返回列表 發帖

22. 大了一歲

入圍「全女班至尊唱片大獎」最後五強
01 / AGA - Ginadoll
02 / Gin Lee - BeGin
03 / 容祖兒 - J-POP
04 / 鍾舒漫 - Sherman, I, Me and Myself
05 / 泳兒 - 鏡像
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

0 ...
616.1314 發表於 2016-12-29 22:54

容有輸的可能嗎

0 ...
616.1314 發表於 2016-12-29 22:54

shegaaaaaaaaaa

不如直接公布03算啦 仲賣關子

23. J-POP Dance Medley - 鴛鴦襪 / 閃光彈

全女班至尊唱片大獎
容祖兒 ——《J-POP》 (817)
冠軍歌:我好得閒 (208)、無人知道雙子座 (123)、新貴 (258)、鴛鴦襪 (67)、玩家 (86)、閃光彈 (75)

連同舊年嘅 黃昏點唱機 同 Gotta Get High,呢隻碟所有歌都係冠軍歌,一共取得10個星期嘅冠軍位置!

02 泳兒 - 鏡像 (407)
03 AGA - Ginadoll (327)
04 鍾舒漫 - Sherman, I, Me and Myself (230)
05 Gin Lee - BeGin (214)

歷屆全女班至尊唱片大獎得主
2012 — 吳雨霏《My January》
2013 — 容祖兒《小日子》
2014 — 孫燕姿《克卜勒》
2015 — 連詩雅《大了一歲》
二〇二三年度全女班投票

祖b^^
我們的總和

Haha
bagfgfcde 發表於 2016-12-29 22:49

痛哭離場

J-POP 祝捷會正式開始

全女班至尊唱片大獎
容祖兒 ——《J-POP》 (817)
冠軍歌:我好得閒 (208)、無人知道雙子座 (123)、新貴 (25 ...
616.1314 發表於 2016-12-29 23:04
無調走 女金在望

24. 最好的債

之後係三個投票獎項
有請舊年橫掃曬呢三個獎嘅千千為大家頒獎

「全女班我最喜愛的歌曲」領先五強
01 / 容祖兒 - 我好得閒
03 / 連詩雅 - 舊街角
04 / 方皓玟 - 你是你本身的傳奇
15 / 謝安琪 - 山林道
25 / JW - 矛盾一生

「全女班我最喜愛的歌手」領先五強
02 / Gin Lee
03 / JW
05 / 連詩雅
06 / 容祖兒
09 / 謝安琪

「全女班我最喜愛的演唱會」領先四強
01 / Twins LOL Live in HK
02 / 拾回謝安琪數愛世界巡迴演唱會 2016 香港站
05 / Shiga VS Shiga Live 2016
07 / JW王灝兒 "Stage of Grief" 2016 演唱會
二〇二三年度全女班投票

夠鐘i sleep

無調走  女金在望
chanchan0909 發表於 2016-12-29 23:09

可能又飛出女金

之後係三個投票獎項
有請舊年橫掃曬呢三個獎嘅千千為大家頒獎

「全女班我最喜愛的歌曲」領 ...
616.1314 發表於 2016-12-29 23:10

希望連詩雅贏晒

恭喜謝安琪

準備爛聲啦咁多位
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

可能又飛出女金
RVHOCPC 發表於 2016-12-29 23:11
無可能 你唔好亂講

25-26. 山林道 / 拾回

全女班我最喜愛的歌曲
謝安琪 ——《山林道》(750 fun)

02 你是你本身的傳奇 260
02 矛盾一生 260
04 我好得閒 220
05 舊街角 210

全女班我最喜愛的演唱會
拾回謝安琪數愛世界巡迴演唱會 2016 香港站 (13 votes, 28.9%)

02 Twins LOL Live in HK 20.0%
03 JW王灝兒 "Stage of Grief" 2016 演唱會 11.1%
04 Shiga VS Shiga Live 2016 8.9%
二〇二三年度全女班投票

750分

緊住到「全女班我最喜愛的歌手」
啊唔好意思啊謝安琪你係候選女歌手
麻煩你落一落去坐翻底先好唔好麻煩你
二〇二三年度全女班投票

容祖兒
容祖兒
容祖兒
容祖兒

霸道!

