返回列表 發帖
95年之後,學友哥哥相隔21年再開四面臺,睇黎歌神今次要以歌會舞喇。
希望能聽到一生一火花,有病呻吟,日 ...
lightupmylight 發表於 2016-9-8 10:00

平安夜唔同除夕, 應該唔倒數架喎

等公售, 因為想要走廊位, 希望買到.  我想買380, 因為$680 好鬼貴

學友講左邊日公售未?

指定電視台: viutv
又有直播?
hinz 發表於 2016-9-13 14:35

照計唔會咁好死直播學友

可能會有宣傳音樂會?

勁黑, 睇黎買380真係十分難...

380一跳就680
CLS
hinz 發表於 2016-9-19 18:32

仲有, 中價飛去到680實在太貴, 第25行後680蚊好難接受

我明天目標係閒日380

我諗住5點去排...
睇黎要再早D
艾石仔 發表於 2016-9-19 22:40

你好有決心, 我click click算了

15分鐘都未到個網, 睇怕買唔到380 了

買到4號 正面山頂 同 16號 Row C
阻住 發表於 2016-9-20 10:30

排隊, 打電話 定 上網

...
阻住 發表於 2016-9-20 10:42

我呢d 低科技人士只可以手動click retry

買到第5行開心子
艾石仔 發表於 2016-9-20 10:48

不枉你3點去排, 恭喜你

好提子
Jacz 發表於 2016-9-20 10:53

佢三點去排喎, 應得的

本人的目標已轉移為買單座位....相信入到果時已經只餘單丁

仲要21號紅區
艾石仔 發表於 2016-9-20 10:57

你最想買邊日

入到了, 買左8 號 380 一張.

27分入已經好難禁到380 2連
hinz 發表於 2016-9-20 10:58

我過左11點先入到, 逐日試, 有14號 380 2連(非走廊位), 不過朋友堅持一定要走廊位, 所以我放棄左

最終買左一張 8號 380蚊 走廊位 自己睇

無所謂
又有人幫我買左頭場680
艾石仔 發表於 2016-9-20 11:07

我想買 較前的場次, 因為越後 把聲越沙, 歌神都不能避免

朋友幫手排隊買到25號 $680 row 32
Jacz 發表於 2016-9-20 11:29

接受唔到680蚊 坐32行...

優先訂左$680,原來都咁後,好離譜喎
Crooks 發表於 2016-9-20 11:29

優先訂應不會太後, 26, 27行都有卦.

同埋第一場驚喜大D~
無得比較~
艾石仔 發表於 2016-9-20 11:27

最終買了第4場, 熱夠身又小休完, 表現應該會好

無關係
hinz 發表於 2016-9-20 11:32

對于呢d 超暢銷的演唱會黎講, 的確冇關係

不過, 要樂觀

見係聖誕正日,算啦
Jacz 發表於 2016-9-20 11:50

當聖誕節目黎睇, 680 唔算貴咯

放哂d平日黑色680岀黎既
hinz 發表於 2016-9-20 15:56

中價680 咁貴, 內部飛食唔晒咁多

希望佢香港站唱多D 廣東歌

今晚北京第三場唱我醒著做夢出哂事......返香港點連續唱23場
阻住 發表於 2016-10-24 00:46

佢在香港唔係連續唱23場喎, 每3場一日break

我周四睇,唔知學友狀態點呢

歌神休息咗一晚之後,狀態如何
乐坛风云 發表於 2016-12-8 23:06

佢話休息一日之後,有少少感冒

開頭果几隻都覺得佢唱得辛苦,高音嗌上去,低音冇乜聲,後來熱夠身之後又FIT返,全場有3個破音左右啦,少少感冒黎講表現肯定有90分

個人覺得唱得最好係寂寞的男人,唱得夠肉緊,好有張力

雖然世界巡迴都係唱國語歌多,但我覺得佢唱廣東歌更揮灑自如,唔識廣東話嘅內地人相信唔會感受到果種感情到位既感覺(所以楊千嬅難以紅到非廣東話地區)

終於搵到飛睇尾場
聲音狀態99分
我相信香港唔會再出到下一個張學友了
lemontea1069 發表於 2017-1-2 23:36

只計專業精神既話, 我覺得美祖都好好

學友最吸引我的, 不只是唱歌好聽, 而是這麼多年了, 他仍然對唱歌很有追求, 我仍然感覺到他十分enjoy唱歌給大家聽, 那種誠意和投入令人很感動

學友話今次無錄影lo
23場都唔出碟,而且甘精彩,真係好遺憾
乐坛风云 發表於 2017-1-3 21:56

好少唔出碟
唔通打算尾站返香港再搞PART 2?