返回列表 發帖
原來今日頒

support jose

COOL MUSIC HOT HITS 100
Awards 2016

大家好
我負責頒發嘅係最佳新人

回望十年前 選擇小眾或者獨立的路線
或許未能得到大眾的留意
時至今日 聽廣東歌的人遺憾地大幅減少
但很多還在留意廣東歌的樂迷
反而比之前關注了更多不同種類的音樂

自歌唱比賽後一直等待機會的她
堅持自我地做音樂
終於得到了賞識和機會
推出了一張概念細碟
期待新一年能推出更出色的作品

jason頒獎
我們的總和

咁快有頒獎嘉賓
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

Awards 2016

係你喇
上嚟喇

最佳新人
鄧小巧

希望佢拎唔到女歌手獎

Awards 2016

係你喇
上嚟喇

最佳新人
鄧小巧
jasonng 發表於 2017-1-15 15:40

恭喜小巧獲得十二票首選
Happy and Blessed.

美榜主sss一個個出場
希望等陣會有數據睇

支持Jason!!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Awards 2016

唔該哂 CM 元祖男神 jasonng 為我哋頒發最佳新人獎。
接住落嚟為大家頒發年度唱作人 銅獎

年度唱作人 最後五強名單
江海迦 AGA
方皓玟 Charmaine Fong
周國賢 Endy Chow
王菀之 Ivana Wong
林奕匡 Phil Lam

年度唱作人 銅獎

用最微弱的聲線,
唱出內心巨大的掙扎。

Awards 2016

唔該哂 CM 元祖男神 jasonng 為我哋頒發最佳新人獎。

...
jose 發表於 2017-1-15 15:44

元jo

Ivana ?

Awards 2016

年度唱作人 銅獎
AGA
唱作作品:圓、孤雛、獨一無二

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
WHAT'S NEXT?

年度唱作人 銀獎
相信自己,明天風又起。

江海迦 AGA

Awards 2016

年度唱作人 銅獎
江海迦 AGA
唱作作品:圓、孤雛、獨一無二

-  ...
jose 發表於 2017-1-15 15:44

好醜

Awards 2016

年度唱作人 銀獎
方皓玟
唱作作品:你是你本身的傳奇、Believe In Live、終於好天氣、還要去過生活

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

年度唱作人 金獎
生於煙花不識煙火的城市
還可以信風聲無私嗎?

江海迦 AGA

Awards 2016

年度唱作人 金獎
周國賢
唱作作品:Children Song、消化不良、今生不回家、大人的科學、愛比死更冷、Dreamcatcher

最佳躍進歌手

四強名單
AGA
Blaster
小塵埃
Super Girls

有請上年出左十五首歌嘅 TFBOYS 嘅Super Fans Kevin 頒獎

爸爸帶埋《四季》原唱歌手上台

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Awards 2016
最佳躍進歌手

Hello hello
不過今日無帶埋三小只過黎
跟住落黎到我頒最佳躍進歌手, 好榮幸可以頒呢個獎
躍進歌手呢4個單位都係今年個人非常欣賞嘅歌手, 4個單位都係由出道開始睇住佢地大, 今年見證住佢地嘅蛻變
可惜, 得獎只有一位, 而得獎組合相信都係好代表到各位
每個人力量都係好小, 但係集結埋一齊就成為呢個榜, 推介今年呢一張咁好成績嘅唱片

Awards 2016
最佳躍進歌手

恭喜小塵埃
為表示佢地真係有進步, 不如聽個新d版本嘅live

Awards 2016
最佳躍進歌手

恭喜小塵埃
為表示佢地真係有進步, 不如聽個 ...
kevinlai1621 發表於 2017-1-15 16:18

下面幅圖有聲

下面幅圖有聲
RVHOCPC 發表於 2017-1-15 16:22

唔知d人係咪因為咁嚇到走曬

Awards 2016
最佳躍進歌手

恭喜小塵埃
kevinlai1621 發表於 2017-1-15 16:18

恭喜美埃
我們的總和

Awards 2016

唔該哂 Kevin 。

接下來到年度組合 / 樂隊的獎項
候選名單包括
Blaster
小塵埃
五月天
Super Girls
Supper Moment

先嚟銅獎。
成軍五年,慶幸一起。各人形象,獨一無二。
演活多首,流行歌曲。有快有慢,無限盡放。
最近一首,道出一種,寂寞無害,不愛之恩。
祝願他們,永遠都在。想做就做,自由飛翔。

Awards 2016
最佳躍進歌手

恭喜小塵埃
有練過喎 小塵埃睇黎要掃獎

Awards 2016

年度組合 / 樂隊 銅獎
Super Girls
上榜歌曲:有沒有我?、無中生有、有事發生、分手的美

年度組合/樂隊 銀獎
推出了睽違五年但驚豔一世紀的大碟

候選名單
Blaster
小塵埃
五月天
Super Girls

Awards 2016

Super Girls
上榜歌曲:有沒有我?、無中生有 ...
jose 發表於 2017-1-15 16:39

草蜢

Awards 2016

Super Girls
Blaster、小塵埃、Supper Moment其中兩個無獎

Awards 2016

Super Girls

呢度變左我都有五年

Cookies/Pingpung

Awards 2016

Super Girls

點解得蔡明思。。。

Awards 2016

年度組合 / 樂隊 銀獎
五月天
上榜歌曲:勇敢、派對動物、如果我們不曾相遇、後來的我們、頑固、轉眼、終於結束的起點、好好 (想把你寫成一首歌)

