返回列表 發帖

[Oct/28/2016] The Players - 陳柏宇 (CD) [LP #110]

歌手:陳柏宇
唱片名稱: The Players
唱片封面:

推出日期:2016/10/28
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 上集大結局
2. 我愛你夠貴
3. 巴別塔
4. 乜青
5. 沒有你, 我甚麼都不是
6. 車匙
7. 拍一半拖
8. 尊嚴
9. 固執
10. 永久保存
11. 逸後
12. 萬中無一

附加資料:
享受十年成果嘅同時繼續向前進發
陳柏宇Jason最新專輯【The Players】
5首全新作品+7首重新演繹作品
以歌曲答謝支持
最新派台作品 沒有你, 我甚麼都不是

為了讓歌曲營造出澎湃的感覺,監製Edward Chan特別找來曾為名導演昆頓塔倫天奴電影《冰天血地8惡人》(The Hateful Eight)演奏之奧斯卡金像獎得獎配樂 - 捷克國家交響樂團拉奏歌曲的弦樂部份,早前Jason更與Edward遠赴布拉格,親自監工呢!

出處: yesasia
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

竟然會選萬中無一
希望新版做得好
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩!翻唱o個D竟然全部都係K歌
希望巴別塔係慢歌 我愛你夠貴偏門D都唔介意
BTW 又話有你有沒有聽過o既?

晃眼   罗仲谦

計埋告別之前劇場碟今年有八首新歌
勁過四首歌男金

逸後新版好soft好正

睇圖包装似會係長型
其實收錄翻今年年頭2plug仲好過翻唱6首啦
推出日期:2016/11/28??仲有成個月

D 翻唱 會唔會都PLUG下

是咪專登由下影上sosad

歌手:陳柏宇
唱片名稱: The Players
唱片封面:

推出日期:2016/10/28
唱片類型:CD

TrackList:
此為i ...
hinz 發表於 2016-10-17 14:58

乜青另一個version失蹤咗
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

記得Jason曾經喺fb問人最鐘意佢邊啲歌
呢幾首應該係你瞞我瞞之後最多人揀嘅
真係好市場主導

但明明話有7首舊歌,仲有首去左邊?
唔通係實體版exclusive?
你瞞我瞞、別來無恙定I miss you?

記得Jason曾經喺fb問人最鐘意佢邊啲歌
呢幾首應該係你瞞我瞞之後最多人揀嘅
真係好市場主導

但明 ...
Crooks 發表於 2016-10-17 16:45

上面話係你有沒有聽過
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

之前聽訪問好似係話5首新歌+7首舊歌翻唱 所以我估計仲會有一首bonus song
無力將天氣逆轉。

好襯

上面話係你有沒有聽過
KYC0347 發表於 2016-10-17 17:11

佢意思唔係話鐘意但冇被揀中咩?

「新碟有5新7舊的歌曲,Jason覺得最難是選翻唱舊歌,「我同公司一齊揀,我係負責ban啲自己唔係咁想翻唱嘅歌。」不過,最終也有滄海遺珠,而Jason更認為這歌最能代表他入行以來心聲,「《你有沒有聽過》呢首雖然係國語歌,但好能夠表達到我,希望一直堅持做番自己,唔會盲目去做唱歌機器嘅心。」」

是咪專登由下影上sosad
艾石仔 發表於 2016-10-17 15:56

睇落無咁矮?
btw 我一路以為佢話嘅翻唱係人地啲歌 原來係自己嘅歌
都不失為一個低成本得嚟又算有十周年紀念感覺嘅做法

仲有碟名中文直譯叫玩家
愛祖
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Jason的腳有刺青

會買Jason十週年專輯
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

發夢都估唔到會有拍一半拖同尊嚴
希望新版尊嚴冇咁悶,舊版拉得好鬼長

開心, 無翻唱唱到爛晒既你瞞我瞞

之前李蘊十周年都翻唱過自己首孖公仔
仲有冇歌手咁樣做過?
人大了珍惜今次不可有下次

https://www.youtube.com/watch?v=cC6n-nj00Qw

逸後咪姐係唱番呢個version

奇袋新版嘅舊歌sss
利申:唔係鏡粉

06. 車匙 (2016 Version)

佢意思唔係話鐘意但冇被揀中咩?

