返回列表 發帖

別說 - JC

單選投票, 共有 25 人參與投票
52.00% (13)
0.00% (0)
0.00% (0)
16.00% (4)
32.00% (8)
您所在的用戶組沒有投票權限

歌曲: 別說
主唱: JC

派台日期: 2016-10-2

曲:金大洲
詞:王雅君
監製:周世暉

一段親暱過了後
一段幸運過了後
想保留 卻又沒把握
轉身後 愛墜落

你說愛就像石頭
倔強一碰就疼痛
把心緊緊包裹 不透明的夢
猜不透你那片綠洲 我們各自分手

別說你懂 醒過來的時候 孤單在執著
解開殘忍的夢 心中才會隱隱浮現彩虹

別說你痛 離開我的時候 眼角的空洞
我終於明白 愛在換季後 才能釋放自由

一段親暱過了後
一段幸運過了後
想保留 卻又沒把握
轉身後 愛墜落

你說愛就像石頭
倔強一碰就疼痛
把心緊緊包裹 不透明的夢
猜不透你那片綠洲 我們各自分手

Joey Chun?

以為自己禁錯左入玩家個post
利申:唔係鏡粉

大家覺得別說定不說好啲
Happy and Blessed.

美女J

悶到903 ban哂頭兩plug

大家覺得別說定不說好啲
jose 發表於 2016-10-21 21:42

大家覺得別說定別說話好啲
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

原版的國語歌(不同歌詞)正好多

郁可唯<時光正好>

Joey Chun?
electric 發表於 2016-10-21 21:35

JC = Jennifer Chan 陳詠桐

大家覺得別說定別說話好啲
HOTMAN 發表於 2016-10-21 22:38

別說話

JC = Jennifer Chan 陳詠桐
boy4dudes 發表於 2016-10-22 00:11

我知
因為一開始佢放錯mv

這首歌好好聽, 祗是編曲比較普通,而且珠玉在前, 對年青歌手是有點蝕底, 好容易比下去.但JC的聲線好靚, 就鼓勵性5分.

係咪佢見唱廣東歌同國語歌o既反應差咁遠所以決定之後都出國語歌?
係好聽o既,不過想有原創廣東歌

我覺得第一plug旋律係catchy既
呢首就係好普通既一首k歌 亦都冇乜空間俾佢發揮

仲以為搵到金大洲咁勁 原來改編
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

仲以為搵到金大洲咁勁 原來改編
HOTMAN 發表於 2016-10-22 19:42

編曲好似唔同咗 係唔係同一個demo揾咗唔同填詞人咂
無力將天氣逆轉。

幾好聽好中意佢把聲

說散就散正好多

同好心分手一樣
我淨係聽到賣弄
不過佢個強國唱腔 都幾適合唱普通話歌既
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

好心分手好聽D

說散就散好過後面兩首好多
呢首唔講都唔覺系香港女歌手唱緊歌
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

啱啱903廣告時段播左十零秒
真係好難頂
咩唱腔黎
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

啱啱903廣告時段播左十零秒
真係好難頂
咩唱腔黎
John 發表於 2016-11-11 06:32

黃小琥腔

國語改國語係咩玩法
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go