返回列表 發帖

羅力威Intimate Live

羅力威Intimate Live
日期     01 Aug 2012 - 05 Aug 2012
場地     E-Max Music Zone
門票類別     HK$380 / $250

support 羅力威~

門票明天發售喇,希望買到啦!

**《Adason Lo 羅力威 IIV Intimate Live》加開4、5/8兩場 **

最新消息!! 剛接獲EEG通知,由於《Adason Lo 羅力威 IIV Intimate Live》Concert 1/8、2/8、3/8之門票銷售反應熱烈,主辦方決定再加開4/8、5/8兩場,希望各位親愛的再次踴躍支持,極速搶購喇 !!

公開發售詳情:

《Adason Lo 羅力威 IIV Intimate Live》

公開發售日期: 2012年6月29日
公開發售時間: 早上10:00開始發售
票價:$ 380 / $ 250

>售票網:快達票特約銷售點

http://www.hkticketing.com/Ticke ... t%2FfraAgencies.asp

>網上購票:http://www.hkticketing.com/

>購票熱線:31 288 288

買左喇, 仲有少量笫4,5兩場嘅$380 飛咋,
未買嘅快D去買啦!

【on.cc 東方互動 專訊】 羅力威為下月五場音樂會加緊排練,他將會一改唱國語歌作風,選唱三首廣東歌,但擔心忘記歌詞:「我會盡力,甩嘴都要甩得精明!」
另外,他自爆經常胃痛:「因為一緊張我就唔想進食,之後就會胃痛,所以我會食飽先開騷!」

【on.cc 東方互動 專訊】 羅力威為下月五場音樂會加緊排練,他將會一改唱國語歌作風,選唱三首廣東歌,但擔 ...
discovered 發表於 2012-7-30 12:46

之前都有首改編既《三人行》啦... 仲幾好聽
今次唔落碟之嘛... 有咩好「一改」作風呢?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

轉自羅力威微信:
明天就是我的Intimate Live了,現在心情超緊張的  埋首綵排,希望明天的演出會讓你們都滿意啦 /微笑另外再來開估時間,昨天兩張相上面,我穿的TEE是這次演唱會的限量紀念TEE,會在會場外開賣,大家多多支持

羅力威第一埸演唱會演唱歌曲
01.   暗號llv
02.   睡不著
03.   櫻花咒
04.   現實不重要
05.   你不知道的事(王力宏)
06.   尋找的是你
07.   太美麗(陶喆)  
08.   花無情
09.   曾經太年輕(藍又時)
10.   今生不再 (黎明)
11.   你是如此難以忘記(梁朝偉)
12.   每次醒來(劉德華)
13.   讓我暖一些 (蘇永康)
14.   你把我灌醉(黃大煒)
15.   古巨基羅力威  - 獨男
16.   古巨基 - 戀無可戀
17.   Let's Get Wet(林峰)
18.   我要玩(容祖兒)
19.   情人季節
20.   紅不紅
21.   暗號llv
22.   全職宅男
23.   無所謂
24.   世界が終わるまでは(WANDS)
25.   片尾曲

第一埸嘉賓  古巨基

第二場 (2/8) 歌單
01.   暗號llv  
02.   睡不著
03.   櫻花咒
04.   現實不重要
05.   你不知道的事(王力宏)
06.   尋找的是你
07.   太美麗(陶喆)
08.   花無情
09.   曾經太年輕(藍又時)  
10.   今生不再 (黎明)
11.   鍾舒漫 + 洪卓立 - 傻瓜
12.   鍾舒漫 - Shout
13.   Let's Get Wet (林峰)
14.   我要玩 (容祖兒)
15.   你是如此難以忘記 (梁朝偉)
16.   讓我暖一些 (蘇永康)
17.   你把我灌醉 (黃大煒)
18.   從未忘記 (葉文輝)
19.   情人季節
20.   紅不紅
21.   暗號llv
22.   全職宅男
23.   無所謂
24.   世界が終るまでは (WANDS)
25.   片尾曲

嘉賓:鍾舒漫

我要玩...

我要玩...
akk 發表於 2012-8-3 14:21

握手位時間黎架:lol

第三場 (3/8) 歌單
01.   睡不著
02.   櫻花咒
03.   現實不重要
04.   你不知道的事(王力宏)
06.   太美麗(陶喆)
05.   尋找的是你
07.   花無情
08.   曾經太年輕(藍又時)   
09.   今生不再(黎明)
10.   陳偉霆 羅力威 - 今天終於知道錯
11.   陳偉霆 - 女皇
12.   Let's Get Wet (林峰)
13.   我要玩 (容祖兒)
14.   你是如此難以忘記(梁朝偉)
15.   讓我暖一些(蘇永康)
16.   你把我灌醉(黃大煒)
17.   從未忘記 (葉文輝)  
18.   情人季節
19.   紅不紅
20.   暗號llv
21.   全職宅男
22.   無所謂
23.   世界が終るまでは (WANDS)  
24.   片尾曲

嘉賓:陳偉霆 :funk:

第四場 (4/8) 歌單
01.   睡不著
02.   櫻花咒
03.   現實不重要
05.   尋找的是你
07.   花無情
08.   你好嗎 (周杰倫)
09.   假如真的再有約會 (蔣嘉瑩)
10.   今生不再(黎明)
11.   羅力威 + 泳兒  - 屋頂
12.   泳兒 - 清空
15.   你是如此難以忘記(梁朝偉)  
16.   讓我暖一些(蘇永康)  
17.   你把我灌醉(黃大煒)  
18.   吳浩康 - 先入為主
19.   從未忘記 (葉文輝)  
20.   你把我灌醉 (與亢帥克合唱)
21.   情人季節
22.   紅不紅
23.   暗號llv
24.   全職宅男
25.   無所謂
26.   WANDS - 世界が終るまでは
27.   片尾曲

嘉賓:泳兒  吳浩康  亢帥克  合唱:你把我灌醉

um...差唔多出哂成間公司既歌手做嘉賓= =
今晚係立

祖兒唱我要玩???

...
艾石仔 發表於 2012-8-5 22:35

我估應該係唱左祖兒隻歌je
無理由日日都去掛XDDD

我估應該係唱左祖兒隻歌je
無理由日日都去掛XDDD
tungbilly 發表於 2012-8-5 22:39

好難想像佢唱我要玩==

第五場 (5/8) 歌單
01.   睡不著
02.   櫻花咒
03.   現實不重要
05.   尋找的是你
07.   花無情
08.   曾經太年輕(藍又時)
09.   假如真的再有約會(蔣嘉瑩)
10.   今生不再(黎明)
11.   陳奕迅 - K歌之王 (與洪卓立合唱)
12.   洪卓立 - 啞巴 (洪卓立獨唱)
13.   Let's Get Wet(林峯)
14.   我要玩(容祖兒)
15.   你是如此難以忘記(梁朝偉)
16.   讓我暖一些(蘇永康)
17.   你把我灌醉(黃大煒)
18.   從未忘記(葉文輝)
19.   情人季節
20.   你把我灌醉(黃大煒)
21.   紅不紅
22.   暗號llv
23.   無所謂
24.   世界が終るまでは(WANDS)
25.   片尾曲
26.   你好嗎(周杰倫)
27.   全職宅男

嘉賓:洪卓立  合唱:K歌之王
一連五晚的Adason Lo Intimate Live正式完滿結束了!

歌單「轉自羅力威歌迷會」

好難想像佢唱我要玩==
艾石仔 發表於 2012-8-5 22:53

我都覺XD
其實let's get wet都已經好似怪怪地~