返回列表 發帖
夏天好似冇咁易病,兩次冬天開都病

不過聖誕跨年至少有幾日係唔憂賣飛

幾時先可以係紅館唱一 ...
Jacz 發表於 2017-6-16 17:10

認真做,隨時係minor classic 2.0
但如果12 /2月有show,唱過的歌就可能唔再唱

我下半年得12月係香港 好灰
Make it simple.

覺得 楊千嬅 x 人山人海 係一定會有火花

11月開拉闊,未必年尾或生日又有紅館掛? 時間好似唔夠喎

又要錄 ...
Jacz 發表於 2017-6-18 21:55

如果認真、全力投入,其實都唔係唔得,
但中間會overlapping 2個show的rehearsal。

btw,今次跨年搶唔到,真係未必再有機會了。

回復 145# Jacz

AGREE!!!

真係好多選擇,
希望 "抬起我的頭來"唔好再被亂改,
AAL果個台型先係呢條歌的真靈魂,
無拉拉變跳舞歌,真係唔係咁好

失驚無神聽返好不容易遇見愛
真係好正
不過如果係新世代歌手應該carrie唔到隻歌 =.=

不如搵人唱色惑
欣宜 ...
John 發表於 2017-7-16 15:55

好不容易遇見愛可以係大合唱,
咁就好似係送俾楊千嬅咁。

長信主要食當時sms剛剛開始hit個勢
可惜個曲真係唔知想點, 拖下拖下咁, 要K又K唔哂, 又冇高潮, 林夕仲要 ...
John 發表於 2017-7-25 17:49

當年第一次聽,真係唔覺得會買得差,
音樂上,《詭異》同《扭到十》都好正,
《超齡》如果個編曲唔係咁清,可能會再受歡迎d,
但《超齡》真係岩一個咁清的編曲。

電光幻影、single同unlimited,真係一個可一不可再的楊千嬅音樂時代。
由火鳥到如果大家,
千嬅唱片的音樂類型變得愈來愈「單一」。

超齡如果加beat就會整cheap哂變普通K歌
John 發表於 2017-7-26 18:44

同埋要千嬅有感情的聲線先成就呢個編曲,
其他人唱都好易出事。