返回列表 發帖
佢點會非建制… 只係打住反 689 嘅建制,即係田少咁之嘛
星勤 發表於 2016-9-5 08:52

私怨大過天 但中產有班好 BUY 係反 689 既建制

Wiki入唔到唔係好事咩 只係估唔到郭偉強同羅冠聰咁高票

羅冠聰夜晚仲要告急 ...
kevinlai1621 發表於 2016-9-5 08:55

極度好啦 .. 一直都想陳淑莊贏

羅冠聰算把啦 ... 入到咪多謝班左膠明星幫佢催票

方國珊好似過左長毛
stephybest 發表於 2016-9-5 06:57

痴線, 明明4點報個時仲係長毛先, 6點已經話被超前52, 而家話可能會輸
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

痴線, 明明4點報個時仲係長毛先, 6點已經話被超前52, 而家話可能會輸 ...
kevinlai1621 發表於 2016-9-5 08:59

最新消息話長毛反CUP約600票取得最後一席!!

區議會(第二)功能界別中期點票結果

Interim Counting Result of
District Council (second) Functional Constituency

點票站總數
No. of counting stations

資料更新時間
Information updated at

05/09/2016 (09:01:04)

已完成點票的票站數目
No. of stations with counting completed

候選人名單
Candidate List

所得票數
Votes Received

涂謹申名單
TO KUN SUN JAMES LIST

1,569

李慧琼名單
LEE WAI KING STARRY LIST

1,732

鄺俊宇名單
KWONG CHUN YU LIST

3,403

何啟明名單
HO KAI MING KALVIN LIST

陳琬琛名單
CHAN YUEN SUM SUMLY LIST

王國興名單
WONG KWOK HING LIST

1,555

關永業名單
KWAN WING YIP LIST

梁耀忠名單
LEUNG YIU CHUNG LIST

2,084

周浩鼎名單
CHOW HO DING HOLDEN LIST

2,915
民主黨最大果粒又會唔穩囉
kwanie 發表於 2016-9-4 16:51

而家咪唔穩囉!!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

游蕙禎贏左毓民

點呀

邊個話射落去比頂頂呀

係咪弱智呀

講真呀 上個月我仲覺得劉小麗陪跑多
我真係完全估唔到佢依家變到係機會極大
論壇表演真係幫 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-5 03:13

你講得啱,劉小麗真係純粹「表演」
熄梁美芬咪當KO
「免供退保」都夠膽死講出口,拎公公婆婆做擋箭牌
自己專研女性、性別野,但講得出支持游主任既人係基於「荷爾蒙分泌」
講到明唔會全職從政,因為「全職議員要為選票做政棍」

但原來民粹派錢係咁得民心
唔需要理錢係邊度黎,最慘係下一代要負責埋單個班,好多都好支持自己辛辛苦苦搵返既血汗錢,就咁變哂退休金,然後到自己退休時就爆煲,大削福利
歐洲有眼見架……
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

其實信民調真係好危險
成班告急都突然有唔錯票數
領先既又反而危危地
投票真係好難玩

新東連詩雅咁都有一 ...
-Prince- 發表於 2016-9-5 07:29

信雷動仲危險
成班只保自己友,根本唔係為大局
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

TBB: 涂謹申領先亡國興約300票(17XX:14XX)

TBB: 涂謹申領先亡國興約300票(17XX:14XX)
酷愛903 發表於 2016-9-5 09:15

咪打飛機啦 全港咁多票
有排點啦
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

超級區議會 (17 /560)
編號 候選人 得票 (%)
803 逗號 3,403 24.77 %
809 周浩鼎 2,915 21.22 %
808 梁耀忠 2,084 15.17 %
802 李慧琼 1,732 12.61 %
801 涂謹申 1,569 11.42 %

由報名果一日起,泛民應該已經要預左自己區議會(二)得返兩席啦

如果真係可以foul走亡國興真係又請小鳳姐

如果真係可以foul走亡國興真係又請小鳳姐
kevinlai1621 發表於 2016-9-5 09:21

out 琼子我會開心 d
亡國係煩同低級趣味,但至少真蠢
而琼子從來就同 689 一樣係狼
真係要再選狼而 out 豬?情況有眼見啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

9:38
涂 4929
王 4554
頂住呀!!!!!!!!!!!!!!

out 琼子我會開心 d
亡國係煩同低級趣味,但至少真蠢
而琼子從來就同 689 一樣係狼
真係要再選狼而 out  ...
星勤 發表於 2016-9-5 09:26

琼子係民建聯黎講真係幾高質
可以將D歪理講到似是而非,有老鼠曾遺風

嘩 逗號跑出幾個馬位
JM 2016

嘩 逗號跑出幾個馬位
張少 發表於 2016-9-5 10:07

我真係恭喜你呀

嘩 逗號跑出幾個馬位
張少 發表於 2016-9-5 10:07

現場點緊票
鄺神啲票都好強

阿塗頂住!
JM 2016

棄選個幾個都食唔少票LOL
02 著地 - 鄧麗欣

10:36
涂 8687
王 8016

琼子係民建聯黎講真係幾高質
可以將D歪理講到似是而非,有老鼠曾遺風 ...
John 發表於 2016-9-5 10:02

yes, 琼子至少識睇識講英文先啦, 外型亦整齊...

