返回列表 發帖

2016年立法會選舉

仲有一個星期就開始啦

貼下各區名單先啦

大家又支持邊個?

討論時記得保持和平、理性、非暴力同非粗口的態度唷<3
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

新西既朋友all in 松泰定傑哥仔好

艾石仔 發表於 2016-8-28 08:57

如果兩個都投 可能都有機會夠票
暫時都係偏向樂觀 應該唔需要棄保
本土票源應該有15-20%
仲要新西無類似毛孟靜范國威既「輕本土」吸票
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

咩傑哥係誤傳時代力量嚟港單野之後得罪哂本土派, 唔係玩完啦咩?
雖然呢幾日班本土派掛住招呼小麗已經無再理佢

咩傑哥係誤傳時代力量嚟港單野之後得罪哂本土派, 唔係玩完啦咩?
雖然呢幾日班本土派掛住招呼小麗已經無再理 ...
阻住 發表於 2016-8-28 11:07

民意調查+街站感覺似乎反應差別唔大
其實係放大左件事
本身係少少甩轆 又唔係大是大非
我覺得無需要打落十八層地獄
係打都打落13層算啦 13層 13號 九西新西齊齊13

其實我想投朱凱迪,不過勝算唔大。

希望香港島保得住3席 (唔計自由黨 wiki wong)

港島區易揀啲

係超級個邊唔識投

希望香港島保得住3席 (唔計自由黨 wiki wong)
NelsonWu 發表於 2016-8-28 11:27

都幾難laughcry

其實我想投朱凱迪,不過勝算唔大。
表妹保莉 發表於 2016-8-28 11:21

朱生可取之處喺邊?

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]
我們的總和

超區完全唔識揀 用候選人外貌做標準好唔好

本土派要五區九席!

超區完全唔識揀 用候選人外貌做標準好唔好
nicholashin 發表於 2016-8-28 12:08

即係要投琼子

本土派要五區九席!
thm 發表於 2016-8-28 12:08

8席似乎係最多喇laughcry

民意調查+街站感覺似乎反應差別唔大
其實係放大左件事
本身係少少甩轆 又唔係大是大非
我覺得無需要打落 ...
John 發表於 2016-8-28 11:15

所以我唔想放棄傑哥仔

8席似乎係最多喇laughcry
John 發表於 2016-8-28 12:09

香港島始終最難打
選舉論壇表現真係麻麻
我們的總和

即係要投琼子
John 發表於 2016-8-28 12:08

CM壇或者要揀鄺神

朱生可取之處喺邊?
kilai 發表於 2016-8-28 12:03

感覺上幾勇武,同埋其實佢都幾集中保育囉。
不過都考慮過鄭松泰,不過論壇表現都幾失色。
黃俊傑都唔錯,不過青年新政又唔係好投得落!
好難揀!

所以我唔想放棄傑哥仔
艾石仔 發表於 2016-8-28 12:10

我覺得件事係放大左
而主流傳媒提左一日就冇再提
唔覺得牽涉咩誠信問題個d
雖然青年新政成班人都似大學上莊都係事實

香港島始終最難打  
選舉論壇表現真係麻麻
Wonders 發表於 2016-8-28 12:11

「港島唯一本土派」laughcry

CM壇或者要揀鄺神
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:14

可能有人鍾意琛哥
我都諗住如果唔投廢票就比佢/梁耀忠

「港島唯一本土派」laughcry
John 發表於 2016-8-28 12:15

點睇尋日個件事
5/9之後一定互相開火
我們的總和

港島區易揀啲

係超級個邊唔識投
賴爽 發表於 2016-8-28 11:29

港島人表示投唔落7號lol, d表現差到無人有, 連羅冠聰都好過佢
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

可能有人鍾意琛哥
我都諗住如果唔投廢票就比佢/梁耀忠
John 發表於 2016-8-28 12:16

其實梁耀忠都算穩陣!
會唔會可以搏到3席比泛民?

