返回列表 發帖
[5分之選]
Eric Kwok 同 GIGI 真係perfect match
將啖啖仙氣散發出來

Vani 推介Eric X GIGi 仙氣歌曲仲有:
《煙霧瀰漫》、《荷花》⋯⋯
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

and 北京之夏
ScorpioPhil 發表於 2016-8-25 09:46

Yes, 但《北京之夏》唔係Eric Kwok 嘅作品啊...

首歌好掂!雖然都係首典型eric kwok, 但我好buy
Kyle_ 發表於 2016-8-26 00:42

Eric Kwok寫比佢最喜愛女歌手(GIGI、千嬅、Gin Lee) 都係佳品

可惜無quota狠心遺棄都好高質
ccalven 發表於 2016-8-26 23:33

邊度有得試聽?

Butterfly Kisses我都接受到,禮物就真係...sorry...
dorispeko 發表於 2016-8-29 23:05

《禮物》專輯棄用咗李偲菘等大師級團隊嘛
《Butterfly Kisses》專輯起用番金培達、李偲菘等監制,即刻脫胎換骨

言歸正傳,《紅棉路上》MV係唔係台灣拍嗰一個?琪待

慢熱到不得了
不過呢兩首都係聽左國語會易鍾意d 唔知點解
kwanie 發表於 2016-8-30 13:20

《B面第一首 - 粵》、《紅棉路上》的歌詞都是歌者真切的見到

填詞人應記一功

有無人搶到卡帶
ccalven 發表於 2016-9-5 11:18

剛剛收到通知,成功訂了一盒
感恩

#真限量 #市面無售 #十分鐘內售罄

的確 ...903斷咗佢好多首四台冠
    903承認嘅gigi有十大quality嘅歌其實有3首:拎到獎嘅 ...
Wezard1991 發表於 2016-9-6 10:23

點少得《嫌棄》呢
可惜華納當年嘅quota唔夠分⋯

2001年雷霆歌曲播放指數年度最高播放率嘅女歌手作品
四星期冠軍、兩星期亞軍

Btw,《B面第一首》冠咗
《紅棉路上》更高質都無用⋯⋯

無搶到 但係聽聞要加印?
   不過都係奢望如果有CD就太好喇
Wezard1991 發表於 2016-9-6 10:06