返回列表 發帖

[Feb/2017] 張敬軒 ‧ 王菀之 The Magical Teeter Totter 演唱會2017

張敬軒 ‧ 王菀之 The Magical Teeter Totter 演唱會2017
演唱會日期:2017年2月16至19日
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館

東亞銀行 獨家優先訂票
門票售價:HK$680 / HK$480 / HK$300
優先訂票日期:2016年9月19至23日
熱線:2861 1611
網址:www.aegticketing.com
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。AEG Promotion Ltd.將收取每張門票HK$32之手續費。)
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

呢個演唱會好值得期待,不過咁早優先訂票既
btw 唔知距地兩個有無機會出合唱歌甚至合輯?

開完演唱會後,軒仔會唔會邀請ivana過檔英皇?

超期待 超興奮
笑笑就美麗

kayzzz 發表於 2016-8-25 17:17

問左一姐未

同Joey組個三人組合叫敬兒菀之

KITSTON 發表於 2016-8-25 17:29

作死你,祖祖個名一定要排第一啦

幾好,美祖就可挑戰組合金最組,成為無敵。唔知最後會開幾多場呢,我估會加到開5場掛,前後加一場。

由接近一線變成霉霉三人組新成員?
DM多仔多到覆唔哂

PUN
呢個PO都講到JO
02 著地 - 鄧麗欣

我覺得頂盡6場....

有東亞卡, 會睇2場

我最愛既男女歌手, 一定要加爆佢呀

PUN
呢個PO都講到JO
hinz 發表於 2016-8-25 17:37

咪係,嗱唔係我講先㗎,是祖粉提起架

btw 4場應該無問題

咪係,嗱唔係我講先㗎,是祖粉提起架

btw 4場應該無問題
kayzzz 發表於 2016-8-25 17:43

美軒一個都3場啦, 我覺得唔只4場, 估計佢地預由2月14日開始, 預6場

poster好拉闊
我估好多人係因為hins買飛

我覺得頂盡6場....
hin0526 發表於 2016-8-25 17:41

應該唔得?
IVANA一場三面台 都爆唔到喎
02 著地 - 鄧麗欣

應該唔得?
hinz 發表於 2016-8-25 17:49

對路人黎講, 佢地2個一齊開估計有協同效應...

而且, 唔少粉會睇多過一場(例如我), 如果買到票的話

佢地原則上應該開到巡迴, 澳門, 廣州, 吉隆坡咁.

今次場數好視乎美軒叫座力有無高左,睇下呢個所謂新樂壇一哥係咪真係咁受歡迎

今次場數好視乎美軒叫座力有無高左,睇下呢個所謂新樂壇一哥係咪真係咁受歡迎 ...
1d14 發表於 2016-8-25 17:53

幾睇宣傳...十成九有新合唱歌, 睇隻歌hit 唔hit

而家佢地兩個已經成為組合, aia 勁賣廣告...

另外, 農曆年後, 後生仔大把利是錢, 睇show 都鬆手d

另外, 農曆年後, 後生仔大把利是錢, 睇show 都鬆手d
lblemon 發表於 2016-8-25 17:55

關事嘅咩?

關事嘅咩?
kayzzz 發表於 2016-8-25 17:57

就算關事都賣哂飛
FAIL
咁應該5 6月個d演唱會好好賣
02 著地 - 鄧麗欣

關事嘅咩?
kayzzz 發表於 2016-8-25 17:57

當然關事啦, 有d 路人根本去唔去睇都得, 有frd約既話, 手緊就唔會去

應該唔得?
hinz 發表於 2016-8-25 17:49

但總係覺得14/2 係第一場!張生形容到嗰檔期好靚,但而家咁睇,唔覺有幾靚?