年度組合/樂隊 金獎
經理人離世、無得開紅館、成為廣告商寵兒
佢地今年所發生嘅事都足夠寫一本自傳喇。

候選名單
Blaster
小塵埃
五月天
Super Girls

Awards 2016

Super Girls

好感動啊
點解冇cher圖? 佢係全隊入面最正嗰個囉HOMO
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

點解得蔡明思。。。
ed8671ed 發表於 2017-1-15 16:43
Aka今日要同我家林奕匡討論容祖兒

元jo   

Ivana ?
jasonng 發表於 2017-1-15 15:53

加男神
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

點解得蔡明思。。。
ed8671ed 發表於 2017-1-15 16:43

希望大家知道隊中有呢個曝光比較少嘅成員。。。

鄧小巧 — 由外型到曲風都不走主流路線的肥人歌手。
jose 發表於 2017-1-15 15:23

PUN
新人獎得主基本上冇懸念

Support 美jose及眾榜主

Aka今日要同我家林奕匡討論容祖兒
nicholashin 發表於 2017-1-15 16:49

祖粉堆

Awards 2016

年度組合 / 樂隊 金獎
上榜歌曲:討厭的我、風箏、一樣不一樣、孩子的天空、啱數、沙燕之歌、同一

最佳組合/樂隊  候選名單
小塵埃
五月天
Nowhere Boys
Super Girls

有請好似五隊都好鍾意嘅 NH 為我哋頒獎。

回復 1846# jose

SM
My new favourite band

Awards 2016

年度組合 / 樂隊 銀獎
五月天
上榜歌曲:勇敢、派對動物、如果我們 ...
jose 發表於 2017-1-15 16:45

五個伯伯
我們的總和

回復  jose

SM
My new favourite band
matthew1990 發表於 2017-1-15 16:55

new ??
咁有咩 band 係一直都鍾意

2016年度 Pete's 金曲流行榜頒獎典禮 最受歡迎獎項 暫時走勢

排名不分先後

最受歡迎新人 3強
Nowhere Boys / 安俊豪 / 鄧小巧

最受歡迎男歌手 5強
吳業坤 / 林奕匡 / 張敬軒 / 許廷鏗 / 陳柏宇

最受歡迎女歌手 5強
JW王灝兒 / 容祖兒 / 鄧小巧 / 鄭欣宜 / 謝安琪

最受歡迎組合 5強
Blaster / C AllStar / Super Girls / Supper Moment / 小塵埃

最受歡迎歌曲 10強
女神 - 鄭欣宜
山林道 - 謝安琪
今生不回家 - 周國賢
月球下的人 - Gin Lee李幸倪
四季 - 陳奕迅
你是你本身的傳奇 - 方皓玟
沒有你,我甚麼都不是 - 陳柏宇
穿花蝴蝶 - 衛蘭
風箏 - Supper Moment
雙雙 - Gin Lee李幸倪

請大家為自己喜愛的歌手及歌曲投下一票!!

投票網址:https://zh.surveymonkey.com/r/RBFQMV8

截止投票 : 2017年1月15日

最後今日!!!

Awards 2016

最佳組合/樂隊

唔該曬jose

王子:「其實我睇唔透你地想小塵埃定NWB拎多D
不過分數係鬥到最後一星期
小塵埃 SM NWB 最後分數係超貼」
分數還分數 黎到投票獎項 似乎有驚喜喎~

希望大家知道隊中有呢個曝光比較少嘅成員。。。
jose 發表於 2017-1-15 16:50

heidibibe 375k
cheronna 134k
aka_chio 130k
yannyyc 91.1k
jessicatsoi 53.9k

Awards 2016

最佳組合/樂隊

唔該曬jose

王子:「其實我睇唔透你地 ...
nicholashin 發表於 2017-1-15 16:58

太~迷人了!

王子 = Phil

-Prince-好慘

heidibibe 375k
cheronna 134k
aka_chio 130k
yannyyc 91.1k
jessicatsoi 53.9k
ed8671ed 發表於 2017-1-15 16:58

頭二followed 拍劇果然唔同d
另外都鍾意yanny
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

王子 = Phil

-Prince-好慘
HOTMAN 發表於 2017-1-15 17:02

咁既樣子都做到王子...
要近視幾多度先講得出

Awards 2016

最佳組合/樂隊

雖然兩位成員既樣子可以令所有人禁欲 (所以揀張唔show樣既相)
但呢隊組合既歌絕對可以令所有人心情舒暢
(今次無強行當佢地係樂隊啦)

恭喜小塵埃成為第一個拎到兩個獎既單位

Awards 2016

最佳 Music Video
《哪裡只得我共你》Dear Jane

其他候選單位:
《結》麥浚龍 & 薛凱琪
《山林道》謝安琪
《我好得閒》容祖兒
《有事發生》Super Girls

入場先
大家投左票未 就快開始啦
https://goo.gl/forms/xau4yp33gvjgwqn23
但我未 ready 好