點睇尋日個件事  
5/9之後一定互相開火
Wonders 發表於 2016-8-28 12:17

我覺得好煩
有保皇黨 泛民唔打
走去搞同路人
本土本身就得兩成支持 唔係爭取五成人支持自決 而只係爭做兩成人既大佬
就算有得比你公投 咁又點?一定投一國一制啦,見到你咁

其實梁耀忠都算穩陣!
會唔會以搏到3席比泛民?
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:20

我又擔心人人以為夠票 最尾倒哂比民主擋
好似上次劉江華墮馬咁

我又擔心人人以為夠票 最尾倒哂比民主擋
好似上次劉江華墮馬咁
John 發表於 2016-8-28 12:22

D人話成日投人唔投黨, 現任議員係超區應該有著數又穩陣

CM壇或者要揀鄺神

感覺上幾勇武,同埋其實佢都幾集中保育囉。
不過都考慮過鄭松泰,不過論壇 ...
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:14

鄺神唔見真人都唔錯既
一陣左真人就。。。

HEHE 表示投慢必
不過投佢唔係因為佢係HEHE

鄺神唔見真人都唔錯既
一陣左真人就。。。
艾石仔 發表於 2016-8-28 12:24

游蕙禎真人都好靚

港島人表示投唔落7號lol, d表現差到無人有, 連羅冠聰都好過佢
kevinlai1621 發表於 2016-8-28 12:20

雖則我到今日仍然對淑莊姐保留一絲希望

但 7 號 / 11 號睇高一線,徐子見做實事呢樣嘢幾得我心

羅冠聰真係無興趣,死都唔會投

HEHE 表示投慢必
不過投佢唔係因為佢係HEHE
kanxd 發表於 2016-8-28 12:25

慢生係唔錯既
人社黎講算最好laughcry

但 7 號 / 11 號睇高一線,徐子見做實事呢樣嘢幾得我心

羅冠聰 ...
賴爽 發表於 2016-8-28 12:29

11我都幾反感
當初係反樹根雙料唔做地區野
一個屈尾十自己心雄想做雙料
D banner仲成張長輩圖咁

羅冠聰 ...

淑莊要一席實夠票, 拔根就勝算好似mama

我覺得好煩
有保皇黨 泛民唔打
走去搞同路人
本土本身就得兩成支持 唔係爭取五成人支持自決 而只係爭做 ...
John 發表於 2016-8-28 12:21

真心唔想佢地鬧翻
諫逐客書呢篇嘢有好多想像空間
我們的總和

羅冠聰 ...

淑莊姐隔黎果個有希望

真心唔想佢地鬧翻
諫逐客書呢篇嘢有好多想像空間
Wonders 發表於 2016-8-28 12:32

講真論戰鬥力 青年新政一定唔及熱血
熱血要砌低青政甚至本民前 好容易
但你將個20%既餅縮返做10%然後自己做大佬有意思咩

淑莊姐隔黎果個有希望
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:36

直情要送佢入局啦 正正子

淑莊要一席實夠票, 拔根就勝算好似mama
kevinlai1621 發表於 2016-8-28 12:32

我立場 >> 表現,應該都會投比四眼,佢同天琦又「和好」
拔根無啦,只係連我公公住漁灣咁耐,佢都話呢條友好過樹根,先覺得佢應該做到嘢

淑莊姐隔黎果個有希望
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:36

無錯,因為呢件事更加加分

我立場 >> 表現,應該都會投比四眼,佢同天琦又「和好」
拔根無啦,只係連我公公住漁灣咁耐,佢都話呢條 ...
賴爽 發表於 2016-8-28 12:41

我都覺得7號最好
雖然對佢個人有保留 但都係個句「港島唯一本土派」laughcry

點解我唔是住係北角

但你將個20%既餅縮返做10%然後自 ...
John 發表於 2016-8-28 12:39

青政而家搭埋梁天琦應該反而可以推到梁頌恆入去,
至於其他兩個都唔睇好。
熱血公民其實今次個政綱都唔太討好,
入唔入到好睇D人投佢為咩,
名氣大既都或者得,無咩名氣齋睇政綱死硬

直情要送佢入局啦 正正子

送佢入去要八萬票喎

青政而家搭埋梁天琦應該反而可以推到梁頌恆入去,
至於其他兩個都唔睇好。
熱血公民其實今次個政綱都唔太 ...
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:45

上次游精差啲滅到鼠喎
雨傘光環點都仲有啲掛

點解我唔是住係北角
艾石仔 發表於 2016-8-28 12:44

住北角,但個區議員是郭偉強

#係咪仲慘

但你將個20%既餅縮返做10%然後自 ...

互相攻閥真係冇好處
希望佢地諗清楚啦 xx(
我們的總和

上次游精差啲滅到鼠喎
雨傘光環點都仲有啲掛
艾石仔 發表於 2016-8-28 12:47

不過佢係論壇表現弱到一個點喎!
齋賣樣有無三萬票呀?

送佢入去要八萬票喎
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:47

荷e表示: 唔係呀
我們的總和

住北角,但個區議員是郭偉強

#係咪仲慘
賴爽 發表於 2016-8-28 12:48

搬上去啦