返回列表 發帖
其實好擔心泛民, 泛民之間完全協調唔到, 分成太多選票, 左派配票好叻, 萬一比左派話晒事就屎得. ...
lblemon 發表於 2016-8-28 14:19

主要是因為老溫和派破產。
年輕黨友想爭、新興政黨想爭、傘運本土的想爭。
而班破了產的食住花生等攬炒,下屆再選。

CM壇或者要揀鄺神

感覺上幾勇武,同埋其實佢都幾集中保育囉。
不過都考慮過鄭松泰,不過論壇 ...
表妹保莉 發表於 2016-8-28 12:14

勇武必須配合立場,好似人社左右大聯盟咁專向比自己激進的人揮拳就死得。

好多左膠吹奏
Wonders 發表於 2016-8-28 18:56

有些人在某些頒獎禮發現,某些職業網民的吹奏其實好有效。
行呢條路的還有紅燒乳鴿鄺俊宇。

超區建制入3席定2席有分別咩
咪又係過半
咁開心出6隊然後叫人做聰明選民
射落海都唔益佢地 ...
Cklababyk 發表於 2016-8-28 23:39

五席出六隊咁叻叻之餘仲要有知名度的名單都得一個人,泛民自己都唔想贏吧。

唔會理, 選票一早印好照有佢地
Kyle_ 發表於 2016-9-2 20:53

而且係可以繼續投佢地。

鄺神囉 有好D既選擇咩 sosad話咩「務實本土」 次次放工都會聽到佢地宣傳
其實我唔明點解泛民近乎出 ...
nicholashin 發表於 2016-9-2 20:16

因為有知名度的過唔到選區議會果關。
當然出咁多條,或現在地方選區某些棄選,其實都係為左夾殺本土。

他提到「青年新政」成員的政治背景一直含糊其詞,個別成員乃脫胎自一個名為「香港社區網絡」的非牟利組織, ...
kk8733 發表於 2016-9-3 11:47

有邊個入到港大咁叻叻?

咁谷法, 羅冠聰有d機打低工聯會搶尾席
kevinlai1621 發表於 2016-9-3 22:15

現在是藝人炒紅左膠,而不是政治炒紅藝人咯。
在最關注政治的群體開始不滿足和離棄的時候,新一代職業政客搵到新票源永續光環。

有冇益友入雷動?

利申:冇
HOTMAN 發表於 2016-9-4 11:35

公開左策略之後已證實係笑話一個。

雷動計劃好呃人。 以一個唔準既stat做judgment
Nathan 發表於 2016-9-4 12:25

重點係有篩選,無視非建制的現實選情,專對某些名單不利。
計劃多人玩的話,送俾建制的議席坐一望三。

浪費左五分鐘睇鄺囝既謝票live
好想問究竟佢尋日係嬴咗立法會超區選舉定叱咤我最喜愛男歌手 ...
阻住 發表於 2016-9-6 21:13

其實兩者的宣傳機器一致啊。
如果有一天鄺生做最男、吳生入立會,真的不要奇怪....