返回列表 發帖
區二寧願谷公民黨上去
其實連日黎余若薇狂谷之下已經開始追上黎
加上公民黨呢三隻字本身都有一定吸票力, ...
John 發表於 2016-8-28 20:20

其實覺得超區何啟明講野都幾有sense幾有條理,
但機會甚微, 所以好快都唔考慮...

反而琛哥就口才同反應無咁快,
近日已有改善,
但琴日論壇琛哥自己都講, 2012 5區公民黨有成25萬選票,
所以如果琛哥入最後一席都唔係無機會

所以other than鄺神, 琛哥應該係比較有機會當選既非建制,
最_憎809, 又cheap又廢,
日日反hehe當自己好_偉大,

[求意見] 我阿媽想投小麗老
有無人可以比理由我說佢唔投老母改投禎爺  ...
CunninG 發表於 2016-8-30 23:11

投小麗老已經好過話投民X聯

起碼好過我屋企人投工聯會
nicholashin 發表於 2016-8-31 12:46

呢個真係最不解,
呢個會除左搞D興趣班之外,
仲會做D咩?好似連小恩小惠都唔見...

反而民建聯, 我真係聽講某D區議員係真係會幫居民settle D事,
所以自己覺得好難說服屋企人唔准投佢地

年老既人往往唔理policy, 唔理 political stance,
投立法會都係用投區議會個mindset...

超區含淚投邊個好  因為工聯會幫咗佢嘅事業
nicholashin 發表於 2016-9-1 11:27

頭4個都無懸念, last one:

鄺vs公民黨vs鼎

想問,棄選,甘張選票係重印,定逐張貼交叉,定唔理
Nathan 發表於 2016-9-2 20:49

其實按法例, 一旦獲確認參選係冇得自己選擇退選,所以你睇佢地只會宣佈即時停止一切拉票活動。

法律上, 佢仍是候選人,
選民仍可投佢票。

陳婉琛都唔選係咩玩法 明明超區最無可能選到既泛民唔係何啟明都一定係關永業 ...
nicholashin 發表於 2016-9-2 20:08

但何同關既票少, 退左未必益到鄺神入, 一個唔該到時803同805都係輸少少俾809就仆_

今次琛哥退選保民主黨足以見到公民黨更顧大局
仲有呢幾日楊岳橋不斷谷其他新東泛民
都令我對公民黨感覺又再良好左!

今次琛哥退選保民主黨足以見到公民黨更顧大局---> 地區票決定投比公文袋飛機師.

超區仍然未決定涂謹申定梁 ...
lblemon 發表於 2016-9-2 23:36

涂定梁都好似穩啊...希望三票攞哂啦!!

其實梁耀忠係咪入硬
我唔想投鄺神
-Prince- 發表於 2016-9-3 00:48

暫時應該都係 涂>>>忠>>鄺相對穩陣囉,
忠入唔到既機會就只有當鄺攞得高票過忠, 但忠仲少過鼎,
咁先會出現忠入唔到既情況。

matthew1990 發表於 2016-9-7 00:02

夢伴有埋舞步
一出生就是當舞后的料子