返回列表 發帖

[Dec/2016-Jan/2017] A CLASSIC TOUR 學友.經典世界巡迴演唱會香港站

A CLASSIC TOUR 學友.經典世界巡迴演唱會香港站
演唱會日期:2016年12月4-6、8-10、12-14、16-18、20-22、24-26、28-29、31日及2017年1月1-2日 (共23場)
時間:8:15pm (2016年12月31日場次為7:30pm)
地點:紅磡香港體育館
門票售價:HK$980 / HK$680 / HK$380

東亞信用卡優先訂票日期      2016年9月13日至18日

熱線及網址          28 611 611   www.aegticketing.com

(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。AEG Promotion Ltd.將收取每張門票HK$32之手續費。

Source: Jacky Cheung Fans Page fb

指定電視台: viutv
又有直播?
hinz 發表於 2016-9-13 14:35

可能除夕晚會直播倒數+Auld Lang Syne果五分鐘嚟力戰星夢群星

好想知球記俾咗幾多錢生果造勢吹一票難求
明明除左29號其他平日場都仲㩒到980同680

首日每人限購四張

咁計落廿場加埋都有五萬張飛,我估點到買到飛既

買到4號 正面山頂 同 16號 Row C

排隊, 打電話 定 上網
lblemon 發表於 2016-9-20 10:32

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

又入去幫人買緊
$380應該得返單丁
$680試過5/12仲click到第23行四連

啱啱見到佛山站係1月6-7號

睇嚟就算1月2號係真尾場, 學友都要留力唔會狂encore

邊場有好位?
tanwong 發表於 2016-9-20 17:58

依家仲禁到既連位都係坐29-32行, 肯定唔會係好位

勁多$680同$380 wor

from Jacky Cheung fans page fb

係學友吧睇到今晚北京首場Rundown
睇嚟返香港唔會點郁
最多某幾首變返唱廣東版

我與你
非常夏日
今晚要盡情
慢慢
離人
這麼近(那麽遠)
忘記他
愛火花
怎麼捨得你

她來聽我的演唱會
我真的受傷了
頭髮亂了
和好不如初

時間有淚
寂寞的男人
野貓之戀
餓狼傳說
如果這都不算愛
我醒著做夢

不經不覺
春風秋雨
你的名字我的姓氏
愛是永恆 (國語版)
祝福

Encore
友情歌 (1985-2015)
[用餘生去愛 + 給朋友 + 心如刀割 + 不老的傳說 + 離開以後 + 一千個傷心的理由 + 只想一生跟你走 +
我等到花兒也謝了(國語版) + 一路上有你 + 吻別 + 每天愛你多一些 + 李香蘭 + Amour + 情已逝(國語版)]
如果.愛

今晚北京第三場唱我醒著做夢出哂事......返香港點連續唱23場

http://www.miaopai.com/show/MUp2zL2qovyNd7GHkx54Xw__.htm

睇友友社區, 之前咁多場個rundown都係一樣 (除左廣州站轉返唱廣東版)
希望今晚都唔好郁住, 堆國語歌超想聽

求rundown
harry 發表於 2016-12-5 00:47

其實歌單一樣, 啲歌夾哂舞台/地板投影/舞蹈睇嚟都唔會轉

我與你

非常夏日
今晚要盡情

慢慢
離人
這麼近(那麽遠)
怎麼捨得你

忘記他
愛火花

她來聽我的演唱會
我真的受傷了

頭髮亂了
和好不如初

時間有淚
寂寞的男人

野貓之戀
餓狼傳說

如果這都不算愛
我醒著做夢

不經不覺
春風秋雨
你的名字我的姓氏
愛是永恆
祝福

Encore
友情歌 (1985-2015) <--大約25分鐘
[用餘生去愛 + 給朋友 + 心如刀割 + 不老的傳說 (和音唱) + 離開以後 + 一千個傷心的理由 + 袛想一生跟你走 +
我等到花兒也謝了 + 分手總要在雨天 + 吻別 + 每天愛你多一些 + 李香蘭 + Amour + 情已逝]
如果.愛

幾點開始幾點完?
timothy1704 發表於 2016-12-5 17:35

尋晚果場8:15pm熄燈開場,大約11:10pm完

今晚學友狀態好過頭場,連我醒著做夢果幾下"喊破喉嚨"都上得好smooth

BTW, 入到場先知Row C原來係第一排,仲要果三個握手位都握到手