返回列表 發帖
美千開始錄歌喇,今次合作既有阿Carl
Jacz 發表於 2017-7-29 10:04

咁髮力
好驚佢又一個唔該女金
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

咁髮力
好驚佢又一個唔該女金
John 發表於 2017-7-31 18:48
一見祖祖hea就趕緊出歌搶女金 仲要又演唱會又拉闊焗903播 X_X

咁髮力
好驚佢又一個唔該女金

又黎三首歌攞女金

我都覺得近年千嬅唱得太多K歌
題材相近都算,因為如果大家都擁有海都算係一張概念碟,題材統一係冇問題
但曲風嘗試就的確比昔日既楊千嬅少
幸好都仲見到佢有搵新人幫手寫歌,算係延續千嬅優良傳統
John 發表於 2017-7-26 18:43

真係好悶,歌迷一致叫好既「火鳥」大碟我到依家都覺得好悶,仲要將「深息」改到慢到訓著
火鳥,翅膀,好不容易,最好的債,太空係高質,
但都係一個tone,少佐以前個種玩味、驚艷、前衛同大膽

咁髮力
好驚佢又一個唔該女金

好心寰亞谷就谷王菀之好過啦
完全睇唔到楊小姐拎多次女金既意義係邊

上次草蜢夢想系有幾多個嘉賓?
諗今次差唔多

Callstar
Supergirls
Mastermic
欣宜
新青年
林曉峰
Aga
楊千嬅

真係好悶,歌迷一致叫好既「火鳥」大碟我到依家都覺得好悶,仲要將「深息」改到慢到訓著
火鳥 ...
Jacz 發表於 2017-7-31 19:48

原來唔止我一個咁諗
覺得佢好似認為婚後要走成熟路線而少左D玩味既歌 (色惑係好另類, 純粹係d one-off side project)

原來唔止我一個咁諗
覺得佢好似認為婚後要走成熟路線而少左D玩味既歌 (色惑係好另類, 純粹係d one-off s ...
masterdragon 發表於 2017-8-1 01:39

就算陳奕迅, 隻準備中都叫有隻起點終站玩下野
千嬅近年音樂上都幾保守
傳說已經算耳目一新=.= 起碼聽到新唱腔
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

千嬅近年音樂上都幾保守
傳說已經算耳目一新=.= 起碼聽到 ...
John 發表於 2017-8-1 12:45

色惑

千嬅近年音樂上都幾保守

一隻3MM都夠KO啦

出左 poster
我們的總和

出左 poster
Wonders 發表於 1/8/2017 22:15
可唔可以唔好咁靚

出左 poster
Wonders 發表於 2017-8-1 22:15

木偶奇偶記
小星星
如果東京不快樂
一個人的童話
斗零踭

究竟係佢自己唱定搵新生代大雜燴
前者的話先撲飛

出左 poster

靚過佢自己演唱會個d poster (Let's Begin除外)

木偶奇偶記
小星星
如果東京不快樂
一個人的童話
斗零踭
hehehaha 發表於 2017-8-1 23:02

仲有
河童
一千零一個
紫色
深紫色

千嬅近年音樂上都幾保守

離開黎明後

呢幾首都fresh gei
呼吸須要
斗零踭
金絲雀
沒有目的地愛了
色惑
房間密碼
剛剛好

唱腔有唔同就
孔雀同裊裊都ok

木偶奇偶記
小星星
如果東京不快樂
一個人的童話
斗零踭
hehehaha 發表於 2017-8-1 23:02

張野好多暗示!

