返回列表 發帖
苦苦 正想回覆就鎖左post
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

而家回返LOR
dongbb2332 發表於 2016-10-3 01:20

可能男三甲又要含淚方大同...
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

霏霏幾時派歌
-Prince- 發表於 2016-10-3 01:21

不如翻plug My January d歌啦
見到而家d人做4首派4首, 霏霏8隻歌派得兩首真係好唔抵

其實共和越多貢獻可唔可以spin 做可有可無
kwanie 發表於 2016-10-3 13:41

人地叫大家唔好咁 CARE 貢獻咗幾多,但又要每星期話比大家自己幾有貢獻,好難明呀  ...
賴爽 發表於 2016-10-3 15:08

我在乎~~~我在乎

不嬲都係用黎自high gala
dongbb2332 發表於 2016-10-3 13:42

咁成個榜本身都係

薛DJ都講扑扑扑苦苦
b01091018 發表於 2016-10-5 19:20

咁游DJ呢

話說一早book好哂機票同住宿之後
突然唔想去......想留係而家既國家

去邊旅行?
matthew1990 發表於 2016-10-7 01:49

過幾日去火雞國

GRAPE
matthew1990 發表於 2016-10-7 22:09

而家係格魯吉亞

A. 女神 - 鄭欣宜
B. 你在我在 - 許廷鏗

i. 該死的快樂 - 王菀之
ii. 一樣不一樣 - Supper Moment
iii. 親愛的黑色 - 何韻詩
iv. (Reserved,預料有)
v. (Reserved,預料有)

1. 黃昏點唱機 - 容祖兒
2. 無人知道雙子座 - 容祖兒
3. 我好得閒 - 容祖兒
4. 新貴 - 容祖兒
5. Gotta Get High - 容祖兒
6. 鴛鴦襪 - 容祖兒
7. 很想要吧 - Gin Lee

點揀好

呢隻聽過10次以下  
反而想知有邊啲歌俾佢bam 咗
jasonng 發表於 2016-10-13 11:29

其實我幾鍾意呢隻

謝大媽拎走左首勢不兩立 有冇考慮過還番首比人 苦苦
HOTMAN 發表於 2016-10-14 08:22

佢d質素係正視愛正視對等......

好想食野 有冇獎比我食
HOTMAN 發表於 2016-10-14 22:50

食女金啦

**** 本內容被作者隱藏 ****
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-15 01:39

hit list咪最幸福的眼淚, 豔羨, 想入非非, 我敢愛, 1000個假想結局同我本人囉

Dj 三首hit?
kayzzz 發表於 2016-10-15 12:02

kkbox同itunes走勢都唔錯
YouTube views都唔差

你會聽啲咁近期嘅歌咩
harryharry 發表於 2016-10-15 18:35

唔通無人知道雙子座係明朝歌曲???

有得跳舞entertain下咪幾好

幾難得先有一條龍 連埋mv同stage performance去promote dance song ...
HOTMAN 發表於 2016-10-16 23:31

但佢D喘氣聲, 仲要喘到有d唔唱令我諗起阿嬌心多
雖然阿嬌嚴重好多

同埋慈善show都出咁多dancer, 幾dum本
真是大慈善家

陳柏宇碟名同演唱會名都幫容祖兒新主打宣傳
失望

肚痛
成晚all屎同埋趕稿

食完早餐繼續all屎

dklm 689
dklm 猿人
dklm 臭_律師
食屎啦 祝你地全家世世代代做中國人

Amusic三寶我至like始終係Meridian
electric 發表於 2016-10-9 22:31

一樣
Meridian聽落最舒服
又冇核突唱腔
而且接近林夕包碟, 有得J詞
林若寧隻只談都寫得唔錯

又有選擇困難症

A. 四季 - 陳奕迅
B. 山林道 - 謝安琪
C. 紅棉路上 - 梁詠琪

呼吸清新空h ma
dongbb2332 發表於 2016-10-9 19:53

同意
心曠神怡

你會聽啲咁近期嘅歌咩
harryharry 發表於 2016-10-15 18:35

唔通聽祖國兒女咩=.=

睇樓上comment以為JW跳得好勁添,點知只係跳下阿婆健康操扭下屎忽咋,咁都喘氣,有無咁孱呀
啲低 ...
kayzzz 發表於 2016-10-17 02:08

仲要成句唔唱
d咩即刻有酒黎又唱得難聽

保良runaway live.....十級驚嚇
HOTMAN 發表於 2016-10-16 23:24

真係好難聽
等我整理下

(拍掌)

求(落唔到)情是白費心機  (now you get off my way)
明明(又落唔到, 眼望左邊)是你太卑鄙
成群男士逗我歡喜 跟我比 (跟隨dancers步伐單手叉腰)
_ _ (mute左)專一的顧忌 即刻不顧忌 天黑即進入 放肆的天地

Runaway 玩 好多嘢_ _
Runaway 玩 hehe接heyhey
Runaway 玩 好多_ _ _ (唱錯歌詞,接唔返tim)
_ _ _ _ _ 點解要嗌死

