返回列表 發帖

Runaway - JW

單選投票, 共有 40 人參與投票
62.50% (25)
12.50% (5)
7.50% (3)
5.00% (2)
12.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: Runaway
主唱: JW

派台日期: 2016-8-24

曲:Shimica 黃宇希
詞:陳詠謙
編:Dough-Boy
監:周錫漢

求情是白費心機 (now you get off my way)
明明是你太卑鄙
成群男士逗我歡喜 跟我比
從前專一的顧忌 即刻不顧忌
天黑即進入 放肆的天地

Runaway 玩 好多嘢新奇
Runaway 玩 hehe接heyhey
Runaway 玩 即刻有酒嚟
即刻會抽離 點解要嗌死
Runaway 玩 玩多個星期
Runaway 玩 didi接deydey
Runaway 玩 即刻有friend嚟
他不愛惜 不愛惜可以飛

Oh 我今晚不做僕人
我嘴巴發風騷性感的發音
自律是多麼笨 隨便吻
至少我飲醉可以忘掉你一陣
Oh 懷疑甚麼會發生
聽朝先再想一次混亂人生
為何還這麼緊 誰心狠
至少我加重傷勢明示我不幸

Na... Na...

求情是白費心機 (now you get off my way)
明明是你太卑鄙
天黑即進入 放肆的天地

即刻會抽離 點解要嗌死
他不愛惜 不愛惜可以飛

Oh 這不算天大罪名
我真的去玩好過假裝正經
現在甚麼都認 心領
我只記得你一再謀害我生命
Oh 留言是騷軟叫聲
她手機拍張裸照自認明星
'You are my everything' 清醒
記得我講過一次然後你肅靜

Na... Na...

明明是你太卑鄙
天黑即進入 放肆的天地

即刻會抽離 點解要嗌死
他不愛惜 不愛惜可以飛

Chorus 部份變了卡通聲。。感覺怪怪地。。明明開頭好正。

聽多幾次再評分

暫時鍾意stupid BOII多d, 呢首暫時fing唔起
同埋有句成日都聽到JW
不過見係快歌就俾5分
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

Runaway 玩 hehe

陳詠謙又求其寫D屎到爆既詞出黎就派台
咩叫hehe接heyhey
didi接deydey

其實都幾好聽....

didi接deydey
hosealiu 發表於 2016-8-24 21:28

但好CATCHY.. 叫佢自己唱番BTW, THE BEST VOCAL of JW AMONG 6 plugs

還以為最後壹首會有更大驚喜

didi接deydey
hosealiu 發表於 2016-8-24 21:28
Hehe: Homosexual male.
HeyHey: Homosexual male over the age of 18.
Didi: An absent minded girl.
DeyDey: An idiot, who lacks the ability to process simple thoughts.
韓國的音樂文化 就是用最好的包裝 將最難聽的噪音送出

咁樣plug歌唔掂wor
利申:唔係鏡粉

stupid BOII 三首之中最好
不過呢首跳舞
>3<

唔開演唱會都唔瘋狂出歌

HeyHey: Homosexual male over the age of 18.
DeyD ...
stone8 發表於 2016-8-25 01:06

為何還這麼'緊'呢個男人真係好咸濕

Na na na na 個度好似Miss Fiona
其實個MV都好Fiona
係ok ge 5分

DeyD ...

原來係咁
陳詠謙

不愛惜可以飛

同"我叻仔我可以肥"

個音有D類似

最鐘意 stupid boii
最型又最 refreshing
反而 li 首顯得佢 vocal 上面好似好有 limit... 悶好多 hahastupid boii smooth 到淨係係香港派好似好浪費

p.s. li 種 plug 歌方式有鄭融做人版都未夠??

為何還這麼'緊'呢個男人真係好咸濕
快劍俠 發表於 2016-8-25 16:03

呢首已經好隱晦啦喎,保守到不得了,甚至跟本冇咁嘅意思

參考吓JW嘅<Do Me More>
甄健強作詞
「力度未夠 不准急停 要更加多
「別就住我 熱力就噴射給我」
韓國的音樂文化 就是用最好的包裝 將最難聽的噪音送出

成日聽錯 即刻要收皮 lol

派歌好密,好似博攞獎多於一切

runaway 玩hehe接heyhey 呢句入曬腦

有浸港式味 幾鍾意
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

DeyD ...

頂laugh dadido
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你