離開黎明後

呼吸須要
斗零踭
金絲雀
沒有目的地愛了
色惑
房間密碼
剛剛好

唱腔有 ...
mychart- 發表於 2017-8-2 01:43

斗零踭堅正,係聽到佢好有自信好自豪好昂首闊步
剛剛好雖然有點K歌但都算新野

黎明時期其實都唔係咁差,只係有d歌編曲唔嗲唔吊
例如不認不認/別阻我開心,moov live示範左其實可以編得好型
大慈善家又係到喉唔到肺

講起黎生
明日再會聽返都仲覺得好正
同埋隻歌真係打動到千嬅自己

的確首歌係寫出人生去到一個階段
有時夜晚諗返唔同往事 又會有唔同感受
林若寧係寫得有沙石
但呢種沙石有時又更切合人當刻既感情

斗零踭堅正,係聽到佢好有自信好自豪好昂首闊步
剛剛好雖然有點K歌但都算新野

黎明時期其實都唔係咁差,只係有d歌編曲唔嗲唔吊
例如不認不認/別阻我開心,moov live示範左其實可以編得好型
大慈善家又係到喉唔到肺
John 發表於 2017-8-2 02:29

個期唔止係個曲(編曲)娘,連歌名都娘, e.g. 你幸福嗎 / 藍風箏 / 孖公仔 / 對木偶唱歌 ,大佬,想點呀,俾twins都唔岩喇
佢自己唔參與唱片製作,成個質素真係可以差好遠,一離開A記,出返隻Home,成個質素又即刻好返,雖然同全盛時期既佢仲係爭D

離開黎明後

呼吸須要
斗零踭
金絲雀
沒有目的地愛了
色惑
房間密碼
剛剛好

唱腔有唔同就
孔雀同裊裊都ok
mychart- 發表於 2017-8-2 01:43

房間號碼幾正,係衰在個唱腔度,好似格硬chok個腔黎唱首歌,好唔自然,如果換返藍與黑個唱腔,成件事係會好perfect
風起了又係,個嬌嗲唱腔真係好惡頂

其實當時「色惑」如果係唱廣東話,成件事會唔會冇咁負面?

房間號碼幾正,係衰在個唱腔度,好似格硬chok個腔黎唱首歌,好唔自然,如果換返藍與黑個唱腔,成件事係會 ...
Jacz 發表於 2017-8-2 03:07

色惑真係咁負面?不過諗返佢當時咁打扮,真係唱乜都可以被人彈。

Plug我等我在或者風采依然會好少少,個人就想plug長恨哥哥多d

長信不如短訊,果句而你敢勾引我稱呼 ...
joshua 發表於 2017-7-25 20:17

其實 潮濕的快感來自你雙手 應該先係最奇怪嘅歌詞

個期唔止係個曲(編曲)娘,連歌名都娘, e.g. 你幸福嗎 / 藍風箏 / 孖公仔 / 對木偶唱歌 ,大佬,想點呀, ...
Jacz 發表於 2017-8-2 03:01

你幸福嗎
第一次聽到咩fa lala你幸福嗎
聽到打哂冷震

出左 poster

好驚佢放曬心機落拉闊,紅館hea搞。

你幸福嗎  
第一次聽到咩fa lala你幸福嗎
聽到打哂冷震 ...
艾石仔 發表於 2017-8-2 17:35

每次聽都要skip佐佢

每次聽都要skip佐佢
Jacz 發表於 2017-8-2 22:38

還信當天少女祈禱 怎會有good show

美千開始錄歌喇,今次合作既有阿Carl
Jacz 發表於 2017-7-29 10:04

source??

好驚佢放曬心機落拉闊,紅館hea搞。
Nathan 發表於 2017-8-2 18:17

直覺覺得紅館會係Let's begin part 2 ....

直覺覺得紅館會係Let's begin part 2 ....
victor1991415 發表於 2017-8-3 23:42

年尾開心party feel多, 應該會係L&G 2.0多

source??
放空 發表於 2017-8-3 20:00

阿于既IG有post相

色惑真係咁負面?不過諗返佢當時咁打扮,真係唱乜都可以被人彈。
kenneth 發表於 2017-8-2 05:14

唔知點解,成個image係好唔夾佢,
個曲又唔係好掂,仲有唱埋國語

年尾開心party feel多, 應該會係L&G 2.0多
721AXA 發表於 2017-8-4 00:48

閘住,我寧願要Let's Begin 2.0都唔要L&G呀
L&G成件事真係好娘好老土,我唔要再聽乜鬼野菊花台,Nobody,小調都唔好黎呀唔該!!

victor1991415 發表於 2017-8-3 23:42

拉闊完左
都得番一個月綵排......

