返回列表 發帖
妖女x烈女好娘
艾石仔 發表於 2017-8-8 13:00

千嬅成日做㭍野,但仍然有人睇,人緣真好

菊花台悶到嘔奶
nobody全場唔知咩事

一唱返大路歌先氣氛好
其實2010個有發生過live幾好,成熟左但繼續 ...
John 發表於 2017-8-8 12:29

但係唱封面女郎我真叫到失聲 因為我真係好鐘意首歌

大家唔好唔記得仲有開場唱ready or not全場黑人問號
gooloo 發表於 2017-8-8 12:58

不過覺得ready or not live型過cd版
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

大家唔好唔記得仲有開場唱ready or not全場黑人問號
gooloo 發表於 2017-8-8 12:58

個陣個個都係呢度估首歌係cover邊個既,諗起都覺得白癡

千嬅成日做㭍野,但仍然有人睇,人緣真好
Nathan 發表於 2017-8-8 13:07

但係插佢既都唔少呀唔好唔記得瓊姐既存在

菊花台悶到嘔奶
nobody全場唔知咩事

一唱返大路歌先氣氛好
其實2010個有發生過live幾好,成熟左但繼續有feel

encore氣氛最好

唱人地歌都算, 仲要唱外國歌, 玩野咩
John 發表於 2017-8-8 12:29

菊花台係成part都好悶,就係因為呢part搞到我對小調有嚴重恐懼症

明明成part係小調,又黎兩隻大隻仔除晒衫玩濕身誘惑,唔知想點咁

encore既 dem beat,到宜家都仲印象深刻,紅館既地板都俾嬅粉踩罧佐  

佢live唱人地既歌冇乜邊首好聽,甚至乎好多都好難聽

不過覺得ready or not live型過cd版
John 發表於 2017-8-8 22:15

明明openning成班西裝友個concept係好型,可惜d老舞累事,跟住仲要打埋功夫,不倫不類咁

但係插佢既都唔少呀唔好唔記得瓊姐既存在
Jacz 發表於 2017-8-8 22:31

楊千嬅16宗罪
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

菊花台係成part都好悶,就係因為呢part搞到我對小調有嚴重恐懼症

明明成part係小調,又黎兩隻大隻仔除晒 ...
Jacz 發表於 2017-8-8 22:37

紅館dum地真係好正
我諗以後都唔會再發生

小調個part因為有撈月亮的人,加返好多分
撈月亮的人中間用「等」做間奏好正,估唔到呢兩隻歌咁夾

翻唱方面,給我愛過的男孩們都ok既,不過都係無乜特色
L&G真係翻唱太多,Cover Girl/菊花台/nobody/給我愛過的男孩們/幸福摩天輪 (幸福摩天輪唔睇rundown都唔記得左, 明明個陣吊起幾特別)
佔成五分一rundown

楊千嬅16宗罪
John 發表於 2017-8-8 22:39

個16宗罪真係明砌佢生豬肉
好佩服瓊姐

個16宗罪真係明砌佢生豬肉
好佩服瓊姐
Jacz 發表於 2017-8-8 22:53

記得有個話咩乞獎

記得有個話咩乞獎
John 發表於 2017-8-8 22:55

16宗既第一宗就係乞獎
話佢08年主動同無線解約務求換來最女

紅館dum地真係好正
我諗以後都唔會再發生

小調個part因為有撈月亮的人,加返好多分
撈月亮的人中間用「等」做間奏好正,估唔到呢兩隻歌咁夾

翻唱方面,給我愛過的男孩們都ok既,不過都係無乜特色
L&G真係翻唱太多,Cover Girl/菊花台/nobody/給我愛過的男孩們/幸福摩天輪 (幸福摩天輪唔睇rundown都唔記得左, 明明個陣吊起幾特別)
佔成五分一rundown
John 發表於 2017-8-8 22:42

