返回列表 發帖
楊千嬅 x 人山人海
好懷舊
kwanie 發表於 2017-6-16 13:59

人山人海包圍楊千嬅
不過應該無紅館啦咁?

回復  mychart-

紅館熱身show
黃家正 發表於 2017-6-16 15:02

紅館唔係話爭倒數咩,兩個月兩個show得唔得呀

話唔掂轉做生日show
黃家正 發表於 2017-6-16 15:10

其實真係開得太多冬天show,
可唔可以搵次做夏天

Play it loud,夏天的故事,下半場經常被ignore

佢夏天開show會掛七號風球
黃家正 發表於 2017-6-16 15:17

會急屎tim

楊講既大project就係個show?
希望包埋隻同人山人海既album啦
721AXA 發表於 2017-6-16 15:42

唔知呢d人會唔會出現呢,都好耐無合作

李端嫻
亞里安
何秀萍

幾多年未試過單拖開拉闊

好似話搵聽佢歌大既歌手唱佢d歌wor

估吳業坤,林奕匡,
鄭欣宜,supergirls, 鄭融,吳雨霏,側田

唔係掛?楊千嬅X人山人海 既構思咪幾好
我等我在 發表於 2017-7-14 22:43

記者會無提,無左啦
揀歌話比晒903全權負責,但又係social media問人想聽咩歌

PHIL同欣宜係愛祖力~唔好請~又要客客氣氣咁同FA講野~好驚睇呢D尷尬位~~鄭融~KARY~~王宛之~藍奕邦~~側 ...
音樂女孩 發表於 2017-7-14 22:59

Phil 演唱會請過佢,都叫有d交集
Supergirls 千嬅話欣賞佢地,又請過佢地睇戲
欣宜就千fa 叫做share過佢首歌,同佢老母又有d交集,何況佢又繼承左我最喜愛女歌手既衣缽

好老實講我覺得新歌代歌手~同佢D交集都好假~~所以呢...真係唔請好過請~~ ...
音樂女孩 發表於 2017-7-14 23:10

拉闊近年都要做到薪火相傳既感覺
所以商台一定會請近一代歌手

如果要音樂上有交流過,佢都唱過aga 小明 robynn and kendy (kendy) 作既歌
再唔係就周國腎lor

詭異同還未夠快都係好適合演唱會唱的歌
有舞台感, 接埋私奔0違和

吹牛娃娃都可以好型
而且配合到佢唔需 ...
John 發表於 2017-7-15 01:06

個個都有寶/彈珠人的愛心炸彈/男女關係科/照相本子/內有惡女
柴娃娃開心party fun +低b props

吹牛娃娃/吵我/詭異/毅行/扭到十
迷幻重電子

最後會都係烈女發姣 再加埋 港式重beat熱血青年

金堅唱斗零踭
Jacz 發表於 2017-7-15 01:55

點會唔係零號
但上次拉闊合作過,唔覺得今次會有

歌手楊千嬅接受電台訪問,宣傳11月初於會展舉行的演唱會,她透露去年聖誕收到邀請做這個騷,希望以其他人的角度出發,最後決定用音樂劇形式:「聽我啲歌嘅人未必淨係因為喜歡我,而係歌詞抒發到佢哋嘅感受,希望同一班歌手朋友演繹,但要再開多幾次會,唔一定係後輩。」她坦言很喜歡與不同歌手合作,可以認識新事物和新樂手。

提到年底於紅館舉行跨年演唱會,千嬅指之前未準備好開騷,但今年就很想作出新表演:「收到消息話批嗰陣我去緊旅行,好興奮亦都有壓力,即刻食咗兩碗拉麵,因為返去要鍛煉就冇得食!」

瑞瑞有mon post?

又要夾硬plug我的醉愛
joshua 發表於 2017-7-25 03:45

長信,烈女,醉愛
全部唔係廣告歌就係電影宣傳曲

上次草蜢夢想系有幾多個嘉賓?
諗今次差唔多

Callstar
Supergirls
Mastermic
欣宜
新青年
林曉峰
Aga
楊千嬅

就算陳奕迅, 隻準備中都叫有隻起點終站玩下野
千嬅近年音樂上都幾保守
傳說已經算耳目一新=.= 起碼聽到 ...
John 發表於 2017-8-1 12:45

離開黎明後

呢幾首都fresh gei
呼吸須要
斗零踭
金絲雀
沒有目的地愛了
色惑
房間密碼
剛剛好

唱腔有唔同就
孔雀同裊裊都ok

千嬅訪問話鍾意 我有指數, 估佢唔到
Nathan 發表於 2017-9-4 23:29

因為黃國倫提返起呀嘛,係大陸金曲撈

點解你地可以一路睇一路上黎討論

都出左成四十首歌,好多下
唔怪得話記死佢

希望紅館去到八十首

仲有大巧唔係清唱左一千零一個咩

野孩子有啊
siongguan 發表於 2017-11-7 22:54

狼來了仲係好狡猾

金牌最後三隻碟出得一首烈女
好彩新藝寶時期多番啲
艾石仔 發表於 2017-11-7 23:11

細so: 近年都無播你d歌,sor...

梁文禮 Ig有錄低,最後亂爆。傻左
Nathan 發表於 2017-11-7 23:31

我以為佢係想模仿k房入面d人既唱法ja bor,乜認真ga?