返回列表 發帖
我反而有D期待佢地兩個Mixing
迷失表參道 wor...兩個都唱過呢首歌
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

美之推出女版酷愛

美之推出女版酷愛
lblemon 發表於 2017-1-24 11:36

美之好鍾意酷愛

2plugs都翻唱晒⋯
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

19/1/2017 11:00銷情

680/300賣晒

16號: 單丁30行,十連都仲有     
17號: 少量 淨餘14張單 ...
effy 發表於 2017-1-19 23:20

咁樣的話其實算賣得唔錯
係第一場差少少
正常演唱會level啦
唔係下下都要炒飛炒到幾千蚊張先叫好賣既
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

美之好鍾意酷愛

2plugs都翻唱晒⋯
l00540 發表於 2017-1-24 13:24

未聽美之呢隻酷愛, 但係美之隻表參道做得比原版好, 美之唱迷幻風格真係幾得

仲有一個月, 點解又唔派歌又冇乜宣傳做下勢咁既........
hehe 發表於 2017-1-19 16:34

出現美之版"酷愛"

第一日留意佢哋啊?
兩個出曬名又懶又hea噶啦
JayantL 發表於 2017-1-19 19:47

係咩?

軒仔懶而唔HEA(有心做會做得好好)

回復 204# John

原來係咁。thx

剛剛登入城市電腦售票網

16/2: 680/300售罄,最多chok到11連位,集中係轉角位,480連位最前33行,但對正台既位好少
17/2: 少量,只餘轉角單丁位,應該得返幾張飛
18/2: 售罄
19/2: 少量,只餘單丁位,但單丁位供應較多,約有30張以上,但都集中係轉角位

銷量算係好好
記得千嬅15年演唱會,我14年除夕仲買到對正台連位
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

優先訂購大家收到飛未?

剛剛登入城市電腦售票網

16/2: 680/300售罄,最多chok到11連位,集中係轉角位,480連位最前33行,但對正台 ...
John 發表於 2017-1-24 18:09

17,19 號好似已經冇晒 680, 300, 所有單丁都係 480?

優先訂購大家收到飛未?
benkwh 發表於 2017-1-24 23:42

點會咁快 2月16先開show
最快都2月頭啦
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

17,19 號好似已經冇晒 680, 300, 所有單丁都係 480?
lblemon 發表於 2017-1-25 11:49

係呀

演唱會期間,王菀之和張敬軒將會推出一張EP,收錄〈友誼的小船〉及各自翻唱對方的兩首歌,王菀之翻唱張敬軒的〈酷愛〉MV已於1月24日首播並已派台。
而張敬軒翻唱王菀之的其中一首歌則是〈下次愛你〉,應該要農曆年後才會聽到。

.資料來自 2017-01-24《叱咤樂壇》

新歌又冇,翻唱都得兩首

演唱會期間,王菀之和張敬軒將會推出一張EP,收錄〈友誼的小船〉及各自翻唱對方的兩首歌,王菀之翻唱張敬軒 ...
effy 發表於 2017-1-25 14:10

5歌EP仲唔夠?
已經係幾年前仲未有8歌大碟同4歌EP嘅標準配置

演唱會期間,王菀之和張敬軒將會推出一張EP,收錄〈友誼的小船〉及各自翻唱對方的兩首歌,王菀之翻唱張敬軒 ...
effy 發表於 2017-1-25 14:10

張軒又話寫新歌,最後又無左件事
即係學陳廣偉咁出碟新version for演唱會用

5歌EP仲唔夠?
已經係幾年前仲未有8歌大碟同4歌EP嘅標準配置
JayantL 發表於 2017-1-25 14:16

兩個加埋5首喎,即係每人得2.5隻舊歌,好夠?