750分
bagfgfcde 發表於 2016-12-29 23:19

山林道  首選 x 14 + 次選 x 02 + 三選 x 01
你是你  首選 x 03 + 次選 x 03 + 三選 x 05
矛盾一  首選 x 02 + 次選 x 04 + 三選 x 08
好得閒  首選 x 03 + 次選 x 03 + 三選 x 01
舊街角  首選 x 03 + 次選 x 02 + 三選 x 02
二〇二三年度全女班投票

我1分都無比都750分?
d粉好恐怖

750分?? serious??
Happy and Blessed.

27. 玩家

作為一個女歌手
如果第一次攞呢個「全女班我最喜愛的歌手」呢個大獎嘅時候
無試過喺台下面行上呢條樓梯好似唔係好完美
所以我哋有請容祖兒行上嚟攞呢個獎!!

全女班我最喜愛的歌手
容祖兒 (10 votes, 22.2%)

02 謝安琪 20.0%
03 JW 15.6%
04 Gin Lee 8.9%
05 連詩雅 6.7%
二〇二三年度全女班投票

回復 525# 616.1314

差一票

希望叱咤都係祖祖最女

連詩雅全部包尾 $@&%*%$^&^%@&$%*@$%

28. 習慣失戀

千千話可以親手頒獎俾祖兒好開心
所以即興合唱一曲!

大家一路聽一路估三甲喇

全女班歌手銅獎
呢位女歌手喺 13 年攞完生力軍獎項之後 14 年、15 年、16 年從未停打入我哋既全女班十大。
今年更加係好事成雙,唔單止歌曲獎攞兩次,歌手獎都係!繼傑出表現獎之後今晚佢已經係第四次上台喇

全女班歌手銀獎
呢位女歌手繼 13 年之後再次推出自己既大碟,通過呢張專輯佢做咗好多新嘗試,
加上碟入面嘅兩首慢歌反應良好,令到佢首次嚟到女銀呢個位置

全女班歌手金獎
呢位女歌手 14 年同 15 年出完翻唱歌之後今年終於都出翻原創作品喇,
年度大碟入面既慢歌更加勇奪我哋四個星期既冠軍位置,
啱啱佢已經攞咗我哋一個至尊獎項,宜家拎埋個女金就真係雙喜臨門喇!
二〇二三年度全女班投票

連詩雅全部包尾 $@&%*%$^&^%@&$%*@$%
ed8671ed 發表於 2016-12-29 23:32

全部都入都五強已經好叻
二〇二三年度全女班投票

千千話可以親手頒獎俾祖兒好開心
所以即興合唱一曲!

大家一路聽一路估三甲喇

全女班歌手銅 ...
616.1314 發表於 2016-12-29 23:34

美aiiiii 又要爆粗喇

Chob 痛失女金

美aiiiii 又要爆粗喇

Chob 痛失女金
jasonng 發表於 2016-12-29 23:36

我只想稱讚你一句 你真係好單純

shit咁爆冷!!
不過祖祖攞最女攞到太開心 讓下後輩都好

A豬A有獎 都幾kai針

29. 為何要我愛上你

大家應該都好緊張
呢個時候先請去年嘅金獎得主

「喺過去呢一年入面我肩負住『全女班歌手金獎』嘅重任,
有機會去到世界各地宣傳廣東歌俾唔同嘅人認識,
that was truly an eye-opening and fruitful experience~
好希望新一任嘅金獎得主可以薪火相傳,青出於藍!」
二〇二三年度全女班投票

