返回列表 發帖

[Feb/2017] 黎明 Leon’s Penguins in Live 2017

只演一場
不一樣的One Night Stand派對
香港首次最大型戶外全企位演唱會
全電子化入場門卷
弧形特別訂造舞台坐落於中環海濱活動空間
飽覽迷人維多利亞港景致
特長龍型伸展舞台設計與觀眾零距離接觸
現場特設飲食專區
集視、聽、飲食娛樂於一身

Date and Time
24 February 2017 (Friday) 8:30PM
Ticket Price
$1680 (VIP Standing) / $780 (General)

Tickets available on Nov 8 12:00noon
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

戶外既話應該又可以係核心外圍聽
不過都諗住支持老黎買$780霏入內圍...

愛囉天王真係天王
連企位都有VIP重要比紅館第一行貴成千銀

到底張poster係咩概念 有冇人理解到

仲難明過kontinue第一版
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Again?

Oh my god. Stop with the new concepts..

希望黎生再次益街坊
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

Was he drunk/high when he came up with that title/poster?

Concept is interesting though, with the food and music.

One Night Stand
love wins!

全電子化入場門卷
所有電子門票持有人被要求時必須出示有效身份證明方可入場。
電子門票持有人未能提供有效身份證明以證明其為電子門票指定的人,其將被拒絕入場該節目。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

全電子化入場門卷
電子門票持有人未能提供有效 ...
hinz 發表於 2016-10-28 14:44

殺絕黃牛黨
love wins!

全電子化入場門卷
電子門票持有人未能提供有效 ...
hinz 發表於 2016-10-28 14:44

黎生帶頭趕絕炒飛
德政
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

一場叫人點買飛呀
【This is MC】澳門見

一場叫人點買飛呀
lemontea1069 發表於 2016-10-29 04:52

露天直接喺出邊聽就OK喇

露天直接喺出邊聽就OK喇
乐坛风云 發表於 2016-10-29 09:02

我要現場睇LEON

我等緊Leon翻紅館搞啊

到底張poster係咩概念 有冇人理解到

仲難明過kontinue第一版
HOTMAN 發表於 2016-10-27 20:08

企鵝係咪全場企位咁解?

有無人/識得人買左?
銷情如何?

Sammi confirmed左會做嘉賓會唱歌
好想去睇

Source: Sammi's IG

Sammi confirmed左会做嘉宾会唱歌
好想去睇

Source: Sammi's IG
masterdragon发表于2016-12-20 00:08

銷情肯定唔理想,唔喺噶話都唔會提前爆料嘉賓list

係咪也可以解作全晚都係企鵝咁企晌度唱

係咪也可以解作全晚都係企鵝咁企晌度唱
c800722 發表於 2016-12-24 13:38

Leon  講左會跌舞同埋大量快歌

蘋果即時:
【警方要求】阻市民聚集 黎明中環個唱 核心外圍需全封木板

Song for you......Song for me......還望信我心意未變 ......

記唔記得上年4月28日,黎明(Leon)本來喺中環海濱活動空間,開佢第一場4D演唱會?開騷前忽然宣佈取消,原因係舞台用嘅國產帳篷唔符合消防安全規格,擾攘一日,好彩拆掉帳篷,翌日可以順利開騷。

當日Leon贏在有公關,一力承擔所有責任,第一時間企出嚟道歉,又開埋fb live與眾同樂;好多買唔到飛嘅fans,就好似食picnic咁、帶齊食物去政總旁草地、中環海濱長廊以至耀星街,一帶坐定定(或者企定定),包圍核心外圍一齊唱:「是你嗎,手執鮮花的一個……」

Leon呢八場演唱會,觸動咗好多香港人嘅心。當時Leon更許下承諾話會同樂迷再聚,今個月24日終於兌現喇,全企位嘅「Leon's Penguins in Live2017」就係喺番中環海濱活動空間舉行。

以為今次又有機會逼爆中環?恐怕願望要落空,事關《蘋果》收到消息,Leon今次演唱會「被加辣」,有關方面要求演出場地旁全部要用圍板密冚。

《蘋果》問過A Music發言人王凱文求證,他承認今次的確要全場封木板。問他何時收到有關方面要求?王凱文未有正面回答,只謂:「咁都有時間準備嘅!」至於全場圍板是否警方要求?王凱文承認:「法例就冇咁嘅規定……咁,都係警方要求,總之我哋會跟足指引做。」

