返回列表 發帖
回復  Frankie318

Soft Rock仲有首學習街童超級正
klihm 發表於 2017-7-9 12:47

唔知佢而家唔用當年嘅義氣腔唱唔唱到,而家太奶油圓滑

好正!
其實千嬅side track 真係正過唔少主打
快歌嚟講其實慳d, 男女關係科,扭到十呢d 真係好少聽又好好 ...
victor1991415 發表於 2017-7-9 12:28

我竟然漏左扭到十,應該寫埋落去

小弟小作,歡迎指正
「楊千嬅」的另一種可能性

​​前段時間傳出了楊千嬅今年會有拉闊音樂會的 ...
Frankie318 發表於 2017-7-9 11:47

「還未夠快 / 放煙花 / 內有惡女 / 吹牛娃娃 / 繼續努力 / 吵我 / 詭異 / 扭到十 」
呢幾首D人真係由L&G叫佢唱到Let's Begin,淨係Let's Begin個post已經一大堆人叫佢唱呢堆,但係都唔見佢有反應

明明 「還未夠快 / 放煙花 / 扭到十」 好岩放入紅館Dance Medley,好過格硬將Pop Rock既大傻改成Dance Pop喇
不過「私奔」係改得唔差,搞到我已經唔係好記得original既私奔係點了

有無人好照相本子?
BTW整左個千千medley~過幾日up上黎先

有無人好照相本子?
BTW整左個千千medley~過幾日up上黎先
艾石仔 發表於 2017-7-9 23:32

my fav! this is a stand-out

原來有個post俾千千兵團騎劫咗
本身以為佢尋日個event係講拉闊
點知原來係citigold

唔知佢而家唔用當年嘅義氣腔唱唔唱到,而家太奶油圓滑
Frankie318 發表於 2017-7-9 14:18

加上把聲薄左,唔知唱唔唱得番堆soft rock

加上把聲薄左,唔知唱唔唱得番堆soft rock
Nathan 發表於 2017-7-11 08:43

睇返 L&G rock mui 個part咪知乜事  

我想聽龍爭虎鬥
fifty1205 發表於 2017-7-9 12:57

會唔會請到復合的at17, 人山人海嘛
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

十一月 拉闊音樂會第二場

楊千嬅 X 人山人海
Wonders 發表於 2017-6-16 13:57

呢場有冇公開發售門票噶?

please don't OT

美千係fb 問人拉闊想聽咩
唔少人都提到偷生
希望有機會唱返次呢首!

好似話搵聽佢歌大既歌手唱佢d歌wor

估吳業坤,林奕匡,
鄭欣宜,supergirls, 鄭融,吳雨霏,側田

估吳業坤,林奕匡,
鄭欣宜,supergirls, 鄭融,吳雨霏,側田 ...
mychart- 發表於 2017-7-14 11:33

啫係冇佐人山人海?

估吳業坤,林奕匡,

errrrr 興趣大減

估吳業坤,林奕匡,
她應該會找gold label時期同門的Kary、側田、及新一代歌手的阿Phil以及欣宜的機會比較高,去年坤哥的個人演唱會千嬅替他擔任嘉賓。難道本年千嬅跟坤哥在拉闊合唱百性?
為何不乾脆邀請柏豪或者肥鏗?

她應該會找gold label時期同門的Kary、側田、及新一代歌手的阿Phil以及欣宜的機會比較高,去年坤哥的個人演 ...
Danny02 發表於 2017-7-14 16:47

側田都開紅館喎通常黎緊會開紅館既歌手一般都唔會做其他歌手演唱會既嘉賓喎

我想聽M vs M上下半埸d side track,歌隻碟d side track都多同好聽,友誼小姐,給香港小姐,向左走向右走,慳d,都係歌張專輯

估吳業坤,林奕匡,

愛祖力果啲係咪去分享反嬅既故事

好似有男版少女的祈禱

林一峰
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

估吳業坤,林奕匡,

唔係掛?楊千嬅X人山人海 既構思咪幾好
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

我等我在 發表於 2017-7-14 22:43

千嬅呢幾年整係同阿于合作~同人生人海其他人少左好多~~我都以為係人生人海~好可惜AR~AT17又咁O岩今年重組~可以同台你話幾好~~佢地初出道~千嬅已經同佢地有合作LA~
有D可惜真係~~

