返回列表 發帖
有心! 希望無大礙
lblemon 發表於 2017-2-22 12:38

生活就係有時無啦啦有突如其來既事要面對,
但係自己未必控制得到,

所以希望你無論如何都樂觀面對!

生活就係有時無啦啦有突如其來既事要面對,
但係自己未必控制得到,

所以希望你無論如何都樂觀面對!{:1_11 ...
kel_kelvin 發表於 2017-2-22 12:48

其實隻雀就快15歲,老架啦,我有心理准備,不過始終唔捨得,希望佢仲可以開心多活數年

今次我覺得自己over react左,畢竟佢而家狀態仍然好好,根本唔需要咁擔心住。不過,感受上始終係囉囉攣咁

其實隻雀就快15歲,老架啦,我有心理准備,不過始終唔捨得,希望佢仲可以開心多活數年

今次我覺得自己ov ...
lblemon 發表於 2017-2-22 13:02

你要勇敢面對。人生命都可以好短暫。珍惜最緊要。。

你要勇敢面對。人生命都可以好短暫。珍惜最緊要。。
kk8733 發表於 2017-2-22 17:16

系,活在當下,同埋而家好地地既話,唔好擔心埋明日果份,唔妥果時先算

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

播兩首麟伯
我們的總和

http://japhub.com/?c=4731
以下十項的裝可愛/乖舉動是最討人厭的!
▼ 10位  對著動物和小朋友都會反復叫「可愛」很多次
"兔咁可愛"
▼ 8位  喜歡表現自己性格天然(例如讀錯漢字)
"咁都唔認得我把聲。歐。。"
▼ 7位  喜歡表現自己弱小(例如跌倒、提不起「重物」)
"成日話驚"
▼ 5位  拉長語尾
"果堆句號算唔算"
▼ 1位  用名稱來稱呼自己
(例如兔兔說「兔兔今日想食蛋糕」)

唔知kk8733有幾多項中左

播兩首麟伯
Wonders 發表於 2017-2-22 21:53

http://japhub.com/?c=4731
以下十項的裝可愛/乖舉動是最討人厭的!
▼ 10位  對著動物和小朋友都會反復叫「可愛」很多次
"兔咁可愛"
▼ 8位  喜歡表現自己性格天然(例如讀錯漢字)
"咁都唔認得我把聲。歐。。"
"成日話驚"
▼ 5位  拉長語尾
"果堆句號算唔算"
(例如兔兔說「兔兔今日想食蛋糕」)
harryharry 發表於 2017-2-22 23:02

▼10位  對著動物和小朋友都會反復叫「可愛」很多次
我唔會叫可愛好多次。。
▼8位  喜歡表現自己性格天然(例如讀錯漢字)
"咁都唔認得我把聲。嬲。。"

"成日話驚"。驚係細膽。唔關弱小事。。

▼ 5位  拉長語尾
"果堆句號算唔算"。唔覺自己有。

(例如兔兔說「兔兔今日想食蛋糕」)。我好少食蛋糕

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

**** 本內容被作者隱藏 ****
kevinlai1621 發表於 2017-2-23 17:56

老老實實我想開炮
我們的總和

老老實實我想開炮
Wonders 發表於 2017-2-23 17:57

係就快啦, 佢貢獻都俾人扣低條線都無咩所謂啦

係就快啦, 佢貢獻都俾人扣低條線都無咩所謂啦
kevinlai1621 發表於 2017-2-23 18:02

係咁呃po
我們的總和

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

bagfgfcde 發表於 2017-2-23 18:17

可以考慮re山林道再頒至尊
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

HOTMAN 發表於 2017-2-23 20:40

睇唔睇李榮浩好

睇唔睇李榮浩好  **** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 23/2/2017 21:57
佢同phil 邊個隻眼大d?

kwanie 發表於 2017-2-23 22:06
bag大啲

bag大啲
nicholashin 發表於 23/2/2017 22:07

btw

睇唔睇李榮浩好  **** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-2-23 21:57

彷彿我靈魂被擄走

東鐵線同街市有得揮
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

小道消息指出我榜暫定首奪十大嘅歌手全部出道超過十年

21:30嗰part播訪問又係咩玩法
我們的總和

21:30嗰part播訪問又係咩玩法
Wonders 發表於 2017-2-27 18:51

我都想知 唔會咁多日都係個半鐘ma

我都想知 唔會咁多日都係個半鐘ma
kevinlai1621 發表於 2017-2-27 19:29

今晚仲有啊車
我們的總和

今晚仲有啊車
Wonders 發表於 2017-2-27 20:35

中左伏 其實我都好耐無聽丸丸
  話說娃娃個part其實係咪即係好似上年520個時咁

中左伏 其實我都好耐無聽丸丸
  話說娃娃個part其實係咪即係好似上年520個時咁{:1_11 ...
kevinlai1621 發表於 2017-2-27 20:38

Vani又做燈神
我們的總和

Vani又做燈神
Wonders 發表於 2017-2-27 21:45

唔知今年又會輪到邊個爆大冷

好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩 ...
616.1314 發表於 2017-2-27 22:27

HOTMAN 發表於 2017-2-27 22:42

好多課 Lectures 要清加好多野要做加好多野要溫
然後我又好懶好頹
二〇二三年度全女班投票

好多課 Lectures 要清加好多野要做加好多野要溫
然後我又好懶好頹  ...
616.1314 發表於 2017-2-27 22:55

唔可以咁頹。加油呀。。

唔可以咁頹。加油呀。。
kk8733 發表於 2017-2-27 23:11

望到153個lectures就完全唔想做 X_X
二〇二三年度全女班投票

616.1314 發表於 2017-2-28 00:04

咁多

616.1314 發表於 2017-2-28 00:04
You should have many sources ^^

望住d人開sem我冇sem開有d感慨

望住d人開心我冇心開有d感慨

好心啦 咁低質既問題都問
做得咁好攞影后都要比你問到好似要多得人哋唔拍先有獎
執二攤係好平常既事 係低質傳媒先會focus呢種閒事
咁多問題可以問偏要問咁低能既 唔通想佢答 「係呀 我會請佢飲茶」咩
痴l線
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

kwanie 發表於 2017-2-23 22:06

肯定PHIL 眼大D,李榮浩隻眼異常細

肯定PHIL 眼大D,李榮浩隻眼異常細
lblemon 發表於 2017-2-28 09:47

王喜呢

王喜呢
艾石仔 發表於 2017-2-28 09:48

王喜都好細眼,同李榮浩不相上下,感覺上李好似仲細D?

隻雀睇左獸醫啦,麻醉,抽血,X光,抽組織,頸果粒野抽出黎既主要係血,但亦發現異常細胞。醫生話有機會係癌,但雀仔其實好少生癌,而且身體其他地方都係正常, 因此要揾出面D pathologist睇組織抹片

驗血發現唔夠鈣,要補鈣

王喜都好細眼,同李榮浩不相上下,感覺上李好似仲細D?
lblemon 發表於 2017-2-28 09:50

王喜正D。。。

屈服唔等於道歉學習中
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩啊好煩 ...
616.1314 發表於 2017-2-27 22:27

Ruby style?

李榮浩對眼細啲定Merry Lamb Lamb對眼細啲

好心啦 咁低質既問題都問
做得咁好攞影后都要比你問到好似要多得人哋唔拍先有獎
執二攤係好平常既事 係低質 ...
JasOh103 發表於 2017-2-28 08:39

好小報風格
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