返回列表 發帖

吳若希親證有左3個月

(新增內容)吳若希同澳門闊少男友何兆鴻(Alex)快合快離,九月Jinny喺ig宣佈同男友分手,之後唔夠一個月佢又喺ig話要暫別娛圈。咁佢又去咗邊呢?之唔係去咗澳門搵闊少囉!有唔少報道拍Jinny同Alex已經復合,仲有傳佢有喜三個月兼獲男友送900幾萬何文田新樓,不過佢亦都好快咁喺ig否認仲話:「Well,有左3個月會通知大家,結婚通知大家,應承你!」

而Jinny睇嚟都係有口齒嘅人,事關佢繼續喺ig開post,今日下午兩點幾突然喺ig post留言話有喜訊:「幸福的事要發生了!」仲hashtag埋「#自然光」同「#臉瘦了」,不過就冇講明係咩喜訊。其實喜事都不外呼做人妻者或係做人母,總之恭喜定就實冇錯啦!

《蘋果》收到消息,據知Jinny同老闆何哲圖都認咗大肚,至於前經理人Simon表示剛跟吳若希通電,她稱:「一路以嚟我同Jinny都有聯絡,見好耐冇聯絡,打畀佢問下佢最近點,佢就好不經意咁話有咗三個月,我都好愕然,但好高興嘅。佢同我講有好消息啊,有咗三個月喇!」《蘋果》致電Jinny道賀,Jinny未有回覆。

曾幫吳若希同Alex夾八字嘅陳定幫就說:「佢未通知我大肚,亦冇搵我擇日子結婚,本身好早之前話過佢哋最好2018年結婚,今年好似太快,不過佢今年有喜慶星,代表生仔結婚,如果今年結婚都冇問題,只係18年更加好。」

吳若希閨蜜Kellyjackie短訊回覆:「幸福嘅事可以有好多嘅,我知道佢飛咗去旅行,可能係呢一個開心事啦!我唔清楚,亦無八卦,不過如果係任何開心事,我相信佢自然會同大家分享的。」

問到最近有冇見Jinny? Kellyjackie表示:「早幾日有同佢食飯。」問到喺香港定澳門?Jinny最近好嘛?係咪計劃結婚搵你做伴娘?佢話:「香港食啊,佢OK啊,無講到呢個topic。我哋一齊食飯,佢講番上次來睇我舞台劇演出後的感覺,講下電影、食嘢、打機,我有叫佢食多啲野,因為同之前一樣咁瘦。」

------------------------------

其實大家都估到佢有左,唔係點會無啦啦放假?
不過佢連最受歡迎女歌星都未攞就收山會唔會太快?

佢話生完都唔會收山

佢話生完都唔會收山
z6yhk159 發表於 2016-11-18 20:50

生完何生會收佢山呢可能

Baby Kingdom 個放料者真係好勁

回復 1# 表妹保莉

最女都係祖祖,佢放棄佐金曲金姐

終於有人埋單
利申:唔係鏡粉

何生有冇後悔捧錯人?

Kellyjackie以後會少左幾多單新聞?

何人有冇後悔捧錯人?
Ching2015 發表於 2016-11-18 23:02

某人咁辛苦幫佢踢走哂D對手,到頭來得個桔,真係大快人心。

某人咁辛苦幫佢踢走哂D對手,到頭來得個桔,真係大快人心。
rainbowdash 發表於 2016-11-18 23:17

佢真係無得回頭了,的宅男fans走哂,回頭何生都唔要。早知一早捧Joyce同Mag好過啦!

佢真係無得回頭了,的宅男fans走哂,回頭何生都唔要。早知一早捧Joyce同Mag好過啦! ...
Ching2015 發表於 2016-11-18 23:25

最慘係Mag咯,14-15嚴重打壓,宜家又無唱片公司,連自家榜都得第6位

佢真係無得回頭了,的宅男fans走哂,回頭何生都唔要。早知一早捧Joyce同Mag好過啦! ...
Ching2015 發表於 2016-11-18 23:25

其實點解仲會有人覺得某人會捧Mag, Mag明顯是樂派的。

中出即飛實例

Kellyjackie以後會少左幾多單新聞?
harryharry 發表於 2016-11-18 23:14

應該會多咗
第日一搵唔到吳若希應該就會搵佢
Happy and Blessed.

