返回列表 發帖

7月29日(星期六) 9:30pm
遊歷過不同的地方,看過不同的面貌,REGENC 張惠雅好想跟樂迷近距離分享她的故事她的歌曲。
訂座電話:25041538 (設有最低消費)
地址:@hmvKafe 銅鑼灣百徳新街明珠城4樓

Source: hmv facebook

應該到時hmv facebook會有直播...

hmvLIVE x 張惠雅 Regen C 重溫: https://www.facebook.com/hmvDigi ... s/1454250961335007/

1. 一個人旅行
2. 自己的情歌
3. 莞爾
4. 慶祝
5. 還未 (美祖 cover)
6. 干物女 (by Hey Joe Trio)
7. After 17 (陳綺貞 cover)
8. 心跳500天
Encore: 自己的情歌

JOOX Live:#JKLM JW KwanGor Love Music
2017年8月5日 (星期六) 8pm
麥花臣場館
...
阻住 發表於 2017-7-3 13:09

JOOX果晚會現場直播

JOOX Live:#JKLM JW KwanGor Love Music
2017年8月5日 (星期六) 8pm
麥花臣場館
門票詳情將於日內公佈

...
阻住 發表於 2017-7-3 13:09

宜家joox有直播睇, 好快開show

JOOX Live:#JKLM JW KwanGor Love Music Rundown
01. Say Something (A Great Big World & Christina Aguilera cover) - JW + KG
02. 坤哥 - KG
03. 小故事 - JW
04. 男孩很想 - KG
05. 陽光點的歌 - JW feat. KG
06. 小酒窩 - JW + KG
07. 傷心到變形 - KG feat. JW
08. Stupid BOII - JW + KG
09. 風山水起 - JW + KG
10. 兵兵 - JW + KG
11. 男人信什麼 - JW + KG
12. 羅生門 - JW + KG
13. 孤單不要怕 - JW
14. 原來她不夠愛我 - KG
15. 矛盾一生 - JW
16. 自由飛翔 - KG
17. 原來只因深愛著 - JW + KG

Encore
18. 安全感 - JW
19. 百姓 - KG
20. 你最珍貴 - JW + KG
21. 多少年 - JW
22. 演員 - KG

jw 2018年1月6日紅館

Jw開紅館
HOTMAN 發表於 2017-8-5 22:04

賣到一半話佢叻

Jw宣佈下年1月6號開紅館
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

賣到一半話佢叻
hin0526 發表於 2017-8-5 22:06

三面台6000個位
都係比舊年九展多少少
舊年九展雖然賣得唔好, 但都叫散到下飛
同埋開過紅館身價又唔同了
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

得廿二首 .__.

如果有興趣想看JWLM Joox live 演出, 可click 以下:
https://www.facebook.com/lo.saikit/videos/10155716412878939/

看完JKLM Joox live感覺好正, JW 和坤哥合作和默契都不錯,而且都有些驚喜.

演出名稱 :  JOOX Presents Alfred Hui My Playlist Live
演出日期 :  2017年9月5日 (星期二)
演出時間 :  晚上8時
演出地點 :  九龍灣國際展貿中心三樓展貿廳2

Source: JOOX facebook

演出名稱 :  JOOX Presents Alfred Hui My Playlist Live
演出時間 : ...
阻住 發表於 2017-8-16 20:35

Same route as Jancie- last year was Hearing Colors live and now My Playlist live...
So Hk 紅館 for alfred soon.. (don't think he's ready in my opinion anytime soon)

Same route as Jancie- last year was Hearing Colors live and now My Playlist live...
So Hk  ...
leongl 發表於 2017-8-17 01:30

我覺得Alfred轉會後好似流失好多大台fans,突然覺得佢呢步真係好勇

我覺得Alfred轉會後好似流失好多大台fans,突然覺得佢呢步真係好勇
Crooks 發表於 2017-8-17 12:58

我覺得係啲歌嘅問題
一兩首出事 可以過到骨
連續直落咁多首都有問題 就好難過骨了
喺唔喺 TVB 都冇關係
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

