 1
相愛很難 1
紙牌屋 1
黃昏點唱機 1
Gotta Get High 1

我好得閒 1
無人知道雙子座 1(2)
鴛鴦襪 1*
新貴 1*
玩家 ?
閃光彈 ?
突然想愛你 1
二〇二三年度全女班投票

首冠軍歌好好聽
希望會改變主意派
JasOh103 發表於 2016-8-21 12:50

希望好叻既 Jason Oh 可以自 Plug 呢首
二〇二三年度全女班投票

睇排球  其實我好後悔 留白無比冠 得第 2
但係我上左可以證明到首歌唔難聽 只係唔太覺係 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 14:29

祖兒話要攞齊十大十個位先退
二〇二三年度全女班投票

NH TOP 20 2016 WEEK 35 (2016/8/21)

2016年 每週冠軍歌
WEEK 1-13: 一晚長大 / 分手是常識吧 / 后會無期  ...
nicholashin 發表於 2016-8-21 12:57

兩隻碟都有一首冠軍歌嘛
雖然都係無 Fun
二〇二三年度全女班投票

NH TOP 20 2016 WEEK 35 (2016/8/21)

2016年 每週冠軍歌
WEEK 1-13: 一晚長大 / 分手是常識吧 / 后會無期  ...
nicholashin 發表於 2016-8-21 12:57

* 孤雛 個走勢唔錯喔
* 希望 鴛鴦襪 唔係 13>XX
* 希望 芝麻開門 唔係 11>XX
------------------------------------------
其實點解會估呢隻碟呢 , 係因為件雅擺明係有冠無獎 (type 1) ,
JOYCE 似係有冠有獎 (type 2) , JY 明顯無冠無獎 (type 3) ,
同 fun 姐係同 type 喇 , 甘咪肥彤囉~~
二〇二三年度全女班投票

Jason's Playlist 2016

2016年度冠軍歌巡禮
WK1-13: 后會無期 / 親愛的仇人 / 差一點我們會飛  / Superman ...
JasOh103 發表於 2016-8-21 17:39

* 希望鴛鴦襪個 PK 唔係 16
* 芝麻開門 有冠 , hv taste
* 如果肥婆無話你叻 , 仲會唔會 04 ne 懒人包
* AGA bb 五星期十甲 , 加肯肯定有冠 , lm 入十大
二〇二三年度全女班投票

可惜你擺唔到呢個思維去其他題目
同埋點解覺得tanya無獎 唔可以.jpg ...
nicholashin 發表於 2016-8-21 21:07

其他題目我真係 _ 揀
你個榜實在係太深不可測 , 不可猜得透它
二〇二三年度全女班投票

因為要冠既已經排緊長龍
同埋諗住可以贈下興
懶人包我覺得好好聽 haha 鍾意個編曲&唱腔 好舒服

...
JasOh103 發表於 2016-8-21 19:02

甘結都幾慘
4變19
二〇二三年度全女班投票

Week 34 Top 20
RK LW AP SONGS    SINGERS
01 04 37 微笑任務    Trekkerz
02 08 25 獨家地理頻道 ...
RVHOCPC 發表於 2016-8-22 14:05

SQ
1 4
2 8
M
1 C
2 B
3 A
4 D
5 G
二〇二三年度全女班投票

HOTMAN's
Music Picks of the Week

Hello It's me

久別重逢,好久不見

凡事開首大家都會帶住一股衝勁,向 ...
HOTMAN 發表於 2016-8-23 23:53

* welcome back 壇草
* 又話首冠會係林姓男歌手既
* 希望壇草會員善待我家祖兒 唔好 ban 佢
二〇二三年度全女班投票

Jason's Playlist 2016第三季估榜遊戲之Odd vs. Even
將會每隔一週舉行
每季累積最高分的頭兩位美會員將會 ...
JasOh103 發表於 2016-8-24 23:37

EEO
二〇二三年度全女班投票