返回列表 發帖
佢真係成日都唔記歌詞
kevinlai1621 發表於 2016-11-27 23:12

同埋成日會撈亂唔同verses d詞

個 show 係咪永遠都唔會完
chanchan0909 發表於 2016-11-27 23:11

完lu

男銀兩大熱同台
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

航拍
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

2016-11-26 Rundown
**** 本內容被作者隱藏 ****
Wonders 發表於 2016-11-27 00:47

Encore cover歌嗰part仲有隻係 唯獨你是不可取替

Encore cover歌嗰part仲有隻係 唯獨你是不可取替
jasonng 發表於 2016-11-27 23:21

佢唔係淨係唱左sammi果隻衝動點唱喳咩衝動點唱衝動點唱

佢唔係淨係唱左sammi果隻衝動點唱喳咩
kel_kelvin 發表於 2016-11-27 23:25

係咩 算喇 當我冇講過

佢到底有幾咁鍾意放空
艾石仔 發表於 2016-11-27 23:11

差啲嚇死我
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Sony執到啦 做到咁屎都有個_仔肯賣命
dongbb2332 發表於 2016-11-27 23:00
其實成間Sony咁多歌手肯留低真係好神奇 或者佢地好鍾意自由地霉
好明顯啦,林姓歌手而家先係一哥
表妹保莉 發表於 2016-11-27 23:08
下 我唔覺得陳柏宇一哥地位有動搖過喎
林奕匡今年已經畀人流放去台灣宣傳 得隻新曲+精選 (仲要有首「新歌」係高山低谷國語版) 兩首新廣東歌既宣傳hea到一個點
同有得開show、plug接plug、兩隻碟既Jason完全無得比喎

我諗住陳柏宇十週年會好多我呢個年紀既人去睇(利申23)
點知一睇
成個場都係似十幾歲既後生仔
顯得自己好老

其實成間Sony咁多歌手肯留低真係好神奇 或者佢地好鍾意自由地霉 下 我唔覺得陳柏宇一哥地位有動搖過 ...
nicholashin 發表於 2016-11-27 23:38

可能Sony 真係自由度好大
可以做可以唔做
跑數無咁緊
所以啱哂佢

不過Sony 真係幾有眼光簽人

PHIL係人地既演唱會握緊手既時候起身不停同人自拍係咩玩法?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

成首唱唔到咁濟 見佢喊得咁厲害就呵翻佢啦其實I Miss You唔hit咩  ...
nicholashin 發表於 2016-11-27 22:28

I Miss You淨係諗起百X園廣告
當年都好似hit hit地

媽啊!點唱成功左
我既航拍

I Miss You淨係諗起百X園廣告
當年都好似hit hit地
masterdragon 發表於 2016-11-28 00:05

I Miss You 當年有RTHK 十大噶

有冇人錄左ViuTV個stream啊? 好想梯!

有航拍抵哂

其實成間Sony咁多歌手肯留低真係好神奇 或者佢地好鍾意自由地霉 下 我唔覺得陳柏宇一哥地位有動搖過 ...
nicholashin 發表於 2016-11-27 23:38

出年咪到林奕匡開Show囉~
陳柏宇都係因為今年十周年先做個Show紀念下~
未來都是Phil的

PHIL係人地既演唱會握緊手既時候起身不停同人自拍係咩玩法?
hinz 發表於 2016-11-28 00:04

宣示主權

有無今晚rundown
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

有無今晚rundown
kklaw 發表於 2016-11-28 01:58

1. 上集大結局
2. 車匙
3. 永久保存
4. 一字一淚
5. 尊嚴
6. 萬中無一
7. 夭心夭肺
8. 我愛你夠貴

9. 固執
10. 回眸一笑
11. 親愛的仇人
12. 巴別塔
13. 一步一生

14. I Miss You
15. 動物農莊
16. 你瞞我瞞
17. 別來無恙
18. 乜青
19. I Wanna Fly

20. 斷絕來往 / 告別之前 / I will be loving you
21. 一步一生 (with 許志安)
22. 請跟我走
23. 沒有你,我什麼都不是

1st Encore
24. 時機
25. 拍一半拖
26. 醫生的悲哀
27. 逸後

2nd Encore
28. 約定 + 漣漪
29. 雨後陽光 + 衝動點唱 + 可樂 + 我的親愛
30. 別怕失去
31. 航拍

好感動。

可能Sony 真係自由度好大
可以做可以唔做
跑數無咁緊
所以啱哂佢

不過Sony 真係幾有眼光簽人 ...
Stanley 發表於 2016-11-28 00:01

sony係跑夠數就有碟出,
JASON之前帶住小塵佢地番大陸跑數,
先跑到出第二隻碟,
音樂上SONY應該無乜點理, JOB就會接咁樣
其實自由度都幾大

琴晚場show好正,扑到條野軟晒

沒有你我甚麼都不是喊到豬頭咁好感動,佢唱唔到全場幫佢唱好正
同安仔合唱一步一生好有「傳承」既意思,安仔亦冇死霸爛霸個台
自彈自唱航拍又係正,雖然歌詞錯晒,但睇得出佢好俾心機練過
其實成晚都算keep到把聲,抖氣位都有下過苦功,只係合唱一步一生太緊張,把聲冇晒個人特色