不過琼子講野都有d 口窒窒, 功力未夠.

早知投涂謹申啦, 投左我唔識既鄺俊宇呀....

10:41
涂 10203
王 9189
阿涂進一步彈甩亡國興過千票!!!!!!!!!!!!!!

好希望涂謹申可以保到。

10:52
涂 13250
周 13088
王 11918
阿涂反CUP鼎鼎!!!!!!!!!!!!!

RTHK 政府新聞

http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1283344-20160905.htm

政府新聞處出稿取消原先公布九西當選結果稿件
2016-09-05 HKT 10:46
政府新聞處於上午10時42分出稿表示,就早前上午10時22分發出的新聞稿「立法會換屆選舉結果:九龍西」,現時取消。

較早前,新聞處出稿公布立法會選舉九龍西選區結果,內容表示,首次參選的青年新政游蕙禎以末席當選,現任議員黃毓民落敗。其餘當選的包括毛孟靜、梁美芬、黃碧雲、蔣麗芸及劉小麗。

棄選個幾個都食唔少票LOL
hinz 發表於 2016-9-5 10:22

超區好多廢票/棄票

10:52
涂 13250
周 13088
王 11918
阿涂反CUP鼎鼎!!!!!!!!!!!!!
酷愛903 發表於 2016-9-5 10:56
鼎同王會被你燈到做票王
好心你即刻收聲

游蕙禎
7.4%

黃毓民
7.25%

RTHK
http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1283350-20160905.htm?spTabChangeable=0

立法會超區議席中期結果 鄺俊宇得票暫時領先

2016-09-05 HKT 11:07

俗稱「超級區議會」的立法會區議會(第二)功能界別,共有9張名單競逐5個議席,截至早上10時57分,560個點票站,完成點了73個。

暫時得票最多的5張名單,依次為鄺俊宇有29242票、李慧琼有18400票、梁耀忠有17114票、周浩鼎有15798票、涂謹申有15289票。

至於排第6的王國興名單有13062票,與涂謹申相差2227票。

選管會收回九龍西結果 係咪想揾方法整死游主任

11:08
涂 17019
王 14664
選管會收回九龍西結果 係咪想揾方法整死游主任
nicholashin 發表於 2016-9-5 11:11

啱啱公布左九西結果喇!

估唔到頂爺死哂
由鄺神對票后

11:34
涂 23261
周 23020
王 21565
估唔到頂爺死哂
由鄺神對票后
艾石仔 發表於 2016-9-5 11:28

鄺神告急有點告過龍,尋日生果報頭版大字標題更有催票作用!

左癌未除
香港未有希望
你望下上面

左癌未除
香港未有希望
你望下上面
kwanie 發表於 2016-9-5 12:30

上面個個本身就無得救啦
02 著地 - 鄧麗欣

反 cup 人?頂頂拉開左 6000 幾票喎

KWONG CHUN YU LIST        107,669                        
LEE WAI KING STARRY LIST        68,269                        
LEUNG YIU CHUNG LIST        64,043                        
CHOW HO DING HOLDEN LIST        57,256
TO KUN SUN JAMES LIST        50,994                        
WONG KWOK HING LIST        47,650
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

燈燈又發功了 <3
反正亡國 / 頂頂一定有個入,睇頂頂真性情流露下都唔錯

長毛真係好有風度

鄺囝做埋票王

超區好似點得7788
現場公布緊功能組別

超區好似點得7788
現場公布緊功能組別
艾石仔 發表於 2016-9-5 13:56

點票站總數 560
已完成點票的票站數目 239
論盡樂迷,敢愛敢恨

原來香港人唔鍾意俾熱狗吊係左膠
反而鍾意幫人含
含到班新派左膠上曬位

周博賢輸了 .......

反容偏偏我個區係大樁腳
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

15:17(371/560)
涂 143897
王 135685
阿涂彈甩亡國興八千幾票,開始穩陣!
周博賢輸了 .......
jpadvd 發表於 2016-9-5 14:20

但葉建源、郭榮鏗、莫乃光、梁繼昌均成功連任,姚松炎更爆冷以近500票擊敗爭取連任的謝偉銓當選!自決派又多一人勝出!

都大局以定,各路民主 / 本土派加埋有成 30 席
要 35 人開會,建制真係要下下接近齊人先得啦
即係睇黎「點人數」都會成為熱門字

但,邊個會做主席呢?
論盡樂迷,敢愛敢恨

Siu Bun Ho
40 mins · Kowloon ·

小八卦一則。
昨天怒人自爆「精神上投咗票, 但肉體登記唔切做選民」,被瘋狂恥笑。朋友告訴我, 香港最當紅的indie band也大半隊都不是選民, 枉佢哋成日唱埋啲歌講理想。
不想深責, 但真係一個問題, 點解會咁? Indie圈係咪整體都係咁? 仲有乜圈子都係咁? (唔好問我邊隊, 你地自已去查)
論盡樂迷,敢愛敢恨