返回列表 發帖
尋日簽埋名係 70
hehehaha 發表於 2016-12-14 14:31

我買咗$78添
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

尋日簽埋名係 70
hehehaha 發表於 2016-12-14 14:31

總之唔去補習啦

好妒忌

咁平?
行開旺角都會去買返隻!

今日行過3間CD Warehouse(元朗, 太子, 沙田)
全部話買曬...

雅俗 盧巧音
煩可寧 麥浚龍
強弱 王菀之
荒唐 王菲

一隻碟擁四個歌手,幾抵

似肥媽多D
lemontea1069 發表於 2016-12-12 16:55

如果話似肥媽
其實痾爛屎最似
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

我反而覺得最難係TVB
雖然新城今年少左獎 但今年新人唔算多
Solomon 發表於 2016-12-9 15:42

基本上 TVB 新人金都比星夢 book 左嘎啦
姣嘉儀
北姑微 (唔知受唔受佢玩)
輪到鄭世豪都未輪到美巧
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

佢首煩可寧真係唔錯,實體碟真係要support下

強弱都係岩王菀之唱d
不藥而癒就幾正

呢隻絕對稱得上概念ep 風格大致統一 亦有個好強既主題
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

煩可寧 (Piano Live Version) 太正啦

今日忍唔住買左隻,$89,強弱接不藥而癒真係好感動
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

HOTMAN 發表於 2016-12-16 07:59

係,好難得
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

係,好難得
John 發表於 2016-12-19 23:32

藍奕邦應記一功

今日忍唔住買左隻,$89,強弱接不藥而癒真係好感動
fifty1205 發表於 2016-12-19 23:25

信和78
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

回復 62# HOTMAN

其實咁都證明咗EP都可以有統一概念咁做,但奈何而家好多EP都係無系統咁出歌,之後就咁集齊啲歌就出,簡直做壞個風氣。

總之唔去補習啦

好妒忌
kilai 發表於 2016-12-14 17:30

星期五又有簽名會啦,旺角CD warehouse

回復  HOTMAN

其實咁都證明咗EP都可以有統一概念咁做,但奈何而家好多EP都係無系統咁出歌,之後就咁集齊 ...
樂遊 發表於 2016-12-21 12:35

都要市場buy先得, 覺得唔少人聽歌都唔係好理概念/連貫性/背後意義

都要市場buy先得, 覺得唔少人聽歌都唔係好理概念/連貫性/背後意義
chkalu 發表於 2016-12-21 13:14

或者正正就係呢個原因先令咁多公司出碟唔理概念。

http://skymusic.com.hk/?p=53898

Sky Music個榜第一

HOTMAN 發表於 2016-12-16 07:59

戒毒概念EP

我覺得成隻碟都好正, 好有個人風格