返回列表 發帖

2016年立法會選舉

仲有一個星期就開始啦

貼下各區名單先啦

大家又支持邊個?

討論時記得保持和平、理性、非暴力同非粗口的態度唷<3
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

新西既朋友all in 松泰定傑哥仔好
艾石仔 發表於 2016-8-28 08:57

如果兩個都投 可能都有機會夠票
暫時都係偏向樂觀 應該唔需要棄保
本土票源應該有15-20%
仲要新西無類似毛孟靜范國威既「輕本土」吸票
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

咩傑哥係誤傳時代力量嚟港單野之後得罪哂本土派, 唔係玩完啦咩?
雖然呢幾日班本土派掛住招呼小麗已經無再理 ...
阻住 發表於 2016-8-28 11:07

民意調查+街站感覺似乎反應差別唔大
其實係放大左件事
本身係少少甩轆 又唔係大是大非
我覺得無需要打落十八層地獄
係打都打落13層算啦 13層 13號 九西新西齊齊13

希望香港島保得住3席 (唔計自由黨 wiki wong)
NelsonWu 發表於 2016-8-28 11:27

都幾難laughcry

超區完全唔識揀 用候選人外貌做標準好唔好
nicholashin 發表於 2016-8-28 12:08

即係要投琼子

本土派要五區九席!
thm 發表於 2016-8-28 12:08

8席似乎係最多喇laughcry

所以我唔想放棄傑哥仔
艾石仔 發表於 2016-8-28 12:10

我覺得件事係放大左
而主流傳媒提左一日就冇再提
唔覺得牽涉咩誠信問題個d
雖然青年新政成班人都似大學上莊都係事實

香港島始終最難打  
選舉論壇表現真係麻麻
Wonders 發表於 2016-8-28 12:11

「港島唯一本土派」laughcry

CM壇或者要揀鄺神
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:14

可能有人鍾意琛哥
我都諗住如果唔投廢票就比佢/梁耀忠

點睇尋日個件事  
5/9之後一定互相開火
Wonders 發表於 2016-8-28 12:17

我覺得好煩
有保皇黨 泛民唔打
走去搞同路人
本土本身就得兩成支持 唔係爭取五成人支持自決 而只係爭做兩成人既大佬
就算有得比你公投 咁又點?一定投一國一制啦,見到你咁

其實梁耀忠都算穩陣!
會唔會以搏到3席比泛民?
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:20

我又擔心人人以為夠票 最尾倒哂比民主擋
好似上次劉江華墮馬咁

鄺神唔見真人都唔錯既
一陣左真人就。。。
艾石仔 發表於 2016-8-28 12:24

游蕙禎真人都好靚

HEHE 表示投慢必
不過投佢唔係因為佢係HEHE
kanxd 發表於 2016-8-28 12:25

慢生係唔錯既
人社黎講算最好laughcry

雖則我到今日仍然對淑莊姐保留一絲希望

但 7 號 / 11 號睇高一線,徐子見做實事呢樣嘢幾得我心

羅冠聰 ...
賴爽 發表於 2016-8-28 12:29

11我都幾反感
當初係反樹根雙料唔做地區野
一個屈尾十自己心雄想做雙料
D banner仲成張長輩圖咁

真心唔想佢地鬧翻
諫逐客書呢篇嘢有好多想像空間
Wonders 發表於 2016-8-28 12:32

講真論戰鬥力 青年新政一定唔及熱血
熱血要砌低青政甚至本民前 好容易
但你將個20%既餅縮返做10%然後自己做大佬有意思咩

淑莊姐隔黎果個有希望
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:36

直情要送佢入局啦 正正子

我立場 >> 表現,應該都會投比四眼,佢同天琦又「和好」
拔根無啦,只係連我公公住漁灣咁耐,佢都話呢條 ...
賴爽 發表於 2016-8-28 12:41

我都覺得7號最好
雖然對佢個人有保留 但都係個句「港島唯一本土派」laughcry

住北角,但個區議員是郭偉強

#係咪仲慘
賴爽 發表於 2016-8-28 12:48

搬上去啦

不過佢係論壇表現弱到一個點喎!
齋賣樣有無三萬票呀?
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:50

要落力d
啦啦誇啦啦 繼續落力吧

真人真係唔識形容到一個點
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-28 12:58

一個數目字。。。

有錢一定搬
賴爽 發表於 2016-8-28 13:00

一齊搬上去 同達達日見夜見

召喚九西人一齊陪我同芬芬芸芸麗麗一齊玩遊戲
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-28 13:00

我要禎禎就夠

精精呢
艾石仔 發表於 2016-8-28 13:02

碧雲姨姨呢

歌星仔
老師仔論壇表現加分唔少嗄
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-28 13:05

咁OL仔呢

九西

毓民定精精好
本來支持小麗 覺得佢有文有路幾好
但見到佢係咁貼自己poster去人地到
又話投 ...
hehemamama 發表於 2016-8-28 13:23

