返回列表 發帖
有903 logo,Jason應該有得播到年尾

指定電視台viu tv,希望Sony今年垃隊唔玩垃圾勁歌頒獎禮

演唱會記招Facebook Live

內有主題曲MV
KITSTON 發表於 2016-9-29 15:39

好好聽
轉plug啦不如

可能同林奕匡合唱呢首同無限
nicholashin 發表於 2016-9-29 23:35

無限好喇,千其咪再合唱別來無恙,上次kkbox live勁難聽

Fans club都要提早截數
唔知會唔會加場呢

其實開到三場,不如喺紅館開一場
l00540 發表於 2016-10-4 19:02

但紅館都唔會批啦

如果今次叫好叫座,今年又真係拎到男歌手獎
下次就真係可以去紅館喇

我 fd 11:30 時買到 Section 1-2 A 行
即係全場第一行,仲要近中間
星勤 發表於 2016-10-14 11:52

點解會咁?
我10點sharp開始㩒左好耐先買到k行

我估Sony都冇諗過咁好賣
不過佢地今次係醒既
喺social media重點推Jason早期幾首hit歌
嗰堆歌係唔少人集體童年回憶黎

TIP 佢會唱咩歌時間

新碟12首應該全部會唱晒
剩返既10-15首, 估
1. 告別之前
2. 一字一淚
3. 別來無恙
4.  ...
dongbb2332 發表於 2016-11-2 13:27

我估有時機冇我沒有

ViuTV APP同viu.tv獨家網上直播禮拜日尾場!!!
Source: viutv facebook
阻住 發表於 2016-11-23 22:20

估唔到直播尾場!

非常極度希望Sony唔好安排任何師弟妹做嘉賓

睇到大家啲comments有啲sad
睇得出陳生擺左好多時間心機喺個show度
或者rundown係有改善空間
但我唔覺得對整體可觀性有好大影響
成個production比起三年前係天同地
Jason表現都係三級跳
除左少少沙聲,係唱得勁好
希望黎緊兩場都keep到
個show短可能係想留力

至於揀歌,我諗佢地都係想盡量迎合大眾口味
啲人入場都係想聽佢唱慢歌hit歌
個show又唔係長,就算再多幾首慢歌都不至於會悶

我反而覺得最奇怪係Edward Chan嗰part
一首比一首hea
唔鐘意還唔鐘意,始終係表演一部分
係咪應該認真啲唱?

《講到許志安擔任嘉賓,他自爆親筆寫信邀請對方來:「因為我中文差,所以封信愈寫愈潦,寫咗四頁紙,其實好難寫,而且係要求對方嚟做嘉賓。(點解唔打電話而要寫信?)我冇佢電話,我係托個舊同事幫手。(咁佢寫番信覆你?)佢托個舊同事答覆。」

至於講到曾有人叫他轉公司,Jason坦言曾有兩、三間公司接觸過佢:「都係嗰幾間主要嘅唱片公司。(你有冇心郁郁?)冇,因為未去到有咩要傾之前,口頭上睇吓有冇興趣時我已經落咗閘,所以唔會去到下一步。(點解唔轉?)因為我花咗好多時間同佢哋由同事變做朋友,唔想冇咗呢段友誼,我做呢份工係生活一部分,我想生活可以開心滿足,而我滿足嘅方法就係同到鍾意嘅人一齊做嘢,唔係唔完全計較錢,但係足夠嘅。(同依家公司仲有幾耐約?)仲有好幾年。(之後會繼續續約?)會,除非我唔做呢行為止,如果有一日我唔做,但出番嚟我都係想簽番呢間公司。(咁長情?)係,飲水思源嘛,同埋我哋努力做呢件事,我嘅成果係應該同佢哋一齊分享。」》

呢個世代竟然仲有人寫信,點解可以咁可愛?

不如林生走啦咁,既然才華洋溢又大野心,何必屈就?想開紅館最好就係去環球,反正冇男歌手。

想知其實佢唔中意邊首歌
PerryXD 發表於 2016-11-28 22:55

首選斷絕來往