係呀
John 發表於 2017-1-25 13:59

咁樣係算賣得好啦, 唔係秒殺之嘛.  起碼後知後覺的觀眾仍可買到正價票

眾美會員收到優先預訂門票未
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

演唱會門票將以平郵方式於2017年1月27日或之前寄出至持卡人指定之地址;惟不接受郵寄至中國內地及海外國家。
持卡人如在2017年2月3日仍未收到演唱會門票,請致電AEG熱線2697 1989查詢(星期一至五,上午10時至下午1時,下午2時至6時)。

最新城市電腦售票網
16/2 480蚊飛突然放左成咋靚位出黎,
對正台既64段第26/27行突然有十幾張飛可以買
有7連位/4連位同3連位

回復 219# l00540

收到了
我多咗兩張18/2 480既飛,有無人要

有冇人仲未收到飛
Infinity & Eternity

張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

到手lu 頭場Row5<3

Solomon 發表於 2017-2-6 03:28

佢搞乜越來越gay

FB好多低於原價出售喇

回復 227# 乐坛风云

咩網?我想睇多場

回復  乐坛风云

咩網?我想睇多場
小猫子222016 發表於 2017-2-13 12:49

Facebook,闲鱼app都有

佢搞乜越來越gay
cathay1996 發表於 2017-2-6 18:47

一向gay, 何來越來越gay?

終於full左三場

原本因為唔係個人show失望諗住打對折睇兩場
隔一排又心痕買多一場
到宜家臨開show又想睇晒四場周圍搵18/2飛
我做乜X

回復 232# effy

本來都是想睇張軒,少咗一半真系無咁大動力

終於爆咗一埸,開show前應該賣得晒三場嘅
1+1
effy 發表於 2017-1-3 00:52

wow 真係俾我估中,賣晒三場

坐等頭場rundown
love wins!

美G皇上Good Show

係出面行佐幾個圈 一個美之既燈牌都冇

係出面行佐幾個圈 一個美之既燈牌都冇
屮SiU霖屮 發表於 2017-2-16 19:53

佢又唔係行偶像路線,無又有咩問題

頭場Rundown:
2034 開場
1. 開籠雀
2. 相對論
3. 柳暗花明
4. 相逢何必曾相識 / 叉燒包 / 牛油蛋撻 / 邊個話我傻

(張敬軒 solo)
5. 找對的人
6. 好時辰

(王菀之 solo)
7. 畫意
8. 酷愛
9. 水百合
10. 留白

11. 井 (張敬軒)
12. 最好的 (王菀之)
13. 該死的快樂
14. 迷失表參道 (張敬軒) (王菀之伴舞)

(張敬軒 solo)
15. 等 (原唱 陳百強)
16. 櫻花樹下
Talk
17. 羅賓
18. 頭髮亂了

19. Blessing (純音樂)

20. 小團圓 (王菀之)
21. 青春常駐 (張敬軒)
22. 迷失藝術 (王菀之)
23. 笑忘書 (張敬軒)
24. 末日

25. 伴我啟航
26. 低科技之歌
27. 粒糖有毒
28. Choto 等等
29. 友誼的小船

Encore:
30. My Way (張敬軒)
31. 我真的受傷了 (王菀之)
Credit
32. 擁抱一個人 (王菀之)
33. 手望(守望版)

2317 完場

個台好似仲慳皮過hocc 果個咁

Medley膠味濃………

個台好似仲慳皮過hocc 果個咁
kwanie 發表於 2017-2-16 21:05

開場姐

Medley膠味濃………
stephybest 發表於 2017-2-16 21:07

心諗睇朱咪咪v.s.尹光咩

Hit歌太亂鬥

上半場英皇既歌只得一首

好想聽風起了,靈魂相認,緋麗榭少年

找對的人降兩個key
青春常駐又降兩個key

唱唔到當初就咪鬼勉強啦。

=====

笑忘書都用哭腔黎唱
走火入魔呀而家

美之啲歌正,美軒就。。。

應該會有part可以聽到手望、石徑、高八度呱