返回列表 發帖
其實我果區根本冇人代表到我, 打算投個温和泛民算數.

超區投梁耀忠或涂謹申

如果上屆有得投我會投毛毛
不過佢都入硬
我就係會配票嘅人

論壇佢一句就KO左人獸交好好笑

咩區呀你~ ...
hehemamama 發表於 2016-8-28 13:55

九東, 應該會投飛機師, 胡志偉, 譚香文 三者之一.

其實好擔心泛民, 泛民之間完全協調唔到, 分成太多選票, 左派配票好叻, 萬一比左派話晒事就屎得.

唔好比譚香文浪費選票啦
John 發表於 2016-8-28 15:32

都係既, 去年投左佢(明知佢選唔到), 畢竟覺得佢係個好區議員, 唔會臨選舉先蒲頭.

今次泛民更分散, 所以今年好大機會唔投佢.  取向: 飛機師>胡志偉>譚香文

無人諗住做大個餅 呼籲多啲以前唔投嘅人去投亦唔見有非建制人士游說建制派選民支持佢地.....
剩係喺同一個 ...
hehemamama 發表於 2016-8-28 18:33

無人諗住做大個餅----> 講得好.

今次琛哥退選保民主黨足以見到公民黨更顧大局---> 地區票決定投比公文袋飛機師.

超區仍然未決定涂謹申定梁耀忠

全家去完摩士捉精靈,而家去緊投票...

涂應該好穩

林奕匡去左歐洲避風頭
matthew1990 發表於 2016-9-4 21:36

佢有冇3粒星身份證? 有冇做選民登記先?

我都係啊, 頭先都要排隊投票, 票站外人龍50-100人.

不過今年個票站好細, 得4格

https://www.instagram.com/p/r8b-A0AyW7/
Wonders 發表於 2016-9-4 22:24

佢2010年新人, 未住夠7年, 亦表示林媽媽不是香港人.

你唔老。好後生。。

明天希望有好消息
多區票站排長龍投票,其中一個重災區是太古城東區少年警 ...
kk8733 發表於 2016-9-5 00:00

佩服佢地咁堅持

其實成件事好有問題
某d票站開始點票
但有d票站仲投緊
咁未投個d咪可以就已知票數泥投咯?
成件事好唔公平w0 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-5 00:07

聽有線講, 要投晒票先可以開始點票

逃緊生fb頭像轉左黑色,莫非衰左
阻住 發表於 2016-9-5 00:09

佢選唔到機會好微, 相信非建制既中老年人好多都投佢.

再者, 全港範圍咁大, 邊有咁快估到自己得唔得

投緊票個個票站要投完先點得
但其他票站完佐個d就已經可以點
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-5 00:43

D票箱係咪要全部送去中央點票中心度點?

地方選區選票就由票站自己點
功能界別同超區先係送去中央點票站
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-5 00:55

I see. Thanks

原本仲以為瞓之前可以見到少少結果添,睇黎好渺茫,有線又冇講票站調查結果

今屆幾多驚喜

老海鮮告退,真係耳目一新

老海鮮告退或被踢,耳目一新

琼子係民建聯黎講真係幾高質
可以將D歪理講到似是而非,有老鼠曾遺風 ...
John 發表於 2016-9-5 10:02

yes, 琼子至少識睇識講英文先啦, 外型亦整齊...

不過琼子講野都有d 口窒窒, 功力未夠.

早知投涂謹申啦, 投左我唔識既鄺俊宇呀....