但總係覺得14/2 係第一場!張生形容到嗰檔期好靚,但而家咁睇,唔覺有幾靚? ...
hin0526 發表於 2016-8-25 18:03

我覺得唔錯喎, 情人節檔期睇偽情侶組合, 不過個人黎講的確唔係好有信心開到6場

原諒我帶有私心咁講句
希望佢哋唔爆留翻d飛俾我買

poster好拉闊
我估好多人係因為hins買飛
721AXA 發表於 2016-8-25 17:46

我會係其中一個希望買到飛lol

我會係其中一個希望買到飛lol
Kyle_ 發表於 2016-8-25 18:15

美軒單飛係 3場四面台, 爆

唔知加埋美之, 結果係協同效應, 定美之把所謂"雞仔聲"趕客呢...(利申: 個人認為美之係靚聲, 一d 都唔雞仔)

就算關事都賣哂飛
FAIL
咁應該5 6月個d演唱會好好賣
hinz 發表於 2016-8-25 17:58

就算關事都賣哂飛----> 都係既

原諒我帶有私心咁講句
希望佢哋唔爆留翻d飛俾我買
JayantL 發表於 2016-8-25 18:13

應該有得加, 你吼實應該唔會太難買啦

其實上次HIN CONCERT GE 留白/井 組曲已經覺得好正, 加埋ALEX FUNG. 同埋有EEG PRODUCTION, 個台應該唔會太差.
有HIN 係到又可以BALANCE 番美之的曲高和寡.

美軒單飛係 3場四面台, 爆

唔知加埋美之, 結果係協同效應, 定美之把所謂"雞仔聲"趕客呢...(利申: 個人認 ...
lblemon 發表於 2016-8-25 18:18

美軒10年個演唱會仲系4場4面台,我估距而家叫座力唔差過10年好多

必睇,等真尾場

想睇尾場,唔知幾號先是?如果加兩場14-15,咁18應該尾數?

美軒10年個演唱會仲系4場4面台,我估距而家叫座力唔差過10年好多
1d14 發表於 2016-8-25 18:25

有1場是包場,沒有公售,好似係

想睇!

希望揀中美祖去睇個場睇 LOL

想睇!

賴爽 發表於 2016-8-25 19:15

尾場22號 我估
love wins!

嘉賓會唔會係kenny?

好期待!好興奮!恨睇排骨蒸五花腩好耐...
好耐無見張軒,一定撐場!
佢呢大半年都無番過內地活動,今次會有好多內地粉絲,
除左廣東歌迷、仲會一批非粵語區嘅歌迷會黎香港睇佢演唱會
預祝加場再加場!
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

好期待!好興奮!恨睇排骨蒸五花腩好耐...
好耐無見張軒,一定撐場!
佢呢大半年都無番過內地活動,今次會有好多內地粉絲,
除左廣東歌迷、仲會一批非粵語區嘅歌迷會黎香港睇佢演唱會
預祝加場再加場!
uponand 發表於 2016-8-25 19:50

佢仲有內地fans咩?佢俾淨__bb鬧唔愛國喎

kayzzz 發表於 2016-8-25 20:00

就係因為陳某人,搞到張軒幾乎番唔到內地活動...
所以fans一定會黎香港支持張軒
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

想睇!

賴爽 發表於 2016-8-25 19:15

跟住又發酒瘟, 迫美之同佢唱傷神

真係幾奇突
竟然有合作
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

有1場是包場,沒有公售,好似係
lblemon 發表於 2016-8-25 18:53

有公售,仲要好易買飛添

正月十幾仲有無得攝返d 利是先

對路人黎講, 佢地2個一齊開估計有協同效應...

而且, 唔少粉會睇多過一場(例如我), 如果買到票的話

佢地 ...
lblemon 發表於 2016-8-25 17:51

我好想睇頭尾兩場

正月十幾仲有無得攝返d 利是先
kwanie 發表於 2016-8-25 22:38

可能攝太歲就係咁解a_a

兩個拍埋一齊,應該會有火花掛.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

我好想睇頭尾兩場
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-25 23:17
為咗唔同你同場 會避咗呢兩場

kayzzz 發表於 2016-8-25 20:00

有架, 去年上唔到我是歌手, 內地貼吧好多人話想睇軒仔, 可惜上唔到.  
當然, 都有少量人話佢港獨, 中港矛盾時又唔肯幫內地人講野