返回列表 發帖

演唱會名稱:Speechless 陳柏宇演唱會2017
日期:2017年12月2日(星期六)
時間:20:15
地點:紅磡香港體育館

8月23日至30日 aeg優先訂霏
9月5日 (星期二)urbtix公售

Source: 記招直播
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

演唱會名稱:Speechless 陳柏宇演唱會2017
日期:2017年12月2日(星期六)
時間:20:15
地點:紅磡香港體 ...
阻住 發表於 2017-8-21 15:57

周慧敏30周年演唱會 2018年1月
source : her fb

周慧敏 一萬天荒愛未老 30周年演唱會 2018年1月26日開始
source : 今期 Cosmopolitan雜誌 訪問

周慧敏 一萬天荒愛未老 30周年演唱會 2018年1月26日開始
s ...
samxdxd 發表於 2017-8-22 15:05

希望喺四面臺。但佢94,06,11三次都喺四面臺。今次我估應該都喺

samxdxd 發表於 2017-8-22 15:05

9月11日優先訂霏
Source: The Show Must Go On facebook

GO BERZERKA! Josie and the Uni Boys亞洲巡迴演唱會 - 香港站

2018年4月 藝術中心壽臣劇院 (兩場)
2018年11月 Star Hall

Source: 何超儀fb + 蘋果即時

at17 live in concert 2017 Girls Girls Girls
演出日期: 2017年12月23日 - 24日 (共2場)
演出場館: 伊利沙伯體育館
門票價錢: $680,$400
東亞信用卡優先訂飛: 9月18至22日
城市電腦網公開發售: 9月25日起

source fb

陳奕迅Eason says 《C'mon in~》 Tour 演唱會 2017
日期: 2017年10月11至12日 (星期三至四)
時間: 8:15pm
地點: 麥花臣場館
票價: $750 (包c'mon in~專輯乙隻)

聽朝(9月5日)10am cityline公售

Source: timable

發生咩事, 突然有壇咁既野...
係咪聽朝美吹同美宇只可二揀一

農夫等錢洗演唱會
2017年11月10至13日 (星期五至一)
麥花臣場館

Source: 農夫facebook

[Sep/2017] 泳兒 X 羅力威 大金大家庭演唱會
Kaybb 發表於 2017-8-14 18:36

有冇rundown

楊千嬅12月份開四面臺定喺三面臺?

乐坛风云 發表於 2017-9-8 19:27

乐坛风云 發表於 2017-9-8 19:27

路邊社話24號第一場,未經證實

joshua 發表於 2017-9-8 23:14

如果千嬅演唱會由24/12開始,咁即係24.25.26.27.28 30.31.1.2 最多開九場,預3號要交場,因為6/1到JW開紅館
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

joshua 發表於 2017-9-8 23:14

應該唔會係24掛? 24個場都唔愁賣飛,點都會23號第一場?

如果千嬅演唱會由24/12開始,咁即係24.25.26.27.28 30.31.1.2 最多開九場,預3號要交場,因為6/1到JW開 ...
fifty1205 發表於 2017-9-8 23:21

How about 23-26, 28-29, 31-1 or 31-2?

千嬅出道以來未開過咁多場
咁就明佢點解呢次想開三面台

btw
覺得三面台倒數好冇氣氛

btw
覺得三面台倒數好冇氣氛 ...
JayantL 發表於 2017-9-8 23:33

今次臨時替劉華嘅檔期,可能準備上有點匆忙,但三面臺確實太過敷衍喇

btw
覺得三面台倒數好冇氣氛 ...
JayantL 發表於 2017-9-8 23:33

但佢尋日訪問話過想自己同丁子高同Torres倒數
可能31號果場提早開提早完

但佢尋日訪問話過想自己同丁子高同Torres倒數
可能31號果場提早開提早完 ...
阻住 發表於 2017-9-8 23:50

可能係一齊係紅館倒數呢? btw, 唔想丁子高再亂入呀

應該唔會係24掛? 24個場都唔愁賣飛,點都會23號第一場?
Jacz 發表於 2017-9-8 23:26

唔好咁老定,當年蝦餃老母開正三面台,24 25 26三場黃金檔期賣咗好耐都未爆
肥婆馬上收皮

唔好咁老定,當年蝦餃老母開正三面台,24 25 26三場黃金檔期賣咗好耐都未爆 ...
fifty1205 發表於 2017-9-9 01:11

咁係因為佢對上個次都係滯銷嘛

咁係因為佢對上個次都係滯銷嘛
Jacz 發表於 2017-9-9 01:13

其實Let's Begin本身都賣得麻麻,開show前都係得一兩場full
係開show之後靠口碑同嘉賓先突然賣哂最尾兩場兼炒到好貴
肥婆馬上收皮

其實Let's Begin本身都賣得麻麻,開show前都係得一兩場full
係開show之後靠口碑同嘉賓先突然賣哂最尾兩場 ...
fifty1205 發表於 2017-9-9 01:17