Runaway 玩 玩多個星k(靜音)
Runaway 玩 didi接deydey (開始玩dancers屁屁)
Runaway 玩 即刻有_ _(靜音但繼續做口型, 顯示自己記得歌詞)
他不愛惜 不愛惜可以飛

我今晚不做僕人
我嘴巴發風騷性感的發音
自律是多麼笨 ch便吻
至少我飲醉可以忘掉你一陣
好 懷疑甚麼會發生
聽朝先再想一次混亂人生
為何還這麼緊 誰心狠
至少我飲醉可以忘掉你一陣

Na... Na... (做早操)

k情是白費心機 (now you get off my way)
m m是你太卑鄙
成群男士逗我歡喜 跟我比
從前專一的顧忌 即刻不顧忌
天黑請進入 放肆的天地

_ _ _ _ _ _ _ _ _ (全句靜音)
Runaway 玩 hehe接heyhey
Runaway 玩 即刻有酒_
即刻會抽離 點解要_死
Runaway 玩 玩多個星K (大力吸氣)
Runaway 玩 didi接deydey
Runaway 玩 即h (喘氣) _ _ _
他不愛惜 不愛惜可以飛

(終於完, 好彩大台只唱半首, 撥下頭髮先)

他不愛惜 不愛惜可以飛

其實JW 應該係女高音定女中音呢?
matthew1990 發表於 2016-10-19 05:40

成句唔唱都夠膽死...

咁其實好簡單啫
佢咪哂成個副歌咪解決到個問題囉
我係佢就剩係唱主歌同「他不愛惜 不愛惜可以飛 ...
matthew1990 發表於 2016-10-19 05:43

如果副歌全部比哂mmo
都勉強算係一個解決辦法

諗起千嬅跳色惑
又係甩哂

JW啲低音咁差一早就應該避開嗰啲位唔好唱啦
matthew1990 發表於 2016-10-19 05:46

不過如果咁多唔唱
作為觀眾又會期望佢再跳勁少少

但慈善show排咁勁又係side氣

咁女人跳唱始終有限制既:
1. 呼吸同氣息
2. 音準
3. 發聲方法 (愈依賴head voice/falsetto 愈難跳唱: 所以 ...
matthew1990 發表於 2016-10-19 05:53

香女人

根據我以前既觀察, 好多外國巨肺型女歌手(特別係belting勁嗰啲) 都係唔可以跳唱既
反而歐美/日本 (e.g. JLo ...
matthew1990 發表於 2016-10-19 06:02

等我搵下鄭希怡同黃伊汶d跳唱片先

咁霏霏係邊type @@ 跳唱生我的命 The Present 豔羨
期待就有就有live

黃伊汶d跳唱唔是咪咀既咩?
matthew1990 發表於 2016-10-19 06:11

要搵下有冇live
個期興咪咀 梁詠琪d勁歌live成日咪咀
叱吒現場唱高妹正傳即刻現形

pun
#糧油 _ 議員
b01091018 發表於 2016-10-19 18:16

經民聯有糧尾fun同糧留油fun兩位女士

頂 整完JW靜音實錄之後
成日都哼住nananananananananana 談情是白費心機 runaway玩dede接dayday

首歌我麻麻
唔會洗到我腦嘎

btw, 番左香港未?
matthew1990 發表於 2016-10-20 08:46

你有得放咁長大假真是好
Btw 痾完屎未?
matthew1990 發表於 2016-10-20 18:38

有改善

雨霏啊新聞說你將會離開樂壇一年。。。你唔怕我移情別戀嗎?
jose 發表於 2016-10-22 19:33

吳雨霏 Kary Ng - 《最幸福的眼淚》MV
Published on Sep 4, 2015

霏霏已經暫別樂壇13個月零18日
東京3月都去到4次啦

數學題
咁台北四天三夜呢
kwanie 發表於 2016-10-22 20:39

吾識做。。。

夜蒲下先

艾石仔 發表於 2016-10-24 01:40

@@

可唔可以bam柒yysss8888
一了百了

陳輝陽有唱到 !?
kwanie 發表於 2016-10-30 00:45

可參考07年12金釵project
當年airplay好似係入左林二汶/關淑怡/李香琴數

蒲下頭先
其實好可惜當年無比好不容易遇見愛十大
-Prince- 發表於 2016-10-30 22:35

仲有8個星期
夠時間re返

啦支
dongbb2332 發表於 2016-11-1 23:03

啦支
支啦
Chi Na

原來我對佢都幾差

容祖兒:「JW唱得非常好,雖然《矛》的旋律不算最特別,但以她的獨特的聲線去演繹,覺得很適合,很好,最近 ...
HOTMAN 發表於 2016-11-4 00:17

眾星吹奏王顯兒

灰色係乜意思
我知啦

都唔係好差姐
bagfgfcde 發表於 2016-11-4 11:47

打算年尾前搵隻霏霏歌上榜

原來上一首女歌手既至尊歌已經係囍帖街
又陳/許/張既話 不如比欣宜啦 ...
JasOh103 發表於 2016-11-5 00:21

support無人知道雙子座

非安全都係唔值十大囉 仲要成班幫佢吹捧真係痴線
賴爽 發表於 2016-11-5 09:33

剛剛好>無人知道雙子座>其他

睇緊CNN