回復  Frankie318

Soft Rock仲有首學習街童超級正
klihm 發表於 2017-7-9 12:47

學習街童佢有份作曲~~都有D想聽~HEHE~~

她應該會找gold label時期同門的Kary、側田、及新一代歌手的阿Phil以及欣宜的機會比較高,去年坤哥的個人演 ...
Danny02 發表於 2017-7-14 16:47

PHIL同欣宜係愛祖力~唔好請~又要客客氣氣咁同FA講野~好驚睇呢D尷尬位~~鄭融~KARY~~王宛之~藍奕邦~~側田~可以林下~~但佢地都已經又係一個年代的~~上個年代的人~這個年代的真係唔知請邊個~~

我等我在 發表於 2017-7-14 22:43

記者會無提,無左啦
揀歌話比晒903全權負責,但又係social media問人想聽咩歌

PHIL同欣宜係愛祖力~唔好請~又要客客氣氣咁同FA講野~好驚睇呢D尷尬位~~鄭融~KARY~~王宛之~藍奕邦~~側 ...
音樂女孩 發表於 2017-7-14 22:59

Phil 演唱會請過佢,都叫有d交集
Supergirls 千嬅話欣賞佢地,又請過佢地睇戲
欣宜就千fa 叫做share過佢首歌,同佢老母又有d交集,何況佢又繼承左我最喜愛女歌手既衣缽

Phil 演唱會請過佢,都叫有d交集
Supergirls 千嬅話欣賞佢地,又請過佢地睇戲
欣宜就千fa 叫做share過 ...
mychart- 發表於 2017-7-14 23:04

好老實講我覺得新歌代歌手~同佢D交集都好假~~所以呢...真係唔請好過請~~

好老實講我覺得新歌代歌手~同佢D交集都好假~~所以呢...真係唔請好過請~~ ...
音樂女孩 發表於 2017-7-14 23:10

拉闊近年都要做到薪火相傳既感覺
所以商台一定會請近一代歌手

如果要音樂上有交流過,佢都唱過aga 小明 robynn and kendy (kendy) 作既歌
再唔係就周國腎lor

如果要音樂上有交流過,佢都唱過aga 小明 ...
mychart- 發表於 2017-7-14 23:13

一係請今年剛出道GE新人~~夠曬新~~又可以推介俾多D人識~~HAHA~~講笑~~等睇名單LA唯有~都唔到我地決定~

如果要音樂上有交流過,佢都唱過aga 小明 ...
mychart- 發表於 2017-7-14 23:13

容祖兒X馮翰銘 無做到薪火相傳既感覺
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

一係請今年剛出道GE新人~~夠曬新~~又可以推介俾多D人識~~HAHA~~講笑~~等睇名單LA唯有~都唔到我地決定~ ...
音樂女孩 發表於 2017-7-14 23:17

今年有d咩新人?

「還未夠快 / 放煙花 / 內有惡女 / 吹牛娃娃 / 繼續努力 / 吵我 / 詭異 / 扭到十 」
呢幾首D人真係由L&G ...
Jacz 發表於 2017-7-9 14:56

詭異同還未夠快都係好適合演唱會唱的歌
有舞台感, 接埋私奔0違和

吹牛娃娃都可以好型
而且配合到佢唔需要郁動太多既舞台風格

內有惡女就難同其他歌夾
同埋佢應該唱唔返果種感覺
好似夏天的故事d少女歌咁 好難唱得返

總之唔好翻唱埋d nobody就還得神落
同埋抬頭已經唱得太濫
隻歌又唔係真係hit爆全城個種
熱血青年反而因為隻歌hit, 係帶動到氣氛
唱開熱血青年咪試下男女關係科囉, 我諗千嬅fans對呢隻都會好有回憶
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

