返回列表 發帖
點解itunes少咗首固執嘅

聽日等埋實物先聽

車匙 做乜勁果然真係Player
Infinity & Eternity

車匙好卡通。OMG。
-
對Edward同Jason好失望,因為新演繹D歌好怪,明明sad歌唱到好似卡通歌咁。破壞曬原曲的味道。我希望佢個演唱會唔好唱2016版ge歌,否則我放棄做佢的粉絲。

kkbox無逸後同固執既

車匙好卡通。OMG。
-
對Edward同Jason好失望,因為新演繹D歌好怪,明明sad歌唱到好似卡通歌咁。破壞曬原曲 ...
angelicdestiny 發表於 2016-10-28 01:32

好似打機嗰啲background music咁 變左開心歌
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

老實講改編個幾首 除左萬中無一
無一首我識欣賞 全部為改而改 改到不倫不類

我覺得改編果part好似聽iTunes Session咁
又因為首首個改法都差唔多,然後幾首個唱法都好 沒有你 咁
不過車匙本身個改編曲我覺得幾好聽

隻碟個實物好搞笑
真係梯形
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

除左歡欣版車匙脆異啲之外,其他ok呀
佢都係用佢近兩年嘅唱腔去唱
我諗係想搣甩個少男怨曲feel
不過先入為主,要聽多幾次先慣
暫時最鐘意逸後同萬中無一

另外巴別塔好正

kkbox無逸後同固執既
timothy1704 發表於 2016-10-28 08:52

陳柏宇 Jason Chan 3 分鐘  
我隻最新專輯 "The Players"可以係 iTunes 預購啦!而家預購仲可以得到埋獨家Digital Track "#逸後"添 ...
Ki 發表於 2016-10-18 21:40
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

試聽左30秒「歡欣版車匙」
覺得都OK喎,聽得好開心

隻碟個實物好搞笑
真係梯形
hinz 發表於 2016-10-28 12:48

唔該報下價

暫時 The Players 歌曲喜愛程度 ( 煲得耐咗,對某啲歌改觀曬 ):
新歌部分:巴別塔 > 乜青 >  我愛你夠貴 > 沒有你,我什麼都不是 > 上集大結局
舊歌重唱部分: 萬中無一 > 車匙(開車兜風版 )> 逸後 > 拍一半拖 > 固執 > 尊嚴 > 永久保存

巴別塔好_正!!

我第一次聽車匙 覺得呢個version唔錯wor 易入口過原版
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我覺得新版ge歌似舞台劇/歌劇feel咁

信和 120
HMV 139
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我第一次聽車匙 覺得呢個version唔錯wor 易入口過原版
HOTMAN 發表於 2016-10-28 16:00

明明好正

我愛你夠貴好岩佢唱

CD warehouse 129
Infinity & Eternity

CD warehouse 129
pooh1460 發表於 2016-10-28 17:38

信和$120(連poster)
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

雖然無期望過,但係改編果幾首都好PUN呀

車匙好卡通。OMG。
-
對Edward同Jason好失望,因為新演繹D歌好怪,明明sad歌唱到好似卡通歌咁。破壞曬原曲 ...
angelicdestiny 發表於 2016-10-28 01:32

又唔使因為咁而唔做佢粉絲既   仲有好多好歌呢

又唔使因為咁而唔做佢粉絲既   仲有好多 ...
stopzi 發表於 2016-10-28 20:20

但係佢改篇個幾首歌係經典歌,如果佢係演唱會唱咁我死得啦。不過我講笑je,我依然都會係Jason的fan。支持左10年啦。

但係佢改篇個幾首歌係經典歌,如果佢係演唱會唱咁我死得啦。不過我講笑je,我依然都會係Jason的fan。支持 ...
angelicdestiny 發表於 2016-10-28 21:25

訪問講左演唱會會唱新版

訪問講左演唱會會唱新版
hehe 發表於 2016-10-28 21:37

No!!! 慘情歌王子變了開心王子,果然play我地。

No!!! 慘情歌王子變了開心王子,果然play我地。
angelicdestiny 發表於 2016-10-28 22:45

車匙真係聽到笑出聲
心情唔好一定要拎出黎聽

首固執係咪得hmv play有?
實體碟係咪有晒固執同逸後

首固執係咪得hmv play有?
實體碟係咪有晒固執同逸後
timothy1704 發表於 2016-10-29 00:18

CD有哂啊

《巴別塔》好電影feel, 想問《逸後》最後個verse哇乜?
咁多該篇的歌最好聽係《萬中無一》。其他pass。LOL

我愛你夠貴好岩佢唱
add 發表於 2016-10-28 17:35

呢首好正 好funky

其實Jason唱快歌都駕馭得好好

好似Tvb果d台慶歌既編曲
CunninG 發表於 2016-10-27 23:01

岩晒演唱會握手位/encore前快歌medley唱 (最後噴紙碎+金條)

改編黎講,車匙係最有驚喜

HMV play試聽30秒固執好似改完都仲好好聽咁
其他除左永久保存同萬中無一之外都好似人格分裂咁 把聲幾靚都無用
巴別塔比想像中悶,要煲下先

樽鹽 幾好聽
love wins!

點解KKBOX無逸後同固執既?!?!

其實車匙編曲幾好聽呀,問題係jason唱唔到個感覺出黎,佢handle非慘情歌仍然要磨練下

點解KKBOX無逸後同固執既?!?!
Lewis 發表於 2016-10-29 18:05

網上平台得Apple Music有逸後,HMV Music有固執

當ep聽算
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

有冇曲詞編監睇?

我鍾意我愛你夠貴!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

我愛你夠貴要派啦!!!!!!

我愛你夠貴算係拍乳最up beat既歌?!
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

其實可以派埋其餘果兩隻

其實可以派埋其餘果兩隻
stopzi 發表於 2016-10-30 14:04

派是但一隻年尾上到903個榜尾幾個星期都OKAY
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

派是但一隻年尾上到903個榜尾幾個星期都OKAY
dongbb2332 發表於 2016-10-30 14:05

我愛你夠貴

最愛巴別塔!!!!!!

我愛你夠貴同巴別塔都勁勁勁勁勁勁正
不過入面O個3張黑白POSTCARD咩事
好搞野 哈哈

有無人覺得 我愛你夠貴 開頭好似楊千嬅首 大慈善家
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

終於入左手
我愛你夠貴真係好正T-ma曲都好有保證
巴別塔就真係有d悶
翻唱部份我又接受到車匙揸跑車嘅感覺
拍一半拖同逸後就不過不失, 反而接受唔到尊嚴, 雖然係好grand, 但把聲同弦樂好唔夾
永久保存都係, 始終年紀係有增長, 呢d咁青春嘅歌真係唔易carry
固執, 萬中無一呢兩首就真係好正
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