返回列表 發帖
香港小姐、快樂與哀愁真係可唔可以演唱會再唱

好鍾意完劇果陣出閃靈
之後同Ivana 對唱果段,好似完場同觀眾對話一樣
仲要加多首勇主角親手將份勇氣帶比觀眾

講番今晚既體驗先
其實我地係o係後台睇任個三十幾四十吋電視only
所以開頭好多位其實睇唔到

同埋我自己覺得千嬅把聲好唔入咪
我係後台聽其實好難聽到佢講D 咩
不過都聽到佢把聲今晚好掂

揀歌其實好有驚喜 快樂與哀愁一出我地後台好多人尖叫
只係開頭個flow 真係唔知想點
點解千嬅同小巧各自唱完上面要顯示三個叉 其實係咩意思LOL

最緊張係上台合唱楊千嬅
但落左個幕之後千嬅有同第一排既我地握手
我諗我今晚應該興奮到訓唔著lol
同埋佢有同我地講辛苦晒多謝晒
雖然可能係表面野
但聽到都好窩心

拉闊係咪好少出碟
希望有人可以有影到擺上網啦
好多位我想重溫番

梁文禮 Ig有錄低,最後亂爆。傻左
Nathan 發表於 2017-11-7 23:31

其實現場好搞笑架 wor佢扮緊人唱 k
爆到最後 miss 曬最後個 d 好好笑

梁文禮 Ig有錄低,最後亂爆。傻左
Nathan 發表於 2017-11-7 23:31

我以為佢係想模仿k房入面d人既唱法ja bor,乜認真ga?

同埋有直覺/冬天的故事/8步半/愛在旁若無人的太空/照相本子
呢d以後應該無乜機會唱 ...
fifty1205 發表於 2017-11-7 23:25

Exactly! 呢堆都好驚喜,直覺想佢唱咗好耐!真係打工仔心聲!

講番今晚既體驗先

同埋我自己覺 ...
放空 發表於 2017-11-7 23:35

XXX係全美一丁
小巧千嬅out走暗示楊千嬅唔係歌手身份
小巧代入角色過正常生活,
被工作迫到唔知咩叫快樂,一千零一個就成為裸辭既動機

講番今晚既體驗先

同埋我自己覺 ...

點解你哋唔明小巧同千嬅三個交叉嗰段?可能大家年紀太細?
佢兩位都係歌唱比賽選秀出身,但冇贏到,千嬅仲唱返當年參賽歌等得太久,嗰段好有意思。

講番今晚既體驗先

同埋我自己覺 ...

有好幾首好唔入咪

其實瑞瑞今晚差唔多首首都錯歌詞

我以為佢係想模仿k房入面d人既唱法ja bor,乜認真ga?
mychart- 發表於 2017-11-7 23:37

我覺得佢係認真,因為k房既人唔會咁爆法,呢個係表演既爆法,點知上唔到。真係好差!最後果堆就玩野既,最重要係佢一開始好似係真心入唔到。

無論佢幾時真幾時假都好,都睇到佢扮野同認真都拿捏得唔好,一個夠火候既人唔會扮得咁唔嗲唔吊。

有好幾首好唔入咪
joshua 發表於 2017-11-7 23:44

真係好唔入咪,最入咪係楊千嬅果陣。其實佢差唔多首首都輕微甩beat,音準就基本野喇。
我自己覺得美巧係outshine左瑞瑞
btw 音響好差

其實瑞瑞今晚差唔多首首都錯歌詞
gooloo 發表於 2017-11-8 00:00

講真,唔唱錯歌詞我會覺得佢唔係楊千嬅
...

今晚講真係正既 (無論係選曲/千嬅狀態)
美中不足既係唔知個音樂劇想表達啲乜
不過當演唱會去睇係好睇既

今晚講真係正既 (無論係選曲/千嬅狀態)
美中不足既係唔知個音樂劇想表達啲乜
不過當演唱會去睇係好睇既 ...
kelvinyu188 發表於 2017-11-8 00:11

個音樂劇咪講人生每個階段都有千嬅故事喺入面囉

真係好唔入咪,最入咪係楊千嬅果陣。其實佢差唔多首首都輕微甩beat,音準就基本野喇。
我自己覺得美 ...
kanxd 發表於 2017-11-8 00:03

今晚最入咪反而係顏卓靈

321go果邊又比人lock左post
btw 佢今日都有提到倒數

我好想聽Ivana 唱閃靈

我好想聽Ivana 唱閃靈
快劍俠 發表於 2017-11-8 00:18

阿檸-毒檸王國fb有po
...

BTw

903夢想系 拉闊音樂會 一千零一個楊千嬅的故事
最後的歌/笑中有淚/勇/姊妹/狼來了/咬唇/煉金術/假如讓我說下去/野孩子/斗零踭/飛女正傳/楊千嬅/紫色/可惜我是水瓶座/小城大事 (黃淑蔓+劇團三角關係演員)
再見二丁目 (黃淑蔓) / 出埃及記(+黃淑蔓)
我係我 / 照相本子 / 木偶奇遇記

狼來了 (鄧小巧)
等得太久
夏天的故事 (鄧小巧)
斗零踭
熱血青年 (鄧小巧)
直覺
一千零一個 (鄧小巧)
烈女(+鄧小巧)
如果東京不快樂
愛在旁若無人的太空

有發生過 (陳健安+顏卓靈)
8步半
因為所以 / 冬天的故事
冰點
洋蔥 (陳健安+顏卓靈)
愛人(+顏卓靈)
假如讓我說下去(+陳健安)
好不容易遇見愛
姊妹

香港小姐 / All About Love
MR.
野孩子
小飛俠(+陳柏宇)
剛剛好

飛女正傳 (吳業坤)
可人兒(+吳業坤)
動地驚天愛戀過
最後的歌 / 最好的債

閃靈 (王菀之)
勇(+王菀之)
快樂與哀愁
E-714342
飲酒思源
少女的祈禱
楊千嬅

請問知唔知903幾時會有錄播?

