返回列表 發帖
唯一係擔心佢今日咁唱法捱唔捱到三場?
今晚好似已經沙沙地!?
表妹保莉 發表於 2016-11-26 01:09

Jason因為早兩年喉嚨生繭
聲音較容易沙啞⋯

希望佢養好把聲
聽晩嚟支持你
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

尋晚去睇,坐第六行,唔係fans表示八成歌都識 (同埋有聽新碟幫助大好多)

1. 第一part個theme其實幾好,再華麗D好似去左Vegas咁就更好,我諗起好似張惠妹演唱會咁,第一part係「阿密特」第二part先至係「張惠妹」,不過分野可以再大D,而家都係「陳柏宇」同「陳柏宇」

2. 開頭第一part Jason好似有小小拘謹未warm up,明明個台咁大都企定定唱
《車匙》同《永久保存》冇好好利用個台炒熱氣氛,之後先放左D

3. 馮翰銘伴奏(Oops認錯人原來佢係Edward Chan)嗰part既然係講緊「唔擺落final rundown嘅歌」,會唔會三場嘅歌都唔一樣?定係都係呢三首丫拿?

4. 同意 rundown 亂,明明講緊
恆星講緊地球月球,幾首都以為tag緊《你來自哪顆星》結果冇唱

5. VT倒帶接
《I Miss You》除左表達「我而家由後台出黎喇」之外唔知想表達乜野,同之前個故事好似冇乜關連,感覺似「總之呢part要出一條片,求其玩D effect show off一下啦」的感覺

6. 感覺 Jason 今次話事權好大,唔想唱嘅歌唔鍾意嘅歌通通唔落rundown,
《車匙》堅持唱新版而且第二首就唱相信好多人會好surprise,at least我以為會擺到好後先唱

7. 雖然好似彈左好多野,但要讚嘅係睇得出Jason真係擺左心機落show,同埋睇得出佢仲有團火

8. 隔離D MK妹妹一心來睇靚仔,發花癲,好煩 XD

講住咁多先~

睇到大家啲comments有啲sad
睇得出陳生擺左好多時間心機喺個show度
或者rundown係有改善空間
但我唔覺得對整體可觀性有好大影響
成個production比起三年前係天同地
Jason表現都係三級跳
除左少少沙聲,係唱得勁好
希望黎緊兩場都keep到
個show短可能係想留力

至於揀歌,我諗佢地都係想盡量迎合大眾口味
啲人入場都係想聽佢唱慢歌hit歌
個show又唔係長,就算再多幾首慢歌都不至於會悶

我反而覺得最奇怪係Edward Chan嗰part
一首比一首hea
唔鐘意還唔鐘意,始終係表演一部分
係咪應該認真啲唱?

作為一個街外人,個rundown我覺得就幾唔錯嘅,不過弊在成個concert有好多part都無flow,好似聽緊cd咁,一首首斷開晒。

估唔到唱哂新碟啲歌,讚

你瞞我瞞全場聽到好high

九龍灣無限蛇餅

我反而覺得最奇怪係Edward Chan嗰part
一首比一首hea
唔鐘意還唔鐘意,始終係表演一部分
係咪應該認真啲唱?
Crooks 發表於 2016-11-26 12:11

我都覺...除非成part堅係即興冇排過...
話晒始終係自己嘅歌而且仲要係主打歌...點解要講到咁嫌棄...XD
而且正如兩星期前同一個地方,趙學而都講自己最唔鍾意係《反叛情歌》但係都改晒編曲唱佢出來,所以見Jason好似半推半就咁唱呢三首,感覺有點奇怪...

今晚氣氛超好

今晚有別怕失去
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

睇片今晚把聲都啞啞地咁
睇聽日啊 頂埋佢!!

其實我超鍾意<CLOSE UP>全碟(合唱歌除外)
不過我諗碟內的唯一SIDE TRACK亦都係我的最愛 我們的門牌 應該都冇機會唱了.......