演出時間 : ...
阻住 發表於 2017-8-16 20:35

點解我覺得呢個show好似係為佢明年開紅館試水溫。數數下,今年5月柏豪,明年1月Janice,  之後應該到Dear Jane同佢了,華納絕對有能力一年為兩組歌手開紅館。

我覺得係啲歌嘅問題
一兩首出事 可以過到骨
喺唔喺 TVB 都冇關係 ...
Bluejays 發表於 2017-8-17 20:13

你對佢的standard set得好高下喎。其實我的志願,痛醒同藍血人幾正呀! 有問題的可能只係根同你在我在。

回复 68# Ching2015

我特中意 根 你在我在

回复  Ching2015

我特中意 根 你在我在
ouyang 發表於 2017-8-17 23:26

哈哈,各人口味唔同,我覺得根 - 悶,非我杯茶
你在我在 -  唔夠力量
其他無咩問題.

我覺得係啲歌嘅問題
一兩首出事 可以過到骨
喺唔喺 TVB 都冇關係 ...
Bluejays 發表於 2017-8-17 20:13

我唔係咁睇,我覺得有班人只係支持tvb同tvb力捧嘅藝人,一旦離開大台,嗰班人係會離棄你,就算視帝視后都係咁話,所以同啲歌關係不大。許生要做嘅係要吸納一批真正鐘意聽佢唱歌,而唔係只鐘意追劇、聽劇歌嘅人

我唔係咁睇,我覺得有班人只係支持tvb同tvb力捧嘅藝人,一旦離開大台,嗰班人係會離棄你,就算視帝視后都 ...
Crooks 發表於 2017-8-18 14:23

有同感,而家佢改緊歌路同形象,除左忠粉外,華納想同佢target另一批真係樂迷的fans,其實的tvb粉都有部份成左佢忠粉,其他唔再follow佢都無法。

KKBOX x 1563: Taste of Music (Robynn & Kendy X 黎曉陽)

1. Photograph - R & K / Michael (cover ed Sheeran)
2. 負攝石 - R & K
3. Shout n' Cry - R & K
4. 急救中 - R & K
5. Say Goodbye - R & K
6. I will be Alright - Michael
7. 快樂很慢 - Michael
8. Mr. Weather Man - Michael
9. 無敵 x 敗部 - R & K / Michael
10. 放不低 - R & K / Michael / Vicky Fung (cover 鄭秀文)
11. We Don't Talk Anymore - R & K / Michael (cover Charlie Puth)
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

你對佢的standard set得好高下喎。其實我的志願,痛醒同藍血人幾正呀! 有問題的可能只係根同你在我在。 ...
Ching2015 發表於 2017-8-17 23:17

藍血人好似出哂事喎...我睇坊間都唔係好多好評

利申我都有Apply抽飛

KKBOX x 1563: Taste of Music (Robynn & Kendy X 黎曉陽)

1. Photography - R & K / Michael (cover ed S ...
kevinlai1621 發表於 2017-8-20 20:24
Michael唱少一首
同埋Ed Sheeran首歌係叫Photograph

Michael唱少一首
同埋Ed Sheeran首歌係叫Photograph
nicholashin 發表於 2017-8-20 23:22

證明我對英文歌0認識
  其實好似set野都幾徙時間

anyway, 今次crossover係有d心思嘅
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

我唔係咁睇,我覺得有班人只係支持tvb同tvb力捧嘅藝人,一旦離開大台,嗰班人係會離棄你,就算視帝視后都 ...
Crooks 發表於 2017-8-18 14:23