講起黎生
明日再會聽返都仲覺得好正
同埋隻歌真係打動到千嬅自己

的確首歌係寫出人生去到一個階段
有時夜 ...
John 發表於 2017-8-2 02:35

呢隻真係果三年會攞返出嚟聽嘅幾首歌之一, 聽到有畫面會抽離嘅歌就叫做成功.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

閘住,我寧願要Let's Begin 2.0都唔要L&G呀
L&G成件事真係好娘好老土,我唔要再聽乜鬼野菊花台,Nobody ...
Jacz 發表於 2017-8-4 01:18

岩呀
L&G 成件事真係好麻麻 ...
Let's Begin 上次都仲有好多歌未唱

呢隻真係果三年會攞返出嚟聽嘅幾首歌之一, 聽到有畫面會抽離嘅歌就叫做成功. ...
風見志郎 發表於 2017-8-4 09:44

明日再會同最後今天兩隻聽到喊
btw 好鍾意風采依然~
AAL果次加埋古天樂一齊演出隻歌真係估佢唔到

岩呀
victor1991415 發表於 2017-8-4 09:55

L&G 無論係衫,造型,舞台設計,舞蹈,rundown都好老土,
特別係rundown,想點姐,首首大熱,明明對上個次先做完隻高質既AAL,一泊埋對比立見高下

AAL果次加埋古天樂一齊演出隻歌真係估佢唔到 ...
艾石仔 發表於 2017-8-4 10:04

風彩依然佢次次唱都好正
同埋首歌真係好有故事性同電影感,係可以聽出畫面個隻,係會感覺到首歌歌詞係有晒對白,
類似既歌都仲有:的士司機,芬梨道上,小城大事

AAL果次加埋古天樂一齊演出隻歌真係估佢唔到 ...
艾石仔 發表於 2017-8-4 10:04

其實我幾中意meridian隻碟(except不認不認,唔夾個feel), 曲風舒服,好岩訓覺前聽

其實我幾中意meridian隻碟(except不認不認,唔夾個feel), 曲風舒服,好岩訓覺前聽 ...
Nathan 發表於 2017-8-4 11:19

唔係岩痾屎個陣聽咩

L&G 無論係衫,造型,舞台設計,舞蹈,rundown都好老土,
特別係rundown,想點姐,首首大熱,明明對上個次 ...
Jacz 發表於 2017-8-4 11:01

L&G最大問題係勁多cover,完全唔知想點
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

L&G最大問題係勁多cover,完全唔知想點
fifty1205 發表於 2017-8-4 16:15

咪係個莊少榮累事囉

個期唔止係個曲(編曲)娘,連歌名都娘, e.g. 你幸福嗎 / 藍風箏 / 孖公仔 / 對木偶唱歌 ,大佬,想點呀, ...
Jacz 發表於 2017-8-2 03:01

對上一隻如果大家直頭係史無前例嘅天碟蒞,2012火鳥都好好。

岩呀
victor1991415 發表於 2017-8-4 09:55

但係L&G個氣氛真係冇得比
個個都勁high
Let's begin可能大家都成熟咗
d fans冇咁癲

L&g真係睇到想訓,老舞最深刻

但係L&G個氣氛真係冇得比
個個都勁high
Let's begin可能大家都成熟咗
d fans冇咁癲 ...
electric 發表於 2017-8-6 08:40

菊花台悶到嘔奶
nobody全場唔知咩事

一唱返大路歌先氣氛好
其實2010個有發生過live幾好,成熟左但繼續有feel

encore氣氛最好

唱人地歌都算, 仲要唱外國歌, 玩野咩

大家唔好唔記得仲有開場唱ready or not全場黑人問號

大家唔好唔記得仲有開場唱ready or not全場黑人問號
gooloo 發表於 2017-8-8 12:58

妖女x烈女好娘