2016-11-26 Rundown
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
我們的總和

係Instagram梯佢唱王菲的約定,好正。

尋晚真係太早完

**** 本內容被作者隱藏 ****
Wonders 發表於 2016-11-27 00:47

雨後陽光 / 衝動點唱 / XXX / 我的親愛

艾石仔 發表於 2016-11-27 01:14

updated.
thanks issac
我們的總和

等睇聽晚網上VIU LIVE

冇嘉賓?

今晚冇尋晚咁早完
多左幾首歌
聽晚繼續入場支持

冇嘉賓?
angelicdestiny 發表於 2016-11-27 01:27

今晩有trekkerz既mike上台同佢jam歌

其實我超鍾意全碟(合唱歌除外)
不過我諗碟內的唯一SIDE TRACK亦都係我的最愛 我們的門牌 應該都冇機會唱了. ...
cyrus305cool 發表於 27/11/2016 00:36
唯有等紅館啦 (如果有)

臨尾好似好正喎!

可能下次開紅館,自由度會冇咁大,始終到時應該要唱哂大部份HIT歌FOR街客
唯有下一次再期待你來自哪棵星啦

想聽一休, 唔知有冇機呢

想聽一休, 唔知有冇機呢
快劍俠 發表於 2016-11-27 03:18

想左3年半啦我已經....應該依世都冇咩機會...

(話說呢首都係梁柏堅填既其實同巴別塔好夾, 希望下次揀RUNDOWN考慮下將兩首擺埋一齊
(又話說呢首應該係第一輪已經比陳生FOUL走左既歌...始終都算係改編歌嘛
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

聽日尾場 加油

對冇重量級嘉賓有小小失望,因為Jason講過會請嘉賓。可能D嘉賓個檔期唔得。

今晚麻麻地把聲

有无机会唱多此一爱

期待今晚直播...........

對冇重量級嘉賓有小小失望,因為Jason講過會請嘉賓。可能D嘉賓個檔期唔得。 ...
angelicdestiny 發表於 2016-11-27 03:38

其實我反而鍾意冇嘉賓,冇煙花,少說話多唱歌,音樂性較重嘅演唱會。

其實大家入場都係主要睇jason
而且冇嘉賓佢仲辛苦

買唔到飛冇得睇
我記得上年ESCAPE 個音樂會都唔爆
但今次STAR 竟然爆哂
想知今知係咪有好多街客?

買唔到飛冇得睇
我記得上年ESCAPE 個音樂會都唔爆
但今次STAR 竟然爆哂
想知今知係咪有好 ...
Kyle_ 發表於 2016-11-27 11:00

第一場 yes
第二場 no

其實我反而鍾意冇嘉賓,冇煙花,少說話多唱歌,音樂性較重嘅演唱會。
北風 發表於 2016-11-27 10:45

一開場無耐就爆紙碎

回復 163# Wonders

睇唔到既

我想問今晚直播是否播到尾

告別之前有唱半首?
所以我不會臉紅和不好意思,更加不會宣佈不攞獎

個show都算比預期好啦
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

今晚睇SHOW,好期待。

希望今晚都咁正

艾石仔 發表於 2016-11-27 01:14

我們的門牌呢
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

期待佢今晚

網頁版全黑屏,冇嘢睇
有冇人開到?

網頁版全黑屏,冇嘢睇
有冇人開到?
Pure. 發表於 2016-11-27 20:20

擺明就唔會準時開

話口未完, 開始有現場情況睇
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

網頁版全黑屏,冇嘢睇
有冇人開到?
Pure. 發表於 2016-11-27 20:20

有嘢睇呀
Happy and Blessed.

有得睇啦

ok, 我都睇到了,係咪暫時未有聲

ok, 我都睇到了,係咪暫時未有聲
Pure. 發表於 2016-11-27 20:31
有聲 不過超級細聲