encore dum地究竟係邊個帶起先既,之後let's begin都冇佐
當年真係dum到千嬅出返黎

我反而好記得幸福摩天輪,因為佢唱完之後同Eason吹佐半個鐘,同埋eason叫嬅迷摸佢pat pat

開let's begin之前幾驚佢又黎翻唱
好彩最後都冇,仲砌到個靚一靚既rundown

16宗既第一宗就係乞獎
話佢08年主動同無線解約務求換來最女
Jacz 發表於 2017-8-8 23:05

記得有句話咩「可見楊氏為人小家」
08年突然解約又簽返的確好可疑

encore dum地究竟係邊個帶起先既,之後let's begin都冇佐
當年真係dum到千嬅出返黎

我反而好記 ...
Jacz 發表於 2017-8-8 23:09

Let's begin幾好, 幾平衡
有集體回憶大hit歌
又有死忠鍾意既side track
而且個flow好順, 係帶大家走過佢個時光隧道
笑中有淚個part真心好感動

所以好擔心今年年尾個咁草草準備既紅館=.=

記得有句話咩「可見楊氏為人小家」
08年突然解約又簽返的確好可疑 ...
John 發表於 2017-8-8 23:14

小家好似講佢同yy反面單野,話佢同yy講「你作俾我d歌唔x掂,下次我唔x搵你,我搵林夕包碟」
之後yy勁嬲,作佐「最佳損友」暗串千嬅,之後千嬅亦都真係搵夕爺包碟

係幾可疑,不過個年唔係話方逸華唔想美祖最女五連霸破佐梅姐記錄所以俾千嬅咩?

Let's begin幾好, 幾平衡
有集體回憶大hit歌
又有死忠鍾意既side track
而且個flow好順, 係帶大家走過佢個時光隧道
笑中有淚個part真心好感動

所以好擔心今年年尾個咁草草準備既紅館=.=
John 發表於 2017-8-8 23:15

Let's Begin個rundown唔止靚,最勁係佢可以係每隻碟都有歌入到個rundown

同埋真係好似佢講咁,集合major同minor

好驚佢會hea做,宜家先開始錄歌,其他野應該都未開始準備

Let's Begin個rundown唔止靚,最勁係佢可以係每隻碟都有歌入到個rundown

同埋真係好似佢講咁,集合major ...
Jacz 發表於 2017-8-8 23:49

Let's Begin好開心佢終於拎返Single Unlimited同埋A Music時期d歌出黎唱

小家好似講佢同yy反面單野,話佢同yy講「你作俾我d歌唔x掂,下次我唔x搵你,我搵林夕包碟」
之後yy勁嬲, ...
Jacz 發表於 2017-8-8 23:44

08年應該點都有講下數,當年千嬅仲係有爭勝心,所以贏返個獎先咁激動
仲記得明日再會係TVB獨家預告plug先,個名仲叫「追憶」,娘到爆,後尾先改名

08年應該點都有講下數,當年千嬅仲係有爭勝心,所以贏返個獎先咁激動
仲記得明日再會係TVB獨家預告plug先,個名仲叫「追憶」,娘到爆,後尾先改名
John 發表於 2017-8-9 00:28
唔怪得你咁鍾意失魂記……

唔怪得你咁鍾意失魂記……
nicholashin 發表於 2017-8-9 00:31

當年知名嬅粉fiona886寫左篇文叫「心戚戚然,欲哭無淚——楊千嬅〈明日再會〉(追憶)」
結果比其他會員話以為千嬅死左

有無人知美千首新歌幾時出

好想聽佢唱新歌

個陣個個都係呢度估首歌係cover邊個既,諗起都覺得白癡
Jacz 發表於 2017-8-8 22:29

我記得有人話翻唱coco lee既歌

Ladies and gentlemen真係勁差,仲好記得有一場我就係坐佢出場個位,之後成晚無再見佢喺面前出現,480都係睇全晚睇電視

我記得有人話翻唱coco lee既歌

Ladies and gentlemen真係勁差,仲好記得有一場我就係坐佢出場個位 ...
joshua 發表於 2017-8-11 15:54

我都有印象佢好望死一邊

我都有印象佢好望死一邊
John 發表於 2017-8-11 16:24

其他演唱會無乜呢個問題

有無人知美千首新歌幾時出

好想聽佢唱新歌
放空 發表於 2017-8-11 12:45

余春嬌都好新下。

o係公司樓下撞到美千

同佢影左合照 好開心

但唔記得問佢新歌幾時plug

o係公司樓下撞到美千

同佢影左合照 好開心

但唔記得問佢新歌幾時plug
放空 發表於 2017-8-16 11:12

頭先fb po果個人係咪你

其實 潮濕的快感來自你雙手 應該先係最奇怪嘅歌詞
electric 發表於 2017-8-2 10:18

大家又點睇~
一生聰明 投入去造手卷呢句??