大家應該都好緊張
呢個時候先請去年嘅金獎得主

「喺過去呢一年入 ...
616.1314 發表於 2016-12-29 23:41

angela
而家先知原來男主就係8km個位
由angela變成阿嬸唔知佢會有乜感受

連:「我仲食咗好好味嘅朱!古!力!士!多!啤!梨!呀!」

30. Superman

全女班歌手銅獎
AGA (355)
冠軍歌:圓 (171)、孤雛 (156)、獨一無二 (28)

(已經唱曬今年啲歌,唯有唱舊歌喇)

歷屆全女班歌手銅獎得主
2012 — GEM
2013 — 林欣彤
2014 — 王菀之
2015 — 吳雨霏
二〇二三年度全女班投票

31. 獨一無二

全女班歌手銀獎
泳兒 (407)
上榜歌:浮沙之路 (14)、我的情書 (28)
冠軍歌:四不像 (342)、獨一無二 (23)

歷屆全女班歌手銀獎得主
2012 — 吳雨霏
2013 — 薛凱琪
2014 — 吳雨霏
2015 — 林欣彤

大家都好單純喔
「繼 13 年之後再次推出自己既大碟」= 我自在 ➝ 鏡像
「新嘗試」= 空中瑜珈 + 新曲風
「兩首慢歌反應良好」= 四不像 + 獨一無二
「14 年同 15 年出完翻唱歌」= 共你痴痴愛在 + 這麼近那麼遠
「慢歌更加勇奪我哋四個星期既冠軍位置」= 新貴 2 wks #01 + 無人知道雙子座 2 wks #01
「啱啱佢已經攞咗我哋一個至尊獎項」= 全女班至尊唱片大獎
二〇二三年度全女班投票

作為一個女歌手
如果第一次攞呢個「全女班我最喜愛的歌手」呢個大獎嘅時候
無試過喺台下面行上呢條樓梯好似 ...
616.1314 發表於 2016-12-29 23:29
祖祖最女 我家匡匡肯定好開心  

14 共你痴痴愛在
15 這麼近那麼遠
我們的總和

32. 無人知道雙子座

全女班歌手金獎
容祖兒 (1008)
上榜歌:第一百個我 (52)、裝傻 (17)
冠軍歌:我好得閒 (208)、無人知道雙子座 (123)、新貴 (258)、鴛鴦襪 (67)、玩家 (86)、閃光彈 (75)、突然想愛你 (122)

歷屆全女班歌手金獎得主
2012 — 容祖兒
2013 — 容祖兒
2014 — 容祖兒
2015 — 連詩雅
二〇二三年度全女班投票

14 共你痴痴愛在
15 這麼近那麼遠
Wonders 發表於 2016-12-29 23:56

祖粉好醒
二〇二三年度全女班投票

恭喜祖兒公主!!!!
荃灣區頭號粉絲致賀電!!
Happy and Blessed.

全女班歌手金獎
容祖兒 (1008)
上榜歌:第一百個我 (52)、裝傻 (17)
冠軍歌:我好得閒 (208)、無人知道雙 ...
616.1314 發表於 2016-12-29 23:56

又可以睇多次林奕匡完美既演繹

其實我話爆冷攞女銀
上埋唔知乜突然好想你就知攞硬女金啦

我只想稱讚你一句 你真係好單純
bagfgfcde 發表於 2016-12-29 23:39

我一向都係CM至純真會員

33. 華麗轉身

今晚所有嘅獎項已經全部頒發完畢喇!
有請所有出席嘅歌手上台祝酒!
得獎固然值得高興,不過失獎嘅朋友亦都唔好唔開心,
因為好快就係新一年嘅開始,等我哋一齊華麗轉身!向自己嘅目標再!出!發!

經過那些年 跟你重回那天暑假
熱愛一切也昇華 心意無用多說話
經過那些年 恰似長流細水優雅
在我轉身的以後 再出發
二〇二三年度全女班投票

強烈要求祖兒encore 煞科 一曲

我一向都係CM至純真會員
jasonng 發表於 2016-12-30 00:03

我哋好愛你啊!
二〇二三年度全女班投票