以佢人氣勁過胡鴻鈞
何生點敢要佢收山
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

常青樹又失去左一個對手

跑去深圳都未必有人认得出啦
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

應該會多咗
第日一搵唔到吳若希應該就會搵佢
jose 發表於 2016-11-19 00:22

你令我聯想到
吳若希 = 梁洛施
KJ = 盧覓雪

本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

回復  表妹保莉

最女都係祖祖,佢放棄佐金曲金姐
阿mark 發表於 2016-11-18 21:54

佢就算冇仔生 今年都唔會有金曲金喎
好明顯TVB會俾"從未知道你最好"啦

可能分完手求其搵個 Uncle 搞大佢然後用嚟呃 Alex

講真以佢份人咁衰格,真係無嘢做唔出

佢就算冇仔生 今年都唔會有金曲金喎
好明顯TVB會俾"從未知道你最好"啦
hosealiu 發表於 2016-11-19 08:00

係都 "記住忘記我" 先啦下 ?!

講真以佢份人咁衰格,真係無嘢做唔出  ...
賴爽 發表於 2016-11-19 09:06

其實佢個經理人依家係咪激到死死下

講真以佢份人咁衰格,真係無嘢做唔出  ...
賴爽 發表於 2016-11-19 09:06

吳岱融:佢係雞嚟咋!臭雞!

吳岱融:佢係雞嚟咋!臭雞!
Frankiekiekie 發表於 2016-11-19 11:50

呢期佢曝光率好高

其實佢個經理人依家係咪激到死死下
Lewis 發表於 2016-11-19 11:26

抵死呀
月巴亻老何棄鍾嘉欣捧吳若希
而家兩個都唔玩
林欣彤佢又睇唔上眼

如今旗下廢柴一大堆
北姑微 姣嘉儀 痾爛屎
睇下可以捧紅邊個啦?

所以依家要力谷何雁詩接班?

所以依家要力谷何雁詩接班?
林仔 發表於 2016-11-19 14:03

女版作狀王

女版作狀王
Our_Souvenir 發表於 2016-11-19 14:07

老老實實
唔計拍劇齋睇唱歌方面 吳一姐完勝佢

老老實實
唔計拍劇齋睇唱歌方面 吳一姐完勝佢
林仔 發表於 2016-11-19 14:09

見仁見智啦

佢拍劇做主持把煩膠聲確實超級難頂
可能唱多幾首倒模洗腦歌都會紅既

抵死呀
月巴亻老何棄鍾嘉欣捧吳若希
而家兩個都唔玩
林欣彤佢又睇唔上眼

如今旗下廢柴一大堆
北姑 ...
Our_Souvenir 發表於 19/11/2016 14:01

何雁詩、譚嘉儀、谷微
部份人唱歌可能好過吳若希,但又真係唔似有得紅

見仁見智啦

佢拍劇做主持把煩膠聲確實超級難頂
可能唱多幾首倒模洗腦歌都會紅既 ...
Our_Souvenir 發表於 19/11/2016 14:16

完全唔記得首 最真心一對 有200幾萬點擊

D有實力ge歌手都去哂生bb

何雁詩、譚嘉儀、谷微

三位唱歌以嘉儀較好, 但感覺肥何不想捧她, 另外三個都是較矮少, 都是比較輸蝕.

何雁詩、譚嘉儀、谷微
XYZZY 發表於 2016-11-19 14:17

何硬C唱live真心唱得勁差。

何硬C唱live真心唱得勁差。
rainbowdash 發表於 2016-11-19 17:14

其實我覺得佢唱歌咬字好奇怪

三位唱歌以嘉儀較好, 但感覺肥何不想捧她, 另外三個都是較矮少, 都是比較輸蝕. ...
hkwilliamsiu 發表於 2016-11-19 16:57

我唔准你咁話囂漿

何雁詩、譚嘉儀、谷微

XYZZY 發表於 2016-11-19 14:17

KFC最少一開始都叫做高登長腿女神加似羽田愛
美屎重短過小儀
加樣似梁靖琪+蓋世寶+鄧上文+鄧穎芝+台灣個阿雅變靚前(無個靚)
譚嘉儀非一般樣衰...嗡口嗡鼻五官拿埋一舊
北菇Groupmate要上返去深圳中文大學做Project噶
見到呢三個真心J都縮埋