大家又點睇~
一生聰明 投入去造手卷呢句??
kenny1102 發表於 2017-8-19 00:53

潮濕的快感來自你雙手
咪即係手汗
造手卷借用煮飯 (做人老婆), 話個主角為愛放棄一切勇敢去追,
正所謂 不會期求計算是暖爐便暖

潮濕的快感來自你雙手
咪即係手汗
造手卷借用煮飯 (做人老婆), 話個主角為愛放棄一切勇敢去追,
...
艾石仔 發表於 2017-8-19 01:01

今時今日出呢D詞一定比人估係出自陳詠謙手筆~

楊小姐真係好多低b 自high歌
John 發表於 2017-7-15 01:50

讓我慳D慳D 應該好快 能成為賢良乜太
讓我慳埋慳埋 否則怎可儲錢 去街街

其實可唔可以唱下AMUSIC D歌~
陌路、只談風月不談戀愛、別阻我開心、最後今天、同病相愛、一葉舟、塗鴉、開心果、我在橋上看風景、All About Love、麥芽糖都OK呀~

其實可唔可以唱下 ...
kenny1102 發表於 2017-8-19 01:14

真係 a music期間其實幾多歌幾好聽
只係編曲好悶

其實可唔可以唱下 ...
kenny1102 發表於 2017-8-19 01:14

得,唔該改下個編曲同冇咁高音先

L&G 無論係衫,造型,舞台設計,舞蹈,rundown都好老土,
特別係rundown,想點姐,首首大熱,明明對上個次 ...
Jacz 發表於 2017-8-4 11:01

不過L&G有花樣+年華聽~

有冇新城唱好欣宜hanjin嗰個rundown

不過L&G有花樣+年華聽~
kenny1102 發表於 2017-8-22 11:11

你唔講唔記得佢有唱過

拍緊mv喇喎,個look幾型格,又搵佐Carl,1st plug 似係快歌喎?

New Single's  Coming Soon
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wonder miriam到wonder woman
舞來舞去 不日內開始錄音。

New Single's  Coming Soon
Jacz 發表於 2017-9-1 18:34

好正咁

好正咁
Nathan 發表於 2017-9-1 19:45

王雙俊 x 6號@Rubberband
我聽到d高音...希望唔好出事

係咁wonder women
傷遍傷  (wonder women) 不只一個超能人

出左色惑之後,聽到佢出快歌都有陰影

係咁wonder women
傷遍傷  (wonder women) 不只一個超能人
艾石仔 發表於 2017-9-1 21:16

我淨係聽到 「就變身,不只一個超能人,wonder woman ...」

出左色惑之後,聽到佢出快歌都有陰影
joshua 發表於 2017-9-1 21:38

好驚係 色惑 2.0,不過唔係國語已經定好多了

千嬅訪問話鍾意 我有指數, 估佢唔到

Nathan 發表於 2017-9-4 23:29

估唔到wor,不過想像唔到佢依家唱會係點

Nathan 發表於 2017-9-4 23:29

因為黃國倫提返起呀嘛,係大陸金曲撈

小弟小作,歡迎指正
「楊千嬅」的另一種可能性
​​前段時間傳出了楊千嬅今年會有拉闊音樂會的 ...
Frankie318 發表於 2017-7-9 11:47

啫喱少女歌應該唱唔到,都好希望佢唱呢堆歌,勁愛夏日戀人,還未夠快......,希望佢都唱下呢d好過又處處吻、烈女

有無人好照相本子?
BTW整左個千千medley~過幾日up上黎先
艾石仔 發表於 2017-7-9 23:32

期待