班人只係支持tvb同tvb力捧嘅藝人是原因香港音樂無法進步, 忠毒太深. 他們可以說fred的歌很好這麼大的笑話

藍血人好似出哂事喎...我睇坊間都唔係好多好評

利申我都有Apply抽飛 ...
frankie_0401 發表於 2017-8-20 23:11
其實坊間反應好兩極化,但佢轉歌路係嚇親以前buy佢乖仔形象的tvb fans. 不過呢班人多數只中意睇免費電視,聽劇歌同睇You tube, 未必會買碟同買飛睇演唱會。

King Jer share左個post帮佢宣傳,睇黎都幾難攞到飛。

1. Photograph - R & K / Michael (cover ed Sh ...
kevinlai1621 發表於 2017-8-20 20:24

最後有encore多次photograph

其實坊間反應好兩極化,但佢轉歌路係嚇親以前buy佢乖仔形象的tvb fans. 不過呢班人多數只中意睇免費電視, ...
Ching2015 發表於 2017-8-21 09:18

老實講瓊姐影響力細左好多啦自從陳伯推唔起 C Allstar投票又唔多人
㩒個Like有幾難 我apply左到而家都未搵到人同我去
d人寧願睇JKLM

老實講瓊姐影響力細左好多啦自從陳伯推唔起 C Allstar投票又唔多人
㩒個Like有幾難 我apply左到而家都未 ...
frankie_0401 發表於 2017-8-21 12:20
我總覺得柏宇粉同CA Star粉唔係熱心投票果類,fans唔投點推都無用,但演唱會場場爆喎。

咁快講有冇人同你去? 抽到先算啦。

逆插玫瑰 x 一支煙的時間?

KKBOX x 1563 at the East
TASTE of Music #06 盧巧音 x 傅珮嘉
2017年9月17日 (星期日) 20:00

今次係Taste of Music最後一場

JOOX下禮拜二會現場足本直播鏗鏗個Playlist Live

唱咁多電視歌

用佢app睇lag咗半粒鐘先知原來fb都有直播

Rundown
01 准我留下 (羅嘉良 cover)
02 不想獨自快樂 (蘇永康 cover)
03 歲月如歌 (陳奕迅 cover)
04 終身美麗 (鄭秀文 cover)
05 司機 (余文樂 cover)
06 甘心替代你 (鄭伊健 cover)
07 我們的紀念冊 (Twins cover) x 18相送 (Shine cover)
08 開學禮 (李克勤 cover)
09 壞孩子的天空 (陳冠希 cover)
10. 假如讓我說下去 (楊千嬅 cover) (with 歌迷)
11. 自欺欺人 (趙學而 cover)
12. 電燈膽 (鄧麗欣 cover)
13. 重新長大
14. 我的志願

Encore
15. 面具
16. 藍血人
17. 根
18. 神奇之旅
19. 青春頌

有錯請指正, 我無一首係聽到哂成隻

Rundown
02 不想獨自快樂 ( ...
阻住 發表於 2017-9-5 20:50

說好的女人味呢
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

原來fb得頭七首, 但fb真係順好多, 即係唔係我手機+wifi問題la

lag到唔想睇XD

Rundown
02 不想獨自快樂 ( ...
阻住 發表於 2017-9-5 20:50

係咪無買版權

cover歌之夜

鏗鏗今晚live都幾差lol

點解連呢啲mini concert都要玩偽encore咁樣衰

藍血人走音走到...
雖然佢一早就喺ig話自己把聲唔得

徐浩成晚黑面

見倒輝陽、Mag

好在無唱《女人味》
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

現場氣氛唔錯。坐前排見到欣宜,AGA , Mag.

又一個係被 k房奶水餵大

原來fb得頭七首, 但fb真係順好多, 即係唔係我手機+wifi問題la
阻住 發表於 2017-9-5 20:58

用app睇,好似要自己較返個解像度,720p,上次我睇佢啲廢live,較完先唔lag
Infinity & Eternity

KKBOX LIVE: AGA X (一隊本地樂隊) 音樂會
2017年12月10日 (星期日)
8pm
會展Hall 5FG

希望呀DEEP加場啦, 咁先有機睇到呢場直播