禎禎禎禎禎禎禎禎禎禎禎禎

九東, 應該會投飛機師, 胡志偉, 譚香文 三者之一.
lblemon 發表於 2016-8-28 14:14

唔好比譚香文浪費選票啦

勇武必須配合立場,好似人社左右大聯盟咁專向比自己激進的人揮拳就死得。 ...
新水星 發表於 2016-8-28 14:47

中point
口裡說對準政權 唔知以為政權為本土派

九西丁丁揮個靚手
seeseetv 發表於 2016-8-28 16:55

唉,禎禎把口真係好廢
但點都要谷兩席

我都係新界西我會投20號朱凱廸
原因係朱先生係做實事既人,出力為居民力爭辦墟市,打倒領展霸權,唔係得 ...
阿橋 發表於 2016-8-28 17:12

朱凱迪係有心人
佢係真左翼,值得尊重

其實個口廢唔廢真係重要咩
你估家下選入去既議員仲係議政架咩 ...
Lewis 發表於 2016-8-28 18:32

感覺差丫嘛
生果金都唔知幾錢…
不過都會支持

無人諗住做大個餅 呼籲多啲以前唔投嘅人去投亦唔見有非建制人士游說建制派選民支持佢地.....
剩係喺同一個 ...
hehemamama 發表於 2016-8-28 18:33

反而對家就識用新民黨 新思維呢d做大個餅

老師:你係新思維穩部隊 你係食至暖皮蛇
seeseetv 發表於 2016-8-28 18:53

小學雞當辯才
熄人咪當ko

我諗份人工先係重點
nicholashin 發表於 2016-8-28 19:06

資源好重要
成千萬
冇錢點打暴動罪

新東選民表示到哩刻仲未決比邊個
2012年係投慢必, 今年唔會投佢, 除非佢退黨遠離人力社民班妖怪
今年2月補 ...
Kyle_ 發表於 2016-8-28 20:16

區二寧願谷公民黨上去
其實連日黎余若薇狂谷之下已經開始追上黎
加上公民黨呢三隻字本身都有一定吸票力, 唔係無機

話說有冇人玩雷動
b01091018 發表於 2016-8-28 20:56

何志光60%

白老公 入硬
wchild 發表於 2016-8-29 21:44

快必冇好帶挈

我覺得鄘神好有勇氣! 改,觀。
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-31 18:09

何俊仁:hehe,好彩我坐後面
尹兆堅:唔係下化
許智峰:大件事,一陣會唔會到我
涂謹申:眼望前方,我咩都睇唔到……
黃碧雲:(舉起右手)卿姐加油!

頭4個都無懸念, last one:

鄺vs公民黨vs鼎
mainlib 發表於 2016-9-1 13:53

民主黨關鍵時刻就會入中聯辦, 然後背棄自己承諾, 政改方案三點要求變一點要求、特首選舉方案原封不動都可以照贊成
仲要無悔意, 覺得自己入得好好, 轉軚背叛選民係啱, 最多下次唔入中聯辦改係其他地點見中國官員

其實梁耀忠係咪入硬
我唔想投鄺神
-Prince- 發表於 2016-9-3 00:48

唔係入硬

我絕對,一票,都唔會,比民主黨

仲有成班泛民,當初亂咁報名,就係為左搶哂所有提名票,等陳國強入唔到閘,然後就退選,行為簡直卑劣

allinHK
最後揀番青政唔好煩
艾石仔 發表於 2016-9-4 14:12

多謝支持
我全家都投左青年新政

講真呀 上個月我仲覺得劉小麗陪跑多
我真係完全估唔到佢依家變到係機會極大
論壇表演真係幫 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-5 03:13

你講得啱,劉小麗真係純粹「表演」
熄梁美芬咪當KO
「免供退保」都夠膽死講出口,拎公公婆婆做擋箭牌
自己專研女性、性別野,但講得出支持游主任既人係基於「荷爾蒙分泌」
講到明唔會全職從政,因為「全職議員要為選票做政棍」

但原來民粹派錢係咁得民心
唔需要理錢係邊度黎,最慘係下一代要負責埋單個班,好多都好支持自己辛辛苦苦搵返既血汗錢,就咁變哂退休金,然後到自己退休時就爆煲,大削福利
歐洲有眼見架……

其實信民調真係好危險
成班告急都突然有唔錯票數
領先既又反而危危地
投票真係好難玩

新東連詩雅咁都有一 ...
-Prince- 發表於 2016-9-5 07:29

信雷動仲危險
成班只保自己友,根本唔係為大局

由報名果一日起,泛民應該已經要預左自己區議會(二)得返兩席啦

out 琼子我會開心 d
亡國係煩同低級趣味,但至少真蠢
而琼子從來就同 689 一樣係狼
真係要再選狼而 out  ...
星勤 發表於 2016-9-5 09:26

琼子係民建聯黎講真係幾高質
可以將D歪理講到似是而非,有老鼠曾遺風

逗號怪做票王喇
你地開心啦

咁kay=?
本土?
HOTMAN 發表於 2016-9-6 20:17

好明顯啦

《雷動聲吶給雷霆救兵的建議》:
超區:請參考匯報的結果以達到策略選票能平均分給梁耀忠和鄺俊宇。
九東:集中投票給譚得志。
九西:請參考匯報的結果以達到策略選票能平均分給毛孟靜、劉小麗或游蕙禎。
港島:請參考匯報的結果以達到策略選票能平均分給許智峯和羅冠聰。
新東:請參考匯報的結果以達到策略選票能平均分給范國威、張超雄、梁國雄、林卓廷和陳志全。
新西:因高投票率,修改原先決定,集中投票給李卓人,多爭一席。
阻住 發表於 2016-9-4 21:39

食屎啦雷動
救個垃圾快必
救個垃圾黃浩銘
而家選朋黨定選立法會議員呀
係咪人社就值得支持,熱血就算有民調支持,都因為唔係你地黨羽而放棄呀