返回列表 發帖
Shit .. 今晚嘉賓似係容祖兒

一旦欣宜上咗位,會唔會同「天后」不和?

賴爽 發表於 2016-10-21 14:36

仲以為係坤哥/ Chilam/ 月巴子子金堅 添
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

賴爽 發表於 2016-10-21 14:36

Molamola
同萬年金合唱完就霉一世

仲以為係坤哥/ Chilam/ 月巴子子金堅 添
l00540 發表於 2016-10-21 15:12

肥鏗林欣彤鐵腳啦 lol

Molamola
同萬年金合唱完就霉一世
hehehaha 發表於 2016-10-21 15:14

好彩今晚取消咗
唔知祖祖仲有無期去
(見佢話放假一天又 Share 星娛樂已經估到佢本身做嘉賓)

我總覺得會有一part英文歌medley
要唱oops I did it again
Good show Joyce!!

第一場Rundown:

01 分手是常識吧
02 放不低
03 問題天天都多 x 夏日飛舞

04 Born this way
05 半份關心
06 屢屢
07 無人像我
08 可惜不是你
09 無表面傷痕

10 跑步機上
11 King Kong
12 E
13 你瘦夠了嗎?

短片 with 許廷鏗 (Part 1)
14 給最開心的人

短片 with 許廷鏗 (Part 2)
15 青春頌
16 你是你本身的傳奇
17 未日
18 女神

Encore:
19 有故事的人 (容祖兒)
20 無人知道雙子座 (容祖兒)
21 愛莫忘
22 懶人包
23 無人完美
24 擁抱愛

完場!

好彩今晚取消咗
唔知祖祖仲有無期去
(見佢話放假一天又 Share 星娛樂已經估到佢本身做嘉賓) ...
賴爽 發表於 2016-10-21 15:38

今晚 Encore 係 容祖兒唱有故事的人

表妹保莉 發表於 2016-10-22 22:36

仲有  無人知道雙子座

仲有  無人知道雙子座
阿mark 發表於 2016-10-22 22:37

雙子座都算,其實我想聽欣宜唱有故事的人囉

YEAH!~!!!!!!!!!!!!! 聽晚唔洗睇容祖兒
YES!!!!!!

YEAH!~!!!!!!!!!!!!! 聽晚唔洗睇容祖兒
YES!!!!!!
kwanie 發表於 2016-10-22 22:47

是日喜訊
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

笑左,首出道作竟然俾人唱

表妹保莉 發表於 2016-10-22 22:36

出碟的話,Joyce尾場應該會唱番

笑左,首出道作竟然俾人唱
kayzzz 發表於 2016-10-22 22:58

之前GIGI做美霏嘉賓都選唱了《愛是最大權利》

[quote]是日喜訊
dongbb2332 發表於 2016-10-22 22:50 [/

另一喜訊係Joyce無仿效JW唱3次年度代表作

就咁睇個Rundown好差好唔吸引,佢有咁多個人作品都唱咁多翻唱
直覺、Make Me Cry、知錯、戀毀情亡、渺小、給我一秒、如同自己、月缺....全部都無
連有故事的人都俾自己對手唱
唯一安慰係有愛莫忘
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

就咁睇個Rundown好差好唔吸引,佢有咁多個人作品都唱咁多翻唱
直覺、Make Me Cry、知錯、戀毀情亡 ...
fifty1205 發表於 2016-10-22 23:08

我估同版稅有關,始終唔係舊公司主辦

我估同版稅有關,始終唔係舊公司主辦
l00540 發表於 2016-10-22 23:12

我相信都應該係,所以只係買到部份Hit歌。

可能早早做兩晚嘉賓呢

我相信都應該係,所以只係買到部份Hit歌。
表妹保莉 發表於 2016-10-22 23:26

我好懷疑佢自己有幾鍾意 知錯、渺小 嗰堆 何生 要佢唱嘅歌,
可能任佢要 都未必會揀。

倒反而冇 Make Me Cry、笑能量 呢兩首佢咁鍾意嘅歌,
就有機會係版權問題,又或者只係 side track 得濟都未定。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

之前GIGI做美霏嘉賓都選唱了《愛是最大權利》

l00540 發表於 2016-10-22 23:01

其實你知唔知出道作係點解?