吹牛娃娃都可以好型
而且配合到佢唔需 ...
John 發表於 2017-7-15 01:06

男女關係科真係好正
佢次次將抬起你的頭來改到up beat咁,
不如正正經經揀番D up beat野啦
其實慳D都好正

BTW
小巧唱藍與黑
super girls 唱色惑
欣宜唱適量運動與均衡飲食
金堅唱數你

吹牛娃娃都可以好型
而且配合到佢唔需 ...

個個都有寶/彈珠人的愛心炸彈/男女關係科/照相本子/內有惡女
柴娃娃開心party fun +低b props

吹牛娃娃/吵我/詭異/毅行/扭到十
迷幻重電子

最後會都係烈女發姣 再加埋 港式重beat熱血青年

個個都有寶/彈珠人的愛心炸彈/男女關係科/照相本子/內有惡女
柴娃娃開心party fun +低b props

吹牛娃娃 ...
mychart- 發表於 2017-7-15 01:25

楊小姐真係好多低b 自high歌
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

吹牛娃娃都可以好型
而且配合到佢唔需要郁動太多既舞台風格

內有惡女就難同其他歌夾
同埋佢應該唱唔返果種感覺
好似夏天的故事d少女歌咁 好難唱得返

總之唔好翻唱埋d nobody就還得神落
同埋抬頭已經唱得太濫
隻歌又唔係真係hit爆全城個種
熱血青年反而因為隻歌hit, 係帶動到氣氛
唱開熱血青年咪試下男女關係科囉, 我諗千嬅fans對呢隻都會好有回憶

