返回列表 發帖

[Oct/6/2016] Vibes - 張敬軒 (EP)

歌手:張敬軒
唱片名稱: Vibes
唱片封面:

推出日期:2016/10/06
唱片類型:EP

TrackList:
CD
1. 羅賓
2. 風起了
3. 不同班同學
4. Make Me Proud
5. 羅賓 (CP Up version) featuring MC Jin

附加資料:
感受澎湃洶氣氛  享受一息共振
張敬軒 [Vibes]

羅賓 – 給身邊為你願打願捱的那位
不同班同學 – 不同班 不同級 一同學
風起了 – 不圓滿的感情 留在回憶 卻最美
Make Me Proud – 給自己發個享樂為先的白日夢

出處: Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

話成隻碟都係快歌,有節奏既,又吹到好多唔同國家既作曲人,然後搞咁耐
其實得羅賓、羅賓remix同make me proud應該係快歌
加埋得5首歌
張軒!好hea呀你!

結果Felix下集都係消失左

有D期待風起了

So 1 year -> 4 songs??

EP......
Rubbish EEG

祖祖200%至尊碟咯

Btw幾個月前拍左既MV依然無影又係咩玩法?

Hea 到一個點
COVER 似限制級影片
【This is MC】澳門見

風起了,歌名抄丁太

佢講到好花心機好proud of呢隻專輯
原來得四首歌? LOL
係咪要_出聲

Cover下半部分是有個男人跪地口張開嗎

rubbish!

作為軒粉,我都想講粗口。
講到幾好聽幾好聽,點知又係EP!!!!!

每次啲project都爛尾  然後又放棄再做

美軒呢個Cover係咪要迎合CM會員口味

感受澎湃洶氣氛  享受一息共振
呢啲文案加埋個Cover真係世界級

903係咪 提前知道佢得4首歌,所以先勁播羅賓

D眼線眼影好似重手左
同埋唔明個cover同個主題, 歌曲有咩關係

其實美軒唔ready真係可以唔出碟住
我諗大家寧願等佢五年然後聽到隻am/pm級數既神碟, 好過每年年頭聽完佢吹堆鴻圖大計跟住年尾又失望

美軒根本唔適合年年出碟,係eeg為錢為獎年年急著出碟,當距搖錢樹

結果Felix下集都係消失左

有D期待風起了
KITSTON 發表於 2016-9-28 17:18

Maybe Felix下集 to be released in 2018

風起了,歌名抄丁太
chj0928 發表於 2016-9-28 17:28

明明大家都係抄宮崎駿

年年都大碟爛尾變EP,想點?
由why not開始已經係咁
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

其實佢平日忙啲乜?

其實美軒唔ready真係可以唔出碟住
我諗大家寧願等佢五年然後聽到隻am/pm級數既神碟, 好過每年年頭聽完佢吹 ...
阻住 發表於 2016-9-28 18:11

Bingo!!!我情願等5年有隻好碟。

其實佢平日忙啲乜?
Crooks 發表於 2016-9-28 18:50

搞機囉...........錄音studio 入面嗰啲....

失望囉
寧願佢做夠8-10隻歌出年先出

方大同出20首歌 電台唔理
張生出4首歌 捧到上天
唔係話歌多=好
但係有誠意囉
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

點解急著出?
Hi

張敬軒 Hins Cheung 即將推出全新EP《VIBES》,下星期就有得喺 JOOX 獨家搶先聽喇!而 10 月 8 日(星期六)於海港城露天平台將舉行「張敬軒VIBES新碟分享會」,想參與兼近距離同「皇上」接觸?而家機會嚟喇!快啲去 JOOX 首頁 click 入活動 banner 了解詳情啦!

「張敬軒VIBES新碟分享會」詳情:
日期:10 月 8 日(星期六)
時間:下午 4 時
地點:尖沙咀海港城港威商場 4 樓露天平台(韓冰、Jamie's Italian 側)
暖場嘉賓:羅力威、許靖韻

如果可以企係核心外圍睇都想去一睹羅神風采同聽下美軒解釋點解又爛尾
好彩未買碟換霏睇韋才子

........
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

失望囉

張生出4首歌 捧到上天
唔係話歌多=好
但係 ...
hehemamama 發表於 2016-9-28 20:03

真係越做越hea難為903喪播佢啲歌
無力將天氣逆轉。

........
hinz 發表於 2016-9-28 21:21

暖場變冷場

其實個人覺得今次頭兩首主打還好丫,耐聽過上張碟

每次啲project都爛尾  然後又放棄再做
simhk 發表於 2016-9-28 18:04

最初又話自己做歌慢對唔住UMG唔簽落去~
又話去到EEG會有人迫佢出歌.....