請問知唔知903幾時會有錄播?
btvfans 發表於 2017-11-8 03:06

通常一個月內就有

千嬅今次呢個拉闊真係太正!當佢minor classic 2.0咁睇都得!
快樂與哀愁真係太正!全場最high呢首!

冇唱一千零一個好遺憾!

唯一唔好地方係開頭太多其他歌手唱得太多,搞到千嬅唱得太少。。。

下!!!!!!!!!!!!!!!!!!有快樂與哀愁
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

痴線 個rundown正到
我好愛千嬅
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

點解你哋唔明小巧同千嬅三個交叉嗰段?可能大家年紀太細?
佢兩位都係歌唱比賽選秀出身,但冇贏到, ...
Serendipity 發表於 2017-11-7 23:41

我就覺得係 講緊好多人追夢唔成功 走左去做一份自己無興趣既工

唱得好好!
係小飛俠有d奇怪
不過成個show好急 個idea幾好 但太急 想放太多野落去
千嬅都好明顯彩排唔夠 有d生硬 但歌唱得幾好!
最得最好個part係on仔同顏 既 !之後就小巧個part

全晚最正係快樂與哀愁
同埋王菀之同千嬅合唱既閃靈同勇
個鏡頭影住台上千嬅同台下Ivana 真係好好
同埋千嬅把聲今晚真係好聽 雖然有幾個位仲係唱錯歌詞
希望321go keep住呢把靚聲啦
睇完呢個show
我真係覺得呢個世界上無第二個歌手可以令我咁愛佢lol

感動 楊小姐

咁許廷鏗係做乜lol

咁許廷鏗係做乜lol
Wing1211 發表於 2017-11-8 09:53

我都想問...佢好似淨係去睇ONLY

尋晚蔡德才有去

琴晚好想係現場

唱得好好!
係小飛俠有d奇怪
不過成個show好急 個idea幾好 但太急 想放太多野落去
千嬅都好明顯彩排唔夠 有 ...
kent 發表於 2017-11-8 07:52
反之而覺得ON仔果part 好悶
個故事好娘
但rundown係唔錯既

全晚最正係快樂與哀愁
同埋王菀之同千嬅合唱既閃靈同勇
個鏡頭影住台上千嬅同台下Ivana 真係好好
同埋千嬅 ...
放空 發表於 2017-11-8 08:20
非嬅粉
都覺得佢好神奇有種佢先有既親和力

全晚最愛愛在旁若無人的太空
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

下!!!!!!!!!!!!!!!!!!有快樂與哀愁
John 發表於 2017-11-8 06:47

有你最愛既愛在旁若無人的太空 尋日聽LIVE 覺得呢首歌好聽左

我覺得琴晚,千嬅聲係靚,音係準,但有時氣唔太夠。
佢呢個幾月應該再練下氣

有你最愛既愛在旁若無人的太空 尋日聽LIVE 覺得呢首歌好聽左
放空 發表於 2017-11-8 13:03

有無姣聲唱

頭先收工係到碌IG 睇返琴晚D片
加埋好多人係IG 分享同千嬅既一千零一之個故事
睇到我好感動, 眼濕濕

睇到我好感動, 眼濕濕{:4_91: ...
Kyle_ 發表於 2017-11-8 20:15

今日個腦好多楊千嬅....又諗起自己當年,好感觸呀

唱歌 入錯 甩咀XDD
只能說Edward 太強
好多感動位

後面個港女係咁話悶 我諗佢expect 係咁全場大合唱
走啦.無你既事

唱歌 入錯 甩咀XDD
只能說Edward 太強
好多感動位

後面個港女係咁話悶 我諗佢expect 係咁全場大合唱
走啦. ...
釘釘 發表於 2017-11-9 00:29

可能佢想一齊係K房唱k咁

睇到我好感動, 眼濕濕{:4_91: ...
Kyle_ 發表於 2017-11-8 20:15

Youtube仲多片睇

睇翻d片
覺得Jason唱得好hea
同周柏豪以前做嘉賓相比
周柏豪真係有heart好多好多

youtube 有得睇晒成個show
https://www.youtube.com/watch?v=c1P8Dd7DMr0

好多part都抄容祖兒

好多part都抄容祖兒
cathay1996 發表於 2017-11-9 11:56

你睇左個show未,邊有抄呀?

你唔好話容個secret live抄千嬅個minor classics,冇睇過千嬅場拉闊係度亂up

youtube 有得睇晒成個show
happychicken 發表於 2017-11-9 11:50

咁猖狂

真係搵唔到第二個歌手可以代替到楊千嬅係我心目中既地位 lol

我愛千嬅!!