「詭異 / 放煙花 / 還未夠快 / 內有惡女 」
我將呢四首擺落個list度,由一首既intro聽到另一首既outro再接埋另一首既intro好似都0違和

「男女關係科」 班人渴佐好耐喇,我都懷疑佢唔記得佐,首歌既歌詞真係好正能量

「熱血青年」就好似祖祖既「隆重登場」,Kelly既「大日子」,Sammi既獨家試唱/煞科 咁,變佐must have ,如無意外年尾個唱應該都會有

男女關係科真係好正
其實慳D都好正

BTW
小巧唱藍與黑
super girls 唱色惑
欣宜唱適量運動與均衡飲食
金堅唱數你
艾石仔 發表於 2017-7-15 01:25

金堅唱斗零踭

我將呢四首擺落個list度,由一首既intro聽到另一首既outro再接 ...
Jacz 發表於 2017-7-15 01:53

講開大日子
其實我覺得隻歌真係唔掂 成隻兒歌咁
失憶周末正好多=.=

反ot先
放煙花我其實覺得舞台感唔夠強
聽就好正(Mass production mix仲正) 但要擺上大台可能要再編過曲

佢真係好多歌
因為佢仲係會認真做碟 (就算最近隻碟都係好統一風格好認真做)
所以真係揀極都揀唔哂歌

如果唱新歌, 我會想聽愛在旁若無人的太空
但呢隻碟d歌同其他歌好難夾, 因為風格太統一但又同楊小姐其他歌爭太遠

金堅唱斗零踭
Jacz 發表於 2017-7-15 01:55

聽住佢唱搖~曳~風~騷~~~
今次真係聲音騷了喇

我將呢四首擺落個list度,由一首既intro聽到另一首既outro再接 ...
Jacz 發表於 2017-7-15 01:53

男女關係科可能唔好講歌名
同佢講「新紮師妹隻歌」再打兩句歌詞佢可能記得

金堅唱斗零踭
Jacz 發表於 2017-7-15 01:55

點會唔係零號
但上次拉闊合作過,唔覺得今次會有

楊小姐真係好多低b 自high歌
John 發表於 2017-7-15 01:50

其實講到低b歌,以下呢幾首邊首最低b?
娃娃夫人,忌廉溝鮮奶,家有幾米,內有惡女,吹牛娃娃,金曲當年情,什麼都不怕

點會唔係零號
mychart- 發表於 2017-7-15 02:00

其實今次拉闊都幾伏
用楊千嬅個名宣傳 點知唔係楊小姐
仲要而家903力捧d新世代歌手通常都係祖粉

我估會類似07年個「又一個叱吒十年回歸音樂會」咁
楊小姐壓軸出場唱兩三隻歌就算

其實講到低b歌,以下呢幾首邊首最低b?
娃娃夫人,忌廉溝鮮奶,家有幾米,內有惡女,吹牛娃娃,金 ...
Jacz 發表於 2017-7-15 02:04

如果唔計兒歌系列
我投忌廉
隻歌真係好痴線 如果講粗口就係好(數字8+1)

講開大日子
其實我覺得隻歌真係唔掂 成隻兒歌咁
失憶周末正好多=.=

反ot先
放煙花我其實覺得舞台感唔夠強
聽就好正(Mass production mix仲正) 但要擺上大台可能要再編過曲

佢真係好多歌
因為佢仲係會認真做碟 (就算最近隻碟都係好統一風格好認真做)
所以真係揀極都揀唔哂歌

如果唱新歌, 我會想聽愛在旁若無人的太空
但呢隻碟d歌同其他歌好難夾, 因為風格太統一但又同楊小姐其他歌爭太遠
John 發表於 2017-7-15 01:58

我反而覺得「放煙花」好適合大台唱喎,不過千奇唔好又編成01年拉闊個隻rock版,完全唔岩feel

「太空」我都係後期先鍾意,真係好似係太空唱歌咁,成個感覺好soft好安靜好舒服呀~

咩呀,用「房間號碼」 搭埋個堆發姣烈女part咪得囉

慢歌先難揀,多到...係時候要唱個堆好hit但又基本冇乜點唱過個堆喇又或者好多係die hard心目好有地位既歌,
好似 「咬唇,向左右向右走,塔羅迷,一千零一個,亦舒說,閃靈,Single,長信不如短訊,真愛開玩笑,傻仔,偷生,郎來了」

點會唔係零號
mychart- 發表於 2017-7-15 02:00

零號係咪要唱怨婦版

我反而覺得「放煙花」好適合大台唱喎,不過千奇唔好又編成01年拉闊個隻rock版,完全唔岩feel

「太空」我 ...
Jacz 發表於 2017-7-15 02:17

長信同郎來了邊忽hit
擺明係造佢女銅先播咁多

男女關係科真係好正
其實慳D都好正{ ...
艾石仔 發表於 2017-7-15 01:25

等我又亂9咁黎先,叱咤生力軍2010-2016

C Allstar - 夏天的故事
Aga - 花與愛麗斯
吳業坤 - 寒舍
林奕匡 - 火鳥
林欣彤 - 我的生存之道
Roybnn & Kendy - 深息
SIS樂印姊妹 - 我係我
糖妹 - 熱血青年
黃浩琳 - 燭光夜

今年有d咩新人?
Jacz 發表於 2017-7-15 00:20

真係一個都唔識其實

其實今次拉闊都幾伏
用楊千嬅個名宣傳 點知唔係楊小姐
仲要而家903力捧d新世代歌手通常都係祖粉

我估會 ...
John 發表於 2017-7-15 02:07

其實佢地咁真係好令人反感,搞到唔知點咁,真心以家新一代d歌手
點棒都唔知點解棒唔起,可能爆左出黎又keep唔到落去
d上上一代歌手真係唔頂得幾耐,我林千嬅好願意幫新人ge,
但d祖粉歌手都好尴其實,冇可能係joey粉又話千嬅粉,好尷尬成件事真係
但無可否認,有才華,903應該開反個joey拉闊棒反佢地比較好