2006-2010年年廣東大碟ge軒仔去左邊

只可以話對手弱,pakho又上唔到tvb,明明2014-2015pakho安仔d歌唔錯,今年真係大家都hea
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

首不同班同學出左,仲諗住佢終於唔hea添
競猜佢會唔會無端端攞咗港台個銷量男歌手先

kenny1102 發表於 2016-9-28 22:18

依啲咁垃圾嘅理由你竟然信

首不同班同學出左,仲諗住佢終於唔hea添
競猜佢會唔會無端端攞咗港台個銷量男歌手先

依啲 ...
kayzzz 發表於 2016-9-28 22:41

今年距攞銷量男歌手唔出奇,都無男歌手賣得,同埋距上年隻Felix都計落今年數。

今年距攞銷量男歌手唔出奇,都無男歌手賣得,同埋距上年隻Felix都計落今年數。 ...
1d14 發表於 2016-9-28 22:53

leslie cheung
不過唔清楚港台機制會唔會俾佢攞,如果佢真係最暢銷

一年4隻歌
好波
好心學下美祖啦, 又要做男版祖兒, 又唔學祖兒咁勤力
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

雖然話佢年年都得個講字已經習慣
但到見到係EP原來依然會失望
其實同其他人合作而又keep到做歌數量真心唔係一件壞事
如果佢堅持要全碟自己作
可唔可以好似王菀之咁幾年先出一次碟
一係就以後都唔好再講話自己做緊大碟......

harrrr why is EP lol i thought it was a studio album lol anyway I'm quite looking forward to Make me Proud

雖然作為fans 好想佢出大碟,不過依架市道咁差,
唱片公司已經唔想做d 唔派台嘅歌,
出一隻10首歌嘅大碟,派兩年又唔實際
係咁嘅環境下,一年出一隻EP (四隻歌) 係有經濟效益嘅對策

不過都係藉口,當年my way 都係用左5萬人仔,
可能搵唔到好歌,又無靈感寫歌啦(不過佢又話寫左幾首歌俾其他歌手)
都係等佢自己宣傳時點解釋啦

澳門演唱會后,佢休息左幾個月...
其實除左擔心佢身體,仲好擔心佢抑鬱症復發(因為佢不斷俾內地某d網民攻擊)
所以,依家只希望佢身體健康同開開心心就足夠...

亦明白大家對佢音樂有要求,出發點係好嘅
只希望各位高抬貴手,唔好因為佢係英皇歌手就反佢
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

冇計啦,入得英皇要做獎王,必須勤力出歌出碟,唔想出都要逼到佢出得到為止。但我相信咁樣同軒仔做歌嘅理念相違背,佢需要足夠時間去醞釀。
雙方妥協之下只好出近期英皇模式嘅EP..

今次冇無限期延遲嘅??

美軒根本唔適合年年出碟,係eeg為錢為獎年年急著出碟,當距搖錢樹
1d14 發表於 2016-9-28 18:21

咁點解以前環球會年年幫佢出碟?

失望囉

張生出4首歌 捧到上天
唔係話歌多=好
但係 ...
hehemamama 發表於 2016-9-28 20:03

都係果句啦,因為電台係睇公司來播歌噶

kenny1102 發表於 2016-9-28 22:18

英皇邊會迫人出歌
你睇古sir

張軒其實係咪仲想做歌手
講真周柏豪呢幾年真係好佢好多(論歌)

張軒其實係咪仲想做歌手
講真周柏豪呢幾年真係好佢好多(論歌)
Lewis 發表於 2016-9-29 00:54

周柏豪舊年出果d百年不合 磨牙 相安無事你覺得好過Felix EP好多?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

周柏豪舊年出果d百年不合 磨牙 相安無事你覺得好過Felix EP好多?
fifty1205 發表於 2016-9-29 01:08

兩隻EP Overall 都好過張K歌悶碟Felix
PH拎完男金起碼華納冇hea佢

...皇上自從Why Not個project開始已經瓶頸到不得了

冇計啦,入得英皇要做獎王,必須勤力出歌出碟,唔想出都要逼到佢出得到為止。但我相信咁樣同軒仔做歌嘅理念 ...
數彩虹 發表於 2016-9-28 23:39

乜今年唔喺送禮做獎王嗎

側田快d 強勢回歸啦, 而家根本無人有力同美軒爭