所以今次咪有可能承接上次既口碑囉雖然我覺得今次最後都係8-10場度

係開show之後靠口碑同嘉賓先突然賣哂最尾兩場 ...
fifty1205 發表於 2017-9-9 01:17

Let's Begin當時我睇第三場,都係特價飛入場

please don't OT

農夫等錢洗世界巡迴演唱會 旺角站
2017年11月10至13日 (星期五至一)
麥花臣場館
票價: $580 /  $480
門票於9月15日發售

Source: 農夫facebook + 演唱會flyer

Let's Begin當時我睇第三場,都係特價飛入場
乐坛风云 發表於 2017-9-9 21:28

另一路邊社消息話23號開始演唱會
   特價賣幾錢,我記得頭場完左後黃牛開始起價,我睇果幾場都無咩吉位

特價賣幾錢,我記得頭場完左後黃牛開始起價,我睇果幾場都無咩吉位 ...
joshua 發表於 2017-9-10 02:31

正路都會係23號開始,24號一黎就倒數唔係好make sense,除非佢唔倒數

我都想知,第一次聽

特價賣幾錢,我記得頭場完左後黃牛開始起價,我睇果幾場都無咩吉位 ...
joshua 發表於 2017-9-10 02:31

680 sell 350

周國賢十二月會係麥花臣開三場騷

Source: 叱咤樂壇Top 5 Day

E-Kids 2018年2月會係麥花臣開演唱會

Source: 谷 live fb

Citi card 優先9月25-29 citi Clear Card
9月26-29  All Citi Card
Infinity & Eternity

Citi card 優先9月25-29 citi Clear Card
pooh1460 發表於 2017-9-16 09:10

目測休息兩日,然後加開29~31/12 and 1~2/1五場

"3!2!1!GO!演唱會"?好伏既名
不過仲有280

24號都係開8:15....

joshua 發表於 2017-9-16 17:09

應該係未出最後既poster未comfirm?

joshua 發表於 2017-9-16 17:09

好正常,聖誕倒數好on9
肥婆馬上收皮

好正常,聖誕倒數好on9
fifty1205 發表於 2017-9-16 17:52

唔記得係咪麟伯,年三十係開9:15,不過唔知有無玩倒數

盧巧音十二月會係麥花臣場館開演唱會

Source: 叱咤樂壇

唔記得係咪麟伯,年三十係開9:15,不過唔知有無玩倒數
joshua 發表於 2017-9-17 00:16

好明顯係就觀眾食完團年飯入場啦,倒數年初一係咩玩法...............................

回復 243# hehe

鄭中基年三十有玩倒數

盧巧音麥花臣演唱會
日期﹕2017年12月20日 (星期三)(可能加場除非唔加)

Source: 盧巧音fb

好彩佢都係聖誕前開

ToNick 不停站演唱會
2017.12.20 (Wed)
Star Hall

Source: ToNick instagram

Cyndi Wants! 王心凌世界巡迴演唱會 - 香港站
2017年12月25日 (星期一)
會展

Source: 王心凌香港凌距離後援會fb

學友A Classic World Tour會返香港開Part 2, 但時間未定

學友之前在紅館的23場騷,門票秒殺,一票難求,問到他會否再在港開Part 2?他坦言:「會呀,返嚟錄(影),因為上次我未錄(影),不過未知幾時,未訂場。」

Source: on.cc

Yellow! 12月22日會喺九展開演唱會

Source: 叱咤樂壇

CSL 呈獻 JW 王灝兒 Never Too Early 2018 演唱會

日期 : 2018年1月6日(星期六)
地點 : 香港體育館
票價 : $680 / $480 / $380

冠名贊助 : CSL
主辦 : Sunny Idea
協辦 : ELF ASIA, 耀榮文化
製作 : 商台製作
網上宣傳 : HKonlineTV

優先訂票:2017年10月16日起, 於Cityline 購票通www.cityline.com訂購

公開發售:2017年10月19日起, 於城市售票網 URBTIX、城市售票網售票處及通利琴行發售
Infinity & Eternity

Neway Live Showcase: Justin "The Drug Called Music" 新碟分享會
日期: 2017年10月30日 (星期一)
時間: 晚上8時正
地點: 九龍灣國際展貿中心Music Zone@E-max

【側田新碟Live Version搶先聽】

機會嚟喇!飛雲!早排撲唔到「側田紅館演唱會」嘅朋友仔唔洗灰心,宜家俾多個機會你聽側田唱Live喇!正呀喂!
側田唔止唱一首歌啵~ 情歌小王子唱新歌啵~

上次搶唔到飛,今次再搶唔到真係幫唔到你,100K-Fun 一張,換曬就無,換飛 @ Neway官網

現有客戶*只需於即日至2017年10月19日期間登入
http://www.prudential-luckydraw2017.com ,答中問題,即可參加抽獎。得獎者可獲「保誠用心聆聽演唱會2017」演唱會門票兩張,名額共338位,萬勿錯過!
*現有客戶指於2017年9月15日或以前已成為保誠保險有限公司之客戶。上述抽獎遊戲須受相關的條款及細則規限。

Source: 保誠fb

美軒係featuring ja wor, 應該出嚟唱幾首?