Make Me Cry 咁正都無

聽日睇唔睇 Rundown

其實你知唔知出道作係點解?
kayzzz 發表於 2016-10-23 00:01

Joyce出道作好似唔係《有故事的人》

有錯請指教

我好懷疑佢自己有幾鍾意 知錯、渺小 嗰堆 何生 要佢唱嘅歌,
可能任佢要 都未必會揀。

倒反而冇 Make Me ...
Bluejays 發表於 2016-10-22 23:57

知錯、渺小 果D咁垃圾唱唔唱都罷

Joyce出道作好似唔係《有故事的人》

有錯請指教
l00540 發表於 2016-10-23 00:04

如果按照而家嘅規則 咁《有故事的人》就唔係出道作

知錯、渺小 果D咁垃圾唱唔唱都罷
艾石仔 發表於 2016-10-23 00:10

Joyce 做訪問時講過,
如果何生唔比佢出 笑能量,佢會自資出左佢。
如果當時真係自資成功,可能現在就有得唱了。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

如果當時真係自資成功,可能現在就有 ...
Bluejays 發表於 2016-10-23 00:16

但笑能量改哂編曲LOL

如果按照而家嘅規則 咁《有故事的人》就唔係出道作
JayantL 發表於 2016-10-23 00:14

出道作依啲係公認嘅啫
正如美祖出道作公認係 未知,唔會係 第一次我想醉

如果當時真係自資成功,可能現在就有 ...
Bluejays 發表於 2016-10-23 00:16

之前連歌名都無聽過,揾黎聽下,係正喎,多謝推介

可能早早做兩晚嘉賓呢
賴爽 發表於 2016-10-22 23:48

早早特登今晚再去架,
佢仲緊張過欣宜 (欣宜話)

早早特登今晚再去架,
佢仲緊張過欣宜 (欣宜話)
表妹保莉 發表於 23/10/2016 00:50
合唱對方就霉足一世, 你話呢

自己既(算係)第一首歌都比人強搶左

個台慳皮到一個點

早早真係好好

你地唔好咁 harsh 啦

美祖fb page share左個video有得聽有故事的人
唱到好似自己歌咁

出道作係咪oh thank you mummy, i love u daddy~lallalallalallalala

半份關心改左個編曲咪幾好聽

出道作係咪oh thank you mummy, i love u daddy~lallalallalallalala
hehe 發表於 2016-10-23 06:00

係咪依首即係欣宜出道左19年啦

張敬軒喎

Hins !!!
好正呀 :D
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

巨孖寶有無合唱

23/10Rundown:

01 分手是常識吧
02 放不低
03 問題天天都多 x 夏日飛舞

04 Born this way
05 半份關心
06 屢屢
07 無人像我
08 可惜不是你
09 有故事的人
10 無表面傷痕

11 跑步機上
12 King Kong
13 Run the world(girls)
14 你瘦夠了嗎?

15 給最開心的人

16 青春頌
17 你是你本身的傳奇
18 末日
19 女神

Encore:
20 青春常駐(HINS)
21 直覺
22 懶人包
23 無人完美
24 擁抱愛
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

超驚喜!今晚美軒做嘉賓呀

巨孖寶有無合唱
l00540 發表於 2016-10-23 22:25

淨係講咗一陣野
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

認真好睇!

無毒,very good

清唱born this way真係好好聽

No "Stupid With You"?

出道作依啲係公認嘅啫
正如美祖出道作公認係 未知,唔會係 第一次我想醉 ...
kayzzz 發表於 2016-10-23 00:20

印象中04年已經有一首自己嘅歌叫起飛
如果仲要往前仲有幾首同媽媽唱嘅兒歌
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

超驚喜!今晚美軒做嘉賓呀
lblemon 發表於 2016-10-23 23:01

肥欣係咪準備過檔英皇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️