同埋三條友加埋先靠美屎唱唔知幾多分之幾首supervoice上到傷台榜尾
如果要谷呢五條友月巴人可係咪要畀幾億先買到環球特約嘅二十位

我唔准你咁話囂漿
Our_Souvenir 發表於 2016-11-19 23:46

宇宙漿有D奶邊L個得閒理佢高定矮

美屎重短過小儀
加樣似梁靖琪+蓋世寶+鄧上文+鄧穎芝+台灣個阿 ...
Frankiekiekie 發表於 2016-11-20 01:08

其實姣嘉儀都係因為勁歌曝露晒佢 d 缺點
完全唔熟悉香港樂壇
最印象深刻係問林奕匡一雙手係咪黎緊新碟既新歌
但事實係有人共鳴隻碟都出左半年都完全唔知

仲有一見到 PH 就好似土申見到靚女嘉賓咁暈晒大浪
連要問乜都唔鬼記得

TVB 為左捧星夢真係害人不淺嘎

WFC?
咁黑人憎你認為佢有資格攞最受歡迎女歌星?

呢隻雞手段好犀利,佩服佩服!

美屎重短過小儀
加樣似梁靖琪+蓋世寶+鄧上文+鄧穎芝+台灣個阿 ...
Frankiekiekie 發表於 2016-11-20 01:08

不如你點評埋鐘嘉欣同謝文欣

本身好早之前話過佢哋最好2018年結婚,今年好似太快,不過佢今年有喜慶星,代表生仔結婚,如果今年結婚都冇問題,只係18年更加好。

無限馬後砲

現年24歲嘅吳若希,今年9月喺網上高調宣佈同拍拖半年嘅澳門闊少何兆鴻(Alex)分手,一個月之後火速復合,劇情高潮迭起,中間更有唔少傳聞,都係指吳若希懷孕,但一直未獲當時人證實。今日TVB網上app播出吳若希專訪片段,吳若希終於親口承認喜事:「冇錯!呢件開心事就係我就嚟做媽媽啦!」而且仲係個BB女嚟呢。

查看相片

吳若希陀B三個月多啲,佢推算預產期5月初,有機會BB同自己係同一個月出世,希望佢同B女健健康康啦!

唔知駛唔駛再追仔

佢仲要出番黎唱歌

不如你點評埋鐘嘉欣同謝文欣
harryharry 發表於 2016-11-21 02:25

美尊自從被人生馬戲團同聖母被中出之後已經對佢無感覺btw計唱歌難聽其實美尊同KFC有得鬥

美ALL點講都有Protential過上面三條女啦
有身材有高度有腳有學歷形象斯文大方重有樣(好似係)
雖然佢Facebook日常相無咩星味同有啲角度似馬面韻
(但馬面韻呢排無啦啦變咗美Shit2.0...so.....)
KFC唱歌已經係地獄級..是旦一個唱都羸...
美ALL唱功可能唔夠美屎同Groupmate...
但識創作加清聲底接KFC條路做主題曲天后都做夠
唔明月巴人可做咩放逐佢去CCTVB做暗星

有冇消息個男人係邊個
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

美尊自從被人生馬戲團同聖母被中出之後已經對佢無感覺btw計唱歌難聽其實美尊同KFC有得鬥

...
Frankiekiekie 發表於 2016-11-21 21:36

識創作好似對唱主題曲無咩幫助

識創作好似對唱主題曲無咩幫助
harryharry 發表於 2016-11-22 01:57

但就算KFC都唔係完全靠晒主題曲出碟點都要有啲Sidetrack

七月份拍拖,九月份分手,十月份返噠,十一月有咗,做戲都冇咁誇張

七月份拍拖,九月份分手,十月份返噠,十一月有咗,做戲都冇咁誇張
Chiven-Lo 發表於 2016-11-22 21:16

係十一月已經有左三個月..即係八月中獎