返回列表 發帖

我錯 - J.Arie

單選投票, 共有 68 人參與投票
83.82% (57)
2.94% (2)
0.00% (0)
4.41% (3)
8.82% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 我錯
主唱: J.Arie

派台日期: 2016-12-3

http://www.joox.com/#/single?id=j54ELXDeuCp2f1nyUM1gCA==

作曲:Park Geun Tae、Kang Eun Kyung
填詞:甄健強
編曲:藝琛
監製:藝琛

呼吸始終有盡頭 為何難接受
即管假設 丟失我後 一切美好照舊
當然想走到白頭 情人能永久
一生一世 知道會悶 至少不會夠

如我現在就走 你不要抱著恨愁
其實夜裡也可以 換一位對手

攔途惡運最終遇上我 毀了我
不傷感只擔心你負荷
不知道時刻過 會醫好你麼
如何挫敗你都未試過 要苦戰不過沒有我 依賴誰
很怕回憶我
以後笑都彷彿欠什麼

如我現在就走 最蠢皺太耐眉頭
回頭便要看一看 另一位對手

攔途惡運最終遇上我 毀了我

不傷感只擔心你負荷
畢竟美滿的我 已得到太多
從來過活你都未怨過 你講過今世幸運有我 這樣傻
悲喜也圍繞我
愛護我到今天差不多

太寵我 太寵我 太寵我 太寵我 讓我不枉過
太寵我 太寵我 太寵我 迷戀我
太懂我 太懂我 若你不好過 我錯

真係幾好聽
美丁今年最佳之作
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

寵寵寵寵
Happy and Blessed.

5分支持丁律師

睇返wiki 原來填詞果位n年前填嘅另一首歌都叫 我錯

六萬分
你見我即上就知有幾好聽

每一次都是你、你死我活、愛的履歷、我錯

是時候上位了

旋律唔錯
love wins!

Originally K-Pop? If so, most likely banned by 903?

支持丁律師,未聽都比定5分

Originally K-Pop? If so, most likely banned by 903?
boy4dudes 發表於 2016-12-8 09:25
最後最後有冠架 太陽谷完安仔 都有啲機會上榜嘅 雖然愛的履歷都ban咗

幾高質
Btw太陽咁遲派有_用?

評分人數

本身以為失戀日預告個首歌係呢首
原來唔係
利申:唔係鏡粉

夠k幾好loop
有翻啲蜚蜚失戀哲理嘅質素

MV編曲監製個名寫左「藝深」......

btw佢今年d歌開始有d興趣聽下
不過個人好似霉左
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

其實幾啱stephy唱㗎
lee首係失戀日主題曲
love wins!

回復 16# ivanbb

可惜Stephy唔想唱歌   入佐太陽還未出碟

本身以為失戀日預告個首歌係呢首
原來唔係
tom 發表於 2016-12-8 13:43

預告果首歌係一個音樂劇演員唱嘅
無力將天氣逆轉。

回復 18# moxy

其實如果搵番stephy唱就好啦...
利申:唔係鏡粉

呢首幾入耳

好聽過你死我活

無啦啦年尾派歌既??

标题

無啦啦年尾派歌既??
nbhddddd 發表於 2016-12-9 09:53

失戀日 電影主題歌
無力將天氣逆轉。

可能聽慣左韓文歌,覺得呢首幾好聽。
但係第一次聽時係Joox,冇寫作曲人的

丁律司幾時紅
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

XYZZY 發表於 2016-12-8 12:32

對於個mv我係有少少失望嘅
本身諗住可以睇到j.arie同mv男主角格鬥
點知變左紀念日失戀日trailer
都好嘅 呃到啲鄧fans去睇

失戀日隻歌?

呢d類型嘅歌好岩丁律師唱,幾好,5分~
誰又妄想一曲一世,讓人忠心到底~

要大大力支持美丁 !!!
希望佢以後唔會得電影歌唱

呢首好聽喎,美丁加油

要大大力支持美丁 !!!
希望佢以後唔會得電影歌唱
-Prince- 發表於 2016-12-10 16:44

連電影歌都冇得唱你重驚
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

首歌幾好聽幾搶耳喎,啱佢唱腔
5 分

加油

愛還愛
我捉唔到個故事
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

COOL CAFE 音樂廳台柱出歌 豈能唔比5分呀
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

唱得冇之前咁硬板
後段太寵我太正啦

正過你死我活

唱得冇之前咁硬板
後段太寵我太正啦

正過你死我活
soft 發表於 2016-12-11 17:51

好同意! 開心監製有執佢D咬字毛病,呢首進步左 自然好多!

佢ge歌第一次投5分
真心有興趣loop

個曲好90年代,俾到盡3分,CM人口味真係幾難捉摸

個曲好90年代,俾到盡3分,CM人口味真係幾難捉摸
kop1874 發表於 2016-12-12 00:22

因為美丁真係比較霉,所以大家對佢比較寬容

佢今次唱得好好

中意佢d咬字

好同意! 開心監製有執佢D咬字毛病,呢首進步左 自然好多!
阿橋 發表於 2016-12-11 18:04

咬字的確有進步
要讚
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

睇黎我同CM口味都有D距離...
比較鍾意長氣J.Arie

MV入面打錯字啦,「藝琛」打成「藝深」。
太陽娛樂音樂 Sun Entertainment Music: 藝深已正式改左名喇^^ 謝謝你支持

就黎200000 YouTube views

最尾一段唔知想點
我寧願聽翻愛的履歷

出道時個勢好好, d歌 keep 住有水準, 就係爆唔起

攔途惡運最終遇上我^^

喺首頁見到最後回覆click入嚟嘅要聽一次首歌喔
Happy and Blessed.

咬字無以前咁作狀~
5fun

愛丁 5fun

最尾一段唔知想點
我寧願聽翻愛的履歷
bagfgfcde 發表於 2016-12-23 09:01

完全同意你的看法

可能我唔鍾意KPOP, 覺得旋律好普通.