最可惜係繼Tales之後又一次嘥左I Miss You呢首好歌

琴晚場show好正,扑到條野軟晒

沒有你我甚麼都不是喊到豬頭咁好感動,佢唱唔到全場幫佢唱好正
同安仔合唱 ...
uran 發表於 2016-11-28 10:02

安仔剩係霸獎

睇下rundown先

《講到許志安擔任嘉賓,他自爆親筆寫信邀請對方來:「因為我中文差,所以封信愈寫愈潦,寫咗四頁紙,其實好難寫,而且係要求對方嚟做嘉賓。(點解唔打電話而要寫信?)我冇佢電話,我係托個舊同事幫手。(咁佢寫番信覆你?)佢托個舊同事答覆。」

至於講到曾有人叫他轉公司,Jason坦言曾有兩、三間公司接觸過佢:「都係嗰幾間主要嘅唱片公司。(你有冇心郁郁?)冇,因為未去到有咩要傾之前,口頭上睇吓有冇興趣時我已經落咗閘,所以唔會去到下一步。(點解唔轉?)因為我花咗好多時間同佢哋由同事變做朋友,唔想冇咗呢段友誼,我做呢份工係生活一部分,我想生活可以開心滿足,而我滿足嘅方法就係同到鍾意嘅人一齊做嘢,唔係唔完全計較錢,但係足夠嘅。(同依家公司仲有幾耐約?)仲有好幾年。(之後會繼續續約?)會,除非我唔做呢行為止,如果有一日我唔做,但出番嚟我都係想簽番呢間公司。(咁長情?)係,飲水思源嘛,同埋我哋努力做呢件事,我嘅成果係應該同佢哋一齊分享。」》

呢個世代竟然仲有人寫信,點解可以咁可愛?

不如林生走啦咁,既然才華洋溢又大野心,何必屈就?想開紅館最好就係去環球,反正冇男歌手。

想知其實佢唔中意邊首歌

想知其實佢唔中意邊首歌
PerryXD 發表於 2016-11-28 22:55

首選斷絕來往

首選斷絕來往
Crooks 發表於 2016-11-28 22:57

偏偏佢唱呢啲歌最好聽
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

偏偏佢唱呢啲歌最好聽
l00540 發表於 2016-11-28 23:07

我細細個超中意呢首wor

《講到許志安擔任嘉賓,他自爆親筆寫信邀請對方來:「因為我中文差,所以封信愈寫愈潦,寫咗四頁紙,其實好 ...
Crooks 發表於 2016-11-28 22:09

邦邦同匡匡撞喎

邦邦同匡匡撞喎
Wing1211 發表於 2016-11-29 01:34

撞NUMBER?

首選斷絕來往
Crooks 發表於 2016-11-28 22:57

其實佢咁講得都可以推測到邊d唔鐘意,must就斷絕同告別
再見/沒有吻應該都無咩機會唱
車匙我覺得佢本身都有d唔鐘意

btw我睇第一場既,overall最好睇就係音樂劇果part
其實我覺得好哂台後個大mon,好耐先播一次
個舞台已經無乜props用,都唔做多d video播

車匙我覺得佢本身都有 ...
tungbilly 發表於 2016-11-29 10:11

我估YY知道Jason嘅「獨特」口味之後⋯
會度身訂造一份非「傷春悲秋」嘅歌詞比佢

不如林生走啦咁,既然才華洋溢又大野心,何必屈就?想開紅館最好就係去環球,反正冇男歌手。
Crooks 發表於 2016-11-28 22:09

Really?

Btw估唔到陳生咁長情

tungbilly 發表於 2016-11-29 10:11

告別之前佢係尾場話唱唱下又無咁反感
所以係未來應該都仲有機唱

這兩次演唱會翻唱的《一步一生》、《高山低谷》都無令人失望
希望Jason打造更多引人共鳴的高質慢歌

回復 330# PerryXD

斷絕來往都細細個?00後?
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  PerryXD

斷絕來往都細細個?00後?
黃家正 發表於 2016-11-30 17:39

我小學囉果陣haha

其實都幾SAD
唔少人因為斷絕來往而繼續聽佢D歌@@

告別之前佢嘅AD-LIB唱得好好聽
其實佢把聲好適合唱呢D歌
可惜佢自己唔鍾意={

ViuTV係12月17日10:30pm-12:30am會重播The Player Live in Concert 2016!!! 你哋啲show後後遺症可以暫時止止佢啦!!

出唔出DVD架
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

睇翻個rundown 覺得睇第一場好蝕底