返回列表 發帖
首先要有條橋先
dongbb2332 發表於 9/10/2016 20:08
我在那天橋遇上了!!!!!!

好悶

前事霎眼散落我身後
擁有出於當初沒有塵埃都沒有
忘掉世界才能望透天高與地厚~~ ...
kwanie 發表於 2016-10-9 20:03

我今晚唔知點解都成日諗到呢首

好悶
bagfgfcde 發表於 2016-10-9 21:23

聽歌
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

我今晚唔知點解都成日諗到呢首
electric 發表於 9/10/2016 21:57
點解要轉plug, why !?

kwanie 發表於 2016-10-9 22:18

當年人瑞隻碟俾fans鬧爆,但成隻碟我都覺得好好聽

當年人瑞隻碟俾fans鬧爆,但成隻碟我都覺得好好聽
kayzzz 發表於 2016-10-9 22:23

Amusic三寶我至like始終係Meridian

kwanie 發表於 2016-10-9 22:18

橋橋同快樂歌都大愛噶
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

其實我唔明點解d人鐘意行山?咁鬼曬又多蟲
行街都係行啫......都可以當運動啫 ...
electric 發表於 2016-10-9 19:48

咁你要問吓Timmy 先得
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

聽歌
JasOh103 發表於 2016-10-9 21:57

聽完都悶呢

聽完都悶呢
bagfgfcde 發表於 2016-10-9 23:29

咁就要聽下cover
例如獨一無二既cover

我的情書好慘 攤到凍曬無位冠

DJ SG LA A&G Gigi 小巧 Mag Jason 8爭3
希望呢排無乜新歌啦

我好似都係 好多歌都可以即plug即上

除左美祖, 仲有兩個人妻都唔見左

得番 ...
kevinlai1621 發表於 2016-10-9 16:52

美霏宣傳明年復出 拯救香港樂壇
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

好SE7EN呀SONY可唔可以回收+重拍依個MV, 隔住個MON都聞到陣大陸7味
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

好SE7EN呀SONY可唔可以回收+重拍依個MV, 隔住個MON都聞到陣大陸7味
dongbb2332 發表於 2016-10-10 01:10
時機兩個字上面都寫住7

攝住三個暗星 今個星期有8首歌搶榜尾苦苦
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

我jupas揀科只係諗到頭兩個choice

我jupas揀科個draft只係諗到頭兩個choice
bagfgfcde 發表於 2016-10-10 15:32
唔緊要啦 你咁勁都穩入A1啦

唔緊要啦 你咁勁都穩入A1啦
nicholashin 發表於 2016-10-10 15:33

做乜暗串我

我jupas揀科只係諗到頭兩個choice
bagfgfcde 發表於 2016-10-10 15:32

第一輪都係要d會interview嘅科俾頭遮
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

今日同個fd講吳若希暫別娛樂圈
佢話:唔出奇阿,佢嫁左個靚仔老公
之後我話:個嗰係吳雨霏
(靜左30秒)
佢講:哦!我記得啦!唱越難越愛個嗰!但佢仲有d咩歌?
Happy and Blessed.

今日同個fd講吳若希暫別娛樂圈
佢話:唔出奇阿,佢嫁左個靚仔老公
之後我話:個嗰係吳雨霏
(靜左30秒)
佢講: ...
jose 發表於 2016-10-10 23:02

又係cm潮文

Yoga勁多歌 聽唔哂 苦苦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

HOTMAN 發表於 2016-10-10 23:47

Delete哂佢咪得

巾幗之諜血長天真係差到
難怪俾人雪咁耐

HOTMAN 發表於 2016-10-10 23:47
Phil無咁多 可以聽得曬

巾幗之諜血長天真係差到
難怪俾人雪咁耐
林仔 發表於 2016-10-11 00:05

個cast勁唔開胃 (雖然對男女主OK), 成個神探哥倫布2.0咁
得首歌係亮點

利申: 未開 差喺邊?

其實TVB近年續集真係無幾套好睇
搞衰招牌就多

個cast勁唔開胃 (雖然對男女主OK), 成個神探哥倫布2.0咁
得首歌係亮點

利申: 未開 差 ...
JasOh103 發表於 2016-10-11 00:38

一本正經咁拍到一部搞笑片咁咯

主題曲係幾年前錄低嘎?