「新碟有5新7舊的歌曲,Jason覺得最難是選翻唱舊歌,「我同公司一齊揀,我係負責ban啲自己唔係咁想翻唱嘅歌。」不過,最終也有滄海遺珠,而Jason更認為這歌最能代表他入行以來心聲,「《你有沒有聽過》呢首雖然係國語歌,但好能夠表達到我,希望一直堅持做番自己,唔會盲目去做唱歌機器嘅心。」」
Crooks 發表於 2016-10-17 17:25

咁都要寸祖祖

男銀喎

封面咩年代呀

Curious about his old songs. If it is anything like what he did to 斷絕來往 at his 2013 concert, I don't think it would be such a good idea.

封面咩年代呀
henhenhen 發表於 2016-10-17 22:20

字體有少少似美祖In Motion
碟名係美祖歌名
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

巧期待

實體版會唔會仲有其他驚喜?
舞來舞去 不日內開始錄音。

剩係翻唱個堆歌已經正到喊

個盒真係梯形?lol

得五首新歌

睇落無咁矮?
btw 我一路以為佢話嘅翻唱係人地啲歌 原來係自己嘅歌
都不失為一個低成本得嚟又 ...
hehemamama 發表於 2016-10-17 18:12
應該係條似裙又似褲嘅令佢更矮由下影上去拉返高人

美祖一年要被Tag幾多次

06. 車匙 (2016 Version)

咁都要寸祖祖
kayzzz 發表於 2016-10-17 20:49

用碟名Tag完美祖之後再串佢高招呀

得五首新歌
stopzi 發表於 2016-10-18 18:11

計埋年頭嘅告別之前同木馬小盒/ 乜青(OTA) 都有8首了
無力將天氣逆轉。

計埋年頭嘅告別之前同木馬小盒/ 乜青(OTA) 都有8首了
moxy 發表於 2016-10-18 19:26

仲有請跟我走呢
佢今年真係算勤力

陳柏宇 Jason Chan 3 分鐘  
我隻最新專輯 "The Players"可以係 iTunes 預購啦!而家預購仲可以得到埋獨家Digital Track "#逸後"添!!

iTunes:
http://bit.ly/JasonChanThePlayersiTunesPreOrder

又黎Digital獨家呢招谷銷量
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

支持佢,我心中2016男金。
好想知巴別塔係慢歌定快歌。

支持佢,我心中2016男金。
好想知巴別塔係慢歌定快歌。
liebe 發表於 2016-10-18 22:28

唔係k歌,應該都唔係慢歌

From Edward Chan's IG:
「...今晚做呢首歌叫'巴別塔';一直都想搵機會透過歌曲講下喺世界上種種天災人禍中產生出嘅負能量,當中有不幸的,亦有荒謬的;剛好碰到我其中一個writer寫嘅一首demo叫'消失的童話',腦袋中就有個聲音: '就呢首啦',最後得到呢份有真實有虛幻嘅呢一份詞。首歌對自己都有一定嘅意義,會比心機做好,希望可以盡快面世。#巴別塔  #梁栢堅 」

仲有請跟我走呢
佢今年真係算勤力
uran 發表於 2016-10-18 20:24

其實佢上年都好勤力,真大碟啊,好過某d人幾首歌又有大獎啦

「...今晚做呢首歌叫'巴別塔';一直都想搵機會透過歌曲 ...
Crooks 發表於 2016-10-18 23:11

應該似讓子彈飛,期待

呢次好想買
DM多仔多到覆唔哂

「...今晚做呢首歌叫'巴別塔';一直都想搵機會透過歌曲 ...
Crooks 發表於 2016-10-18 23:11

wow,期待期待。
同意樓上講佢上年都勤力,上年佢係我心中男銀,今年真心值金。
唔知佢會唔會11月派多首呢?!

Updated

多左固執
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

幾正喎隻碟
任我行 失憶蝴蝶

Updated

多左固執
hinz 發表於 2016-10-25 19:49

不得了啦

逸後新version 好正,Sony會唔會考慮plug返

今次呢隻半年後唔會$18啦掛......

今次呢隻半年後唔會$18啦掛......
hehe 發表於 2016-10-25 23:52

上年果隻都好似無特價吧

itunes有得聽
巴別塔慢歌
車匙 改完笑左
漫天子彈 朦起雙眼 都會為你分擔

車匙 改完笑左
tobby 發表於 2016-10-27 22:14

好似Tvb果d台慶歌既編曲