返回列表 發帖
過客別墅?
不吐不快?
哥歌?
好想好想聽呀
Wing1211 發表於 2017-2-20 22:15

《不吐不快》之外
我更想聽《塵埃落定》
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

《不吐不快》之外
我更想聽《塵埃落定》
l00540 發表於 2017-2-20 23:45

《塵埃落定》應該以後都冇機會唱
環球倉底出嘅歌(記得當時好似話係Yes & No嗰期錄嘅?)
可能佢都唔記得咗佢有呢首歌啦

反而《不吐不快》我就真係好想聽
好似佢冇點唱過live

過客別墅都講得通,但不吐不快就唔係好信。
    張軒一直都避唱不吐不快咁密密麻麻嘅歌詞。 ...
hin0526 發表於 2017-2-20 23:09

唔係因為不吐不快既密密麻麻   主要係佢自己都頂唔順"吹水"
   佢係廣洲演唱會唱過一次 但都將歌詞改左自己版本

佢連笑忘書都唔記得歌詞,仲點會唱不吐不快呀
不同班同學就真呀

歌迷會都唔帶頭嗌真係笑到我Expect街客嗌?一個定兩個叫郁全場人?
尾場未夠十一點半完又無真encore真係.... ...
Frankiekiekie 發表於 2017-2-20 21:59

街客有嗌架,嗌左兩下就無哂聲氣

我有追post
四晚當中有自稱hins嘅crew上過嚟吹下水
但唔sure呢個list係咪嗰個人出 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-2-20 22:01

另外一個人黎
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

我唔係歌迷會嘅人,張軒係香港都無官方歌迷會,
舉燈牌嘅都係佢地自發組織嘅 ...
uponand 發表於 2017-2-20 23:24

自發既就更加講得通啦,一個二個掛住去攞簽名見多幾面
仲要前一晚簽左成粒鐘,諗住照辦煮碗黎多次
>吾
>甘
>米
>尼

白痴FC!個個趕住去攞簽名唔帶頭嗌second encore,結果唔駛五分鐘成場差唔多走哂
最抵死係以為諗 ...
Ki 發表於 2017-2-20 01:38

學友23場同埋城城15場嘅rundown每場都一樣,都喺無second encore

學友23場同埋城城15場嘅rundown每場都一樣,都喺無second encore
乐坛风云 發表於 2017-2-23 19:07

呢兩個真係無留意,你唔講都唔知
>吾
>甘
>米
>尼

乐坛风云 發表於 2017-2-23 19:07

冇關注呢兩個,佢哋fans有無嗌encore先?
介意嘅唔係有無second encore,而係fc完全唔嗌encore,嗌完佢哋唔encore完全無問題

冇關注呢兩個,佢哋fans有無嗌encore先?
介意嘅唔係有無second encore,而係fc完全唔嗌encore,嗌完佢哋 ...
effy 發表於 2017-2-24 12:55

同埋本身個show無預有second encore
同本身有預second encore但因為無fc叫所以無係兩樣嘢

同埋本身個show無預有second encore
同本身有預second encore但因為無fc叫所以無係兩樣嘢 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-2-25 12:32

本身安排有嘅話,保安都唔會俾你離場咁快。上次LF就喺,佢地喺咁攔著d觀眾話:個show仲未完咖