得首歌係亮點
JasOh103 發表於 2016-10-11 00:38

小道消息話, 孤嶺花將於下星期上榜, 順便幫kay媽強搶女金
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

小道消息話, 孤嶺花將於下星期上榜, 順便幫kay媽強搶女金
kevinlai1621 發表於 2016-10-11 10:48

小道消息好似幾準喎

Delete哂佢咪得
kayzzz 發表於 2016-10-10 23:57

黑心 反嘉
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

有冇人提我播下分手的美等SG上下榜

有冇人提我播下分手的美等SG上下榜
HOTMAN 發表於 2016-10-11 16:02

播左孤嶺花未

有冇人提我播下愛情小品等Phil上下榜
HOTMAN 發表於 2016-10-11 16:02
快啲播啦

JamCast 係時候嘔番首四季出黎好喎 (有錯請指正)
week13

播左孤嶺花未
kayzzz 發表於 2016-10-11 17:15

播左孤嶺異未

今年英皇d 暗星派兩隻歌就收工
還我 二見不合

播左孤嶺異未
matthew1990 發表於 2016-10-11 19:17

易拎菇?

易拎菇?
kayzzz 發表於 2016-10-11 21:36

Yes

今年英皇d 暗星派兩隻歌就收工
還我 二見不合
jasonng 發表於 2016-10-11 21:17
即係泳兒唔係暗星?

易拎菇?
kayzzz 發表於 11/10/2016 21:36
我覺得我改呢個名真係不得了

A. 女神 - 鄭欣宜
B. 你在我在 - 許廷鏗

i. 該死的快樂 - 王菀之
ii. 一樣不一樣 - Supper Moment
iii. 親愛的黑色 - 何韻詩
iv. (Reserved,預料有)
v. (Reserved,預料有)

1. 黃昏點唱機 - 容祖兒
2. 無人知道雙子座 - 容祖兒
3. 我好得閒 - 容祖兒
4. 新貴 - 容祖兒
5. Gotta Get High - 容祖兒
6. 鴛鴦襪 - 容祖兒
7. 很想要吧 - Gin Lee

點揀好
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

A. 女神 - 鄭欣宜
B. 你在我在 - 許廷鏗

i. 該死的快樂 - 王菀之
ii. 一樣不一樣 - Supper Moment
iii. 親愛的黑色 - 何韻詩
iv. (Reserved,預料有)
v. (Reserved,預料有)

1. 黃昏點唱機 - 容祖兒
2. 無人知道雙子座 - 容祖兒
3. 我好得閒 - 容祖兒
4. 新貴 - 容祖兒
5. Gotta Get High - 容祖兒
6. 鴛鴦襪 - 容祖兒
7. 很想要吧 - Gin Lee

點揀好
John 發表於 2016-10-11 22:47

BAM

2015年8月8日 晴天
今天,我和三名同伴倒下了
我們支撐了百多年,突然就要結束生命
你們寫下一個個訊息,對我們訴說你們的掛念

其實,我們和你們一樣,沒有靈丹妙藥讓我們重生
大概我們留下這屍骸,讓你懷緬,尚不算最無情的道別

心反正留不低 身總算留得低

話說我諗咗好耐呢段tag係講緊咩
最後諗到係講四棵古樹被斬 原來都過咗年幾

十週年...點解淨係得新曲加精選架

BAM
matthew1990 發表於 2016-10-11 22:52

到底刪除線BAM定係冇線BAM
苦苦
week13

到底刪除線BAM定係冇線BAM
苦苦
b01091018 發表於 2016-10-12 17:55

BAM 哂我刪左嗰啲

BAM 哂我刪左嗰啲
matthew1990 發表於 2016-10-12 19:40

雙子座都唔使bam
愛祖

雙子座都唔使bam
愛祖
bagfgfcde 發表於 2016-10-12 20:10

你要了解番「無人知道雙子座」同「新貴」都是John 的最愛
佢日日發開口夢 都講起呢兩首歌

你要了解番「無人知道雙子座」同「新貴」都是John 的最愛
佢日日發開口夢 都講起呢兩首歌  ...
matthew1990 發表於 2016-10-12 20:16

你訓係佢隔離?