返回列表 發帖
愛矮亦愛笑
睇晒兩場 噶
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

可能同林奕匡合唱呢首同無限
nicholashin 發表於 2016-9-29 23:35

唔係太想見到姓林既
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

鋼膽
表妹保莉 發表於 2016-9-30 00:16

廁所位

所以我就係覺得jason本身已經超多黑位
根本好少公售
btw fb講到咁應該有機會加場
希望買到 ...
tungbilly 發表於 2016-10-8 20:24

如果加星期一就好啦...雖然冇咩可能...

TIP 佢會唱咩歌時間

新碟12首應該全部會唱晒
剩返既10-15首, 估
1. 告別之前
2. 一字一淚
3. 別來無恙
4. 回眸一笑
5. 身邊人
6. 你瞞我瞞
7. 我沒有
8. 航拍
9. 我瞞你們
10. JEEP
加多5首翻唱/嘉賓對唱

個MC好廢
同埋佢至愛果兩首我又唔覺得特別好聽
寧願佢整一段Espresso先生 x 潮人蜜語 x Moonli ...
uran 發表於 2016-11-2 22:24

MEDLEY!
如果可以整幾段SIDE TRACK MEDLEY就好!

ViuTV APP同viu.tv獨家網上直播禮拜日尾場!!!
Source: viutv facebook
阻住 發表於 2016-11-23 22:20

咁我即係可以睇晒3場
幸福子

固執,回眸一笑,親愛的仇人,巴別塔,一步一生個part好正
狀態好好
跳舞個part冇想像中咁怪
一個嘉賓都冇 ...
lokzai 發表於 2016-11-26 00:41

全晚得呢part叫做幾好
其餘部分真係不敢恭維
個問題同上次演唱會一樣
冇咩flow 亂 散
(反白)
[有興趣睇我彈佢既可以睇下既]
將夭心夭肺 我愛你夠貴 擺埋一齊雖然已經叫好左
但最後冇歌接搞到要接返用左黎做開場既上集大結局黎end真係好樣衰

明明上一part係開心快歌但隔唔夠十秒就落下一part抒情慢歌
好似趕收工咁
成場除左固執巴別塔果part之外 講真果句
一係就幾首慢歌一齊黎 悶到訓著
一係就突然整兩首upbeat野 乜青 I wanna fly出黎又完一part 到喉唔到肺
加多首讚讚自己 再唔係既咪唱多首唱到爛既晴空都得架姐

佢其實可以做得更加好既 不過今次都係。。。唉

不過有樣野要讚 外貌協會會員表示 今次個look幾好 襯衫襯得好睇左
算你啦陳柏宇

回復  dongbb2332

編曲已經好左
lokzai 發表於 2016-11-26 01:03

如果上次演唱會係50分 呢次我比65啦
選曲 編曲 服裝造型 固執part 扭身扭勢part 都算唔錯 有啲心思

回復  dongbb2332

我冇諗過佢唔唱讓子彈飛
又唔係慘情K歌
lokzai 發表於 2016-11-26 01:45

我有幻想過呢首會同巴別塔癡埋一齊唱架
可能首歌唔hit+唔係新歌 所以唔唱掛

今晚有別怕失去

想聽一休, 唔知有冇機呢
快劍俠 發表於 2016-11-27 03:18

想左3年半啦我已經....應該依世都冇咩機會...

(話說呢首都係梁柏堅填既其實同巴別塔好夾, 希望下次揀RUNDOWN考慮下將兩首擺埋一齊
(又話說呢首應該係第一輪已經比陳生FOUL走左既歌...始終都算係改編歌嘛

買唔到飛冇得睇
我記得上年ESCAPE 個音樂會都唔爆
但今次STAR 竟然爆哂
想知今知係咪有好 ...
Kyle_ 發表於 2016-11-27 11:00

第一場 yes
第二場 no

拍一半拖又放encore..

Jason係咪即係大個左既果個男仔
頭先自己同自己講野?
kel_kelvin 發表於 2016-11-27 21:27

Correct

巴別塔先唔知做乜勁
巴別塔 X 讓子彈霏先正
艾石仔 發表於 2016-11-27 21:25

巴別塔係用黎聽架姐

幾鍾意佢夭心夭肺x我愛你夠貴其實夠晒跳脫
不過轉個頭就變左呢套劇 ...
kel_kelvin 發表於 2016-11-27 21:32

轉個頭仲好笑呀

段片Jason倒後行得好唔靈活
接I Miss You同動物農莊又係咩玩法
nicholashin 發表於 2016-11-27 21:39

所以咪好笑囉
睇佢比人淹沒仲好笑

含羞答答噶柏宇仔

又可以睇佢喊 正子

Sony執到啦 做到咁屎都有個_仔肯賣命

佢到底有幾咁鍾意放空
艾石仔 發表於 2016-11-27 23:11

差啲嚇死我