返回列表 發帖
演出名稱 :  JOOX Presents Alfred Hui My Playlist Live
演出日期 :  2017年9月5日 (星期二)
演出時間 : ...
阻住 發表於 2017-8-16 20:35

點解我覺得呢個show好似係為佢明年開紅館試水溫。數數下,今年5月柏豪,明年1月Janice,  之後應該到Dear Jane同佢了,華納絕對有能力一年為兩組歌手開紅館。

我覺得係啲歌嘅問題
一兩首出事 可以過到骨
連續直落咁多首都有問題 就好難過骨了
喺唔喺 TVB 都冇關係 ...
Bluejays 發表於 2017-8-17 20:13

你對佢的standard set得好高下喎。其實我的志願,痛醒同藍血人幾正呀! 有問題的可能只係根同你在我在。

回复  Ching2015

我特中意 根 你在我在
ouyang 發表於 2017-8-17 23:26

哈哈,各人口味唔同,我覺得根 - 悶,非我杯茶
你在我在 -  唔夠力量
其他無咩問題.

我唔係咁睇,我覺得有班人只係支持tvb同tvb力捧嘅藝人,一旦離開大台,嗰班人係會離棄你,就算視帝視后都 ...
Crooks 發表於 2017-8-18 14:23

有同感,而家佢改緊歌路同形象,除左忠粉外,華納想同佢target另一批真係樂迷的fans,其實的tvb粉都有部份成左佢忠粉,其他唔再follow佢都無法。

藍血人好似出哂事喎...我睇坊間都唔係好多好評

利申我都有Apply抽飛 ...
frankie_0401 發表於 2017-8-20 23:11
其實坊間反應好兩極化,但佢轉歌路係嚇親以前buy佢乖仔形象的tvb fans. 不過呢班人多數只中意睇免費電視,聽劇歌同睇You tube, 未必會買碟同買飛睇演唱會。

King Jer share左個post帮佢宣傳,睇黎都幾難攞到飛。

老實講瓊姐影響力細左好多啦自從陳伯推唔起 C Allstar投票又唔多人
㩒個Like有幾難 我apply左到而家都未 ...
frankie_0401 發表於 2017-8-21 12:20
我總覺得柏宇粉同CA Star粉唔係熱心投票果類,fans唔投點推都無用,但演唱會場場爆喎。

咁快講有冇人同你去? 抽到先算啦。

現場氣氛唔錯。坐前排見到欣宜,AGA , Mag.

JOOX Presents:林一峰 X 林奕匡 Mr. Nice Guys音樂會
日期:2017年12月7日 (星期四)
時間:8pm
地點:九 ...
阻住 發表於 2017-11-10 22:41

抽中左, 哈哈!

一峰 x 美匡JOOX Live 歌單

1. 有淚多好 - Phil
2. 鏡子說 - 一峰
3. 安徒生的錯 - Phil
4. 錯得對 - 一峰 ...
阻住 發表於 2017-12-7 22:21

現場氣氛唔錯,林一峰一向唱得。對Phil 唱live無任何expectation下覺得幾好了,只係唱高山低谷時走左幾粒音,另外見佢玩式士風有驚喜。