王凱文稱,今次大概要用500塊木板,才可以全場密封。製作費會否因為加木板致超支?王凱文就謂:「錢就唔好講喇!總之所以嘢都會配合要求去做,最緊要係順順利利。」但封咗板後,市民再無法核心外圍聽免費騷,王凱文有點無奈地謂:「咁應該係有啲影響嘅!」據業內人士所講,如果臨時要搵人開工嘅話,人工加料至少要60、70萬。

其實,好多戶外騷都會喺場外加木板,好似啱啱喺啟德郵輪碼頭做完騷嘅BIGBANG演唱會,同Leon上次個騷一樣,同樣有封木板,但都只係限於局部位置封,而絕少成個舞台氹氹轉成個釘木板封晒,亦因為咁,所以上次Leon個騷先吸引到咁多人喺核心外圍望入去、感受一下現場氣氛。依家警方落order封板,大家想睇免費騷,可能要等Leon開fb live了。

蘋果即時:
【警方要求】阻市民聚集 黎明中環個唱 核心外圍需全封木板

Song for you......Song for me.... ...
阻住 發表於 2017-2-1 21:59

黑警真係煩

無啦啦六七十萬 甲音樂係咪隨時無咩錢落袋

黑警真係煩
John 發表於 2017-2-1 23:13

真係多舊魚,正經野又唔見佢咁落力呢啲野就跟到足
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

核心外圍已成歷史了
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

這次rundown有《傻癡癡》與《一比一》

這次rundown有《傻癡癡》與《一比一》
乐坛风云 發表於 2017-2-14 18:24

佢情人節條片嘛
搞到我好想睇

同皇上皇后一樣
太早賣飛 唔提都唔記得咗原來佢有演唱會

今次真係睇唔到喇
唔知會唔會唱招呼你朋友, 貪新愛舊呢

#JusticeForLeonSound

今次真係睇唔到喇

#JusticeForLeonSound ...
masterdragon 發表於 2017-2-15 01:16

如果有呢兩首即撲飛

今次真係睇唔到喇

#JusticeForLeonSound ...
masterdragon 發表於 2017-2-15 01:16

色情男女都唔錯……sammi做嘉賓唔知會唱咩歌呢

色情男女都唔錯……sammi做嘉賓唔知會唱咩歌呢
乐坛风云 發表於 2017-2-15 20:58

我覺得會唱煞科 or 信者得愛 + (1首Leon既歌)

我覺得會唱煞科 or 信者得愛 + (1首Leon既歌)
masterdragon 發表於 2017-2-15 22:16

應該喺雷頌德寫俾sammi嘅歌……《犀利》or 《發熱發亮》

其實網上買果D飛 (指FB / IG果D) 入唔入到場架?

及時擁抱,傻癡癡,sammi《信者得愛》

笑囉
去到話無即場霏買
即刻用電話上佢個網㩒啲頁面又變哂型根本入唔到信用卡號碼
等陣睇下係核心外圍聽唔聽到

企係龍和道展城館對開個石壆可以睇到老黎真人

Rundown

2029開場

一比一
你係我嘅
兩位一體
100樣可能
我這樣愛你
相逢在雨中

我愛花香不愛花
Ba Ba
傻癡癡
一夜傾情

盡情地愛
聽身體唱歌
信者得愛 (by Sammi + MastaMic)
Prima-Donna (with Sammi)
從今開始
但願不只是朋友
對不起我愛你
指日可待
Sugar in the Marmalade

我唔係死蠢 (老黎戴明福俠頭盔)
我的親愛

2217完場

有人話快歌有咪嘴嫌疑
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

今次rundown很滿意,比上次好多喇。

好似無一首同上次一樣,合唱歌好冷門

好似無一首同上次一樣,合唱歌好冷門
阿mark 發表於 2017-2-24 21:49

冷門但唔冷場……歌單很好,唔會來來去去都果堆歌

OMG 好多都好想聽!!!
rundown真係好好 有好多歌已經好耐無唱

唱左4首[Leon Now]既歌, 正啊!!

完show未?

OMG 好多都好想聽!!!
rundown真係好好 有好多歌已經好耐無唱

唱左4首[Leon Now]既歌, 正啊!! ...
masterdragon 發表於 2017-2-24 22:06

果隻碟超好聽

好正,就喺時間短咗少少

救命, 點解RUNDOWN